2009 m. liepos 20 d., pirmadienis

Vištų blauzdelės su abrikosų džemu ir garstyčiomis

P71700081-1 copy
10 vištų blauzdelių
2 v. š. abrikosų džemo
1 v. š. grūdėtų garstyčių
1 v. š. balto vyno acto
1 v. š. aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų

Sumaišyti džemą, garstyčias, actą, aliejų, druską ir pipirus. Marinatu užpilti blauzdeles ir kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol iškeps. Praėjus pusei kepimo laiko pašlakstyti susidariusiu padažu.

Iškepusias blauzdeles išimti iš kepimo formos, padažą supilti į puodą ir pakaitinti ant viryklės vis pamaišant, kol sutirštės. Blauzdeles patiekti su padažu. Skanaus!

P. S. tikrai labai skanu, tik vertėtų blauzdeles pamarinuoti bent kelias valandas!

Šaltinis The Good Mood Food Blog

6 komentarai:

  1. Vasarą prisukau nemažai stiklainių su abrikosų džemu... Todėl šiandien galėjau išbandyti šį receptą :) Gavosi visai neblogai. Kitą kartą darydama šias blauzdeles, sumarinuosiu iš vakaro, nes šiandien joms leidau pasidžiaugti marinatu tik pora valandų. Ir leisiu truputuką ilgėliau pakepti, kad mėsytė galėtų nertis nuo kauliuko. Beje, iškilo klausimas dėl grūdėtų garstyčių (jos turėtų būti sausos ar "iš stiklainiuko"). Šį kartą naudojau pastarąsias :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir aš šiemet pirmą kartą viriau ir konservavau abrikosų džemą...
    Garstyčias čia ir reikia dėti ne sausas, o iš indelio :)
    Dėl kepimo laiko visiškai sutinku :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. issiemiau blauzdeliu, reiks bandyt... kazin ar tiks pirktinis apricot baking glaze, nes kitokio neturiu. ir dar idomu ar labai skiriasi balto vyno actas nuo to paprastojo acto... (gedingi klausimai, ane :) )

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ieva, manau ta abrikosinė glazūra turėtų tikrai tikti. Spirito actas, žinoma, kitokio skonio, nei vyno ar obuolių sidro actas... Bet tinkamos visos acto rūšys :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neturejau abrikoso dzemo, pafantazavau su tuo ka radau saldytuve-panaudojau braskiu. Labai skanus patiekalas, greitas pagaminamas ir nebrangu.Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  6. Balto vyno acto nenaudojau, o garstycias emiau paprastas, nemarinuotas. Gavosi ne ka prastesnis patiekalas :)

    Tiesa, idejus apelsininiu pipiru, blauzdeliu skonis taip pat puikus.

    AtsakytiPanaikinti