2009 m. liepos 10 d., penktadienis

Žuvies filė su pomidorų ir kaparėlių padažu

P70900142-1-2 copy
1 v. š. aliejaus
1 svogūnas, smulkiai sukapotas
4 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1/4 puodelio kaparėlių, nuskalautų, nuvarvintų ir susmulkintų
1 kg pomidorų, nuluptų ir smulkiai supjaustytų arba 1 skardinė konservuotų susmulkintų pomidorų su sultimis
druskos, šviežiai maltų pipirų
žiupsnelis cukraus
1 a. š. smulkintų šviežių čiobrelių
šviežių baziliko lapelių

6 gabaliukai žuvies filė
1 v. š. aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
6 riekės citrinos

Keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti svogūnus ir kepti pamaišant, kol ims minkštėti, apie 3 - 5 minutes. Suberti česnakus ir kaparėlius ir dar kepti maišant kelias minutes, kol svogūnai bus minkšti. Suberti smulkintus pomidorus, druską, pipirus, cukrų ir čiobrelius. Užvirti ir virti vis pamaišant 15 - 20 minučių, kol padažas ims tirštėti. Dar pagardinti druska ar pipirais, jei reikia.

Kepimo skardą patepti aliejumi. Žuvį pagardinti druska ir pipirais ir dėti į skardą. Ant kiekvieno gabaliuko uždėti po citrinos riekę. Uždengti skardą folija ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Patikrinti, ar žuvis iškepė. Jei ne - vėl uždengti ir dar kepti dar 5 minutes. Nuo žuvies nuimti citrinos riekes.

Į lėkštę pilti šiek tiek padažo, dėti žuvies gabaliuką ir dar užpilti padažo. Pagardinti baziliko lapeliais ir patiekti. Skanaus!

P. S. nepaprastai aromatinga, neriebu ir labai skanu! Į padažą dar įdėjau pievagrybių...

Šaltinis The New York Times

4 komentarai:

  1. Sonatina, esu kepusi pangasiją su pomidorų ir kaparėlių padažu pagal labai panašų receptą, tad 100% pritariu, kad labai skanu! :) Ir labai greita, kas ne mažiau svarbu vasarą. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sonatina, kokius pomidorus naudojai - konservuotus ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, ačiū :)

    Angie, pomidorus naudojau šviežius - juos nuplikiau verdančiu vandeniu ir nulupau :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atsiprasau , kas tai yra kepareliai

    AtsakytiPanaikinti