2009 m. liepos 21 d., antradienis

Šokoladinis pyragas su raudonaisiais serbentais

P71900161-1 copy
Šokoladinei tešlai
250 g miltų
60 g kakavos miltelių
150 g sviesto
60 g cukraus pudros
1 kiaušinis

Raudonųjų serbentų želė
400 g raudonųjų serbentų
100 g cukraus
20 g želatinos

Šokoladiniam sluoksniui
200 g šokolado
200 ml riebios grietinėlės

Iš visų produktų suminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir pašaldyti mažiausiai pusvalandį.

Želatiną išbrinkinti. Serbentus sutrinti su cukrumi blenderiu. Užvirti. Praaušusius serbentus nukošti. Sultis dar kartą pakaitinti ir jose ištirpinti želatiną.

Grietinėlę užvirti ir užpilti ant susmulkinto šokolado. Kelias minutes palaukti ir gerai išmaišyti.

Tešlą iškočioti ir įkloti į 28 cm skersmens pyrago formą. Uždengti kepimo popieriumi, pripilti pupelių ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Kepimo popierių su pupelėmis nuimti ir dar kepti 5 minutes.

Ant praaušusio pyrago pagrindo supilti ataušusią želė ir šaldyti, kol sustings.

Užpilti šokoladą ir gerai atšaldyti, geriausiai per naktį. Papuošti serbentais ir patiekti.

P. S. nepaprastai prabangu ir skanu :) Aš padariau neaukštą 28 cm skersmens pyragą ir 3 nedidelius pyragaičius...

P71900331-1 copy
Šaltinis Palachinka

15 komentarų:

  1. O šis pyragas - nuostabusis vertas išbandymo. Būtinai kepsiu, kol yra serbentų. Nuotraukos nuostabios - plojimai garsiausi.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sonatina,

    netyčia aptikau Jūsų blogą - esu sužavėta! Nuostabūs receptai ir puikiausios nuotraukos. Smalsumo klausimas: esate kulinarijos/fotografijos profesionalė? :)

    Šiandien būtinai gaminsiu šį pyragą, kol yra serbentų :) Ačiū už puikius receptus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Puanc, labai ačiū! Tikiuosi, pyragas patiks :)

    Jelena, ačiū! Aš tikrai nei kulinarė, nei fotografė :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Pupelės tam, kad kepdama tešla neišsikilnotų, nesusidarytų pūslės. Jos tiesiog prispaudžia tešlą prie formos :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vakar kepiau si pyraga. Labai sokoladinis... ir labai skanus. O pagrindas ir turi buti kietas, ar tik man cia tip gavosi?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pagrindas turi būti trapus, o ne kietas. Greičiausiai per daug minkei tešlą - tokias tešlas reikia tik vos vos paminkyti, kad produktai suliptų ir tiek :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. o - turiu išsisaugojusi šitą patį receptą iš palachinkos, labai dailus irgi gaivus pasirodė :) mm, dėkui už priminimą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. aš šiandien jį gaminu, atsiliepimai bus ryt, kol kas stingsta. tik serbentus mandagiau patraktavau :) t.y. aš juos pertryniau, tada išspaudžiau iš jų sultis, į jas įmaišiau cukrų, o želatiną ištirpdžiau maždaug pusėje stiklinės karšto vandens ir tik kai pravėso supyliau į serbentus. tiesiog bandau išsaugoti uogų vertę be kaitinimo...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Jule, kad tikrai nėra už ką dėkoti :)

    bea, ar patiko pyragas?

    AtsakytiPanaikinti
  10. galų gale gaminau šitą dar vasarą. man truputėlį per aitriai intensyvus pasirodė, bet gražumas viską atperka.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labas vakaras :) seilė jau ištįso bežiūrint į nuotraukas:) norėjau paklausti, ar nebūtų galima padaryti panašiai, tik su mėlynių uogiene? Petrinti blenderiu, pakaitinti ir t.t.?

    AtsakytiPanaikinti
  12. labukas.

    as kepiau paeitais metais si torciuka tik originaliaja versija is palachinkos su braskemis. Man asmeniskai nepatiko braskiu ir sokolado derinys, nes dariau dar ta sokoladine glazura kaip priklauso.Nors vyro sventeje darbe visi labai gyre. Cia matyt turetum buti tikrasis sokolado ir braskiu ar serbentu megejas, o kai as nesu tai man nelabai. Nors grozis neispasakytas.

    AtsakytiPanaikinti
  13. oi sonatele .seniai norejau isbandyti sita pyraga ,tikrai jis vertas auksto ivertinimo.ka tik ideaju i saldytuva,bet jau ragauvaiu visus dalys ,sakniu ,ir jis gavois gerai ,tik gaila man truputu pagrindas sone itruko per savo trapuma ,bet nieko
    laukiu vakaro ,kad galeciua megautis jo skoniu su kava.aciu

    AtsakytiPanaikinti