2009 m. liepos 24 d., penktadienis

Kuskuso salotos su cukinijomis, avinžirniais ir žuvimi

P72300271-1-1 copy
1 cukinija, supjaustyta kubeliais
2 puodeliai vandens
1,5 puodelio kuskuso
4 v. š. citrinų sulčių
4 v. š. aliejaus
3 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
1 skardinė konservuotų avinžirnių
175 g rūkytos žuvies, susmulkintos
druskos, pipirų

Cukinijas apkepti šlakelyje aliejaus, kol šiek tiek suminkštės, pagardinti druska.
Vandenį užvirti. Nukelti nuo viryklės, suberti kuskusą ir 3/4 a. š. druskos, išmaišyti. Uždengti ir leisti pastovėti 5 - 10 minučių. Suberti į dubenį ir išmaišyti šakute.

Tuo metu sumaišyti citrinų sultis, aliejų ir česnakus. Supilti šį mišinį kartu su nuskalautais ir nuvarvintais avinžirniais į kuskusą ir gerai išmaišyti. Įmaišyti cukinijas ir žuvį, dar pagardinti druska ir pipirais. Skanaus!

P. S. vietoje rūkytos žuvies įdėjau keptos tilapijos... Labai greita ir labai skanu!

Šaltinis pagal receptus iš Taste.com.au ir 24boxes.blogspot.com

3 komentarai:

  1. o kur galima rast konservuotų avinžirnių? aš jų niekur nerandu.. nei džiovintų, nei dar kokių, o taip norėčiau paragaut, jau vien kaip jie atrodo gundančiai:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jurga, konservuotų avinžirnių reikėtų ieškoti prie konservuotų pupelių. Aš jau senokai nepirkau jų, bet kai pirkau, jų tikrai buvo ir Maximose, ir Norfose ir Iki...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pasigaminau, bet man kažkokia nesąmonė gavosi, daugiau tikrai negaminsiu :(

    AtsakytiPanaikinti