2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Sluoksniuotas mėlynių desertas

P72700221-2 copy
150 g mėlynių
250 ml vandens
125 g cukraus
¼ citrinos sulčių
keli pipirai
kelios kardamono kapsulės
1 žvaigždinis anyžius

citrinų kremo

100 ml riebios grietinėlės
2 v. š. mėlynių likerio

Vandenį užvirti su cukrumi ir prieskoniais. Kai sirupas stipriai virs, suberti uogas ir pavirti kelias minutes. Išimti prieskonius, uogas nuvarvinti.

Į deserto indelius išdėlioti uogas, dėti citrinų kremo, ant viršaus dėti grietinėlės, išplaktos su mėlynių likeriu. Skanaus!

P. S. grietinėlę išplakiau su šaukšteliu cukraus, be likerio... Labai nesudėtingas, bet labai skanus desertas!

Šaltinis La cuisine de Mercotte

10 komentarų:

  1. O kas ten toks oranžinis mėlynių sluoksnyje šviečia - persikai, ne persikai... :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kodel as negaliu matyti nuotraukyciu? :(((

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dabar jau turi matytis visos nuotraukos :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labas vakaras Sonatina, o kas tas kardamono kapsules ir tas zvaigzdinis anyzius? kur ju galima gauti?
    Vaida.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Vaida, kardamonas ir žvaigždinis anyžius - prieskoniai. Jų tikrai galima įsigyti čia ir čia :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aciu Sonatina uz atsakyma, bet kadangi gyvenu uzsienyje, tai net neisivaizduoju kaip tai turetu skambeti kroatiskai ir kur ju ieskoti. O gal galima butu siuos prieskonius pakeisti kuo kitu? Dekui.
    Vaida.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Be abejo, visus prieskonius galima pakeisti, o galima ir visai nedėti :) Vietoje kardamono galima įberti cinamono ar tiesiog vanilės... Aš anyžiaus nemėgstu, tad jo nedėjau visai...

    AtsakytiPanaikinti
  8. O į mėlynių sirupą nesideda želatinos?
    Man kažkaip atrodo, kad turėtų būti labai skysta.:)

    AtsakytiPanaikinti