Jogurto putėsiai su mėlynėmis
Jogurto putėsiams
400 g (2 puodeliai) natūralaus jogurto
100 g (4 v. š.) medaus
8 g (2 a. š.) želatinos
100 ml šalto vandens
450 g (2 puodeliai) riebios grietinėlės
Mėlynių kompotui
300 g mėlynių
75 g (4 v. š.) cukraus
Želatiną užpilti vandeniu ir išbrinkinti. Tada ištirpinti ant vandens garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje.
Jogurtą sumaišyti su medumi. Įmaišyti ištirpintą ir ataušusią iki kambario temperatūros želatiną. Galiausiai įmaišyti išplaktą grietinėlę. Supilti putėsius į indelius ir šaldyti šaldytuve.
Mėlynes nedideliame puode virti su cukrumi ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
Ataušusias mėlynes užpilti ant sustingusių putėsių ir patiekti. Skanaus!
P. S. labai lengvas ir gaivus desertas!
Šaltinis Cannelle et Vanille
Sonatina, o kelioms porcijoms skirtas šis receptas?
AtsakytiPanaikintiNa, žinok, net negaliu atsakyti... Tiesiog išpilsčiau į turimus indelius ir tiek...
AtsakytiPanaikintiO gal galima naudoti ir saldytas uogas? Ar sviezios geriau?
AtsakytiPanaikintiŠaldytos uogos irgi puikiai tinka :)
AtsakytiPanaikintiSonatina, jei nepaslaptis, kur pirkai siuos indelius? Jie nuostabus :)
AtsakytiPanaikintiTai indeliai, nuo Iki parduotuvėje pirkto natūralaus prancūziško jogurto :)
AtsakytiPanaikintiGeeeeras, nepagalvociau! :) Tiesa sakant net nesu atkreipus demesio i toki jogurta, siandien pasiziuresiu :)
AtsakytiPanaikintitikrai labai simpatiški indeliai, o pats desertas nuostabus, dariau jau ne kartą:)) tik vat neseniai buvau Iki pard., nėra tokio jogurto, tiksliau jokio jogurto stikliniuose indeliuose:(((( bent aš neradau..
AtsakytiPanaikinti