Kiaulienos išpjova su čili pipirais
3 v. š. aliejaus
3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 v. š. čili miltelių
1 kiaulienos išpjova (~ 0,5 kg)
1,5 v. š. sezamo sėklų
stambios druskos ir maltų juodųjų pipirų
Sumaišyti aliejų, česnakus ir čili miltelius dideliame negiliame inde. Dėti kiaulieną ir apvolioti, kad mėsa pasidengtų prieskoniais. Pabarstyti sezamo sėklomis ir įspausti jas į mėsą. Pagardinti druska ir pipirais.
Įkaitinti keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepti mėsą iš visų pusių po 2 - 3 minutes. Tada kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 17 - 18 min. Prieš pjaustant leisti pastovėti 5 minutes.
Supjaustyti 1 cm storio riekėmis ir patiekti su susidariusiomis sultimis.
P. S. labai aromatinga ir skani mėsa. Tiesa, sezamo sėklas pamiršau, bet ir be jų buvo tikrai skanu! Orkaitėje kepiau apie 28 minutes...
Šaltinis Martha Stewart Living
Mano mėgstamiausia mėsos dalis :)
AtsakytiPanaikinti