Tortas su maskarpone ir juodaisiais serbentais
Pagrindui
150 g sausainių
50 g sviesto
Įdarui
3 a. š. želatinos
6 v. š. šalto vandens
500 g maskarponės
450 g riebios grietinėlės
150 g cukraus
1/2 citrinos sulčių
1 tarkuotos citrinos žievelės
Užpilui
250 g juodųjų serbentų
4 v. š. cukraus
2 v. š. citrinų sulčių
1 v. š. krakmolo
4 v. š. vandens
Sausainius susmulkinti blenderiu ir sumaišyti su tirpintu sviestu. Suberti į 20 cm skersmens torto formą ir gerai suspausti. Atšaldyti.
Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje ir ištirpinti ant vandens garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Ataušinti iki kambario temperatūros. Maskarponę, grietinėlę, cukrų, citrinos žievelę bei sultis ir želatiną išplakti iki vientisos masės.
Sukrėsti masę ant paruošto pagrindo, išlyginti paviršių ir šaldyti, kol sustings.
Serbentus suberti į puodą su cukrumi ir citrinų sultimis. Sumaišyti vandenį su krakmolu ir supilti į puodą. Kaitinti uogas ant silpnos ugnies vis pamaišant, kol masė sutirštės ir uogos šiek tiek suminkštės. Ataušusias uogas užpilti ant torto ir gerai atšaldyti.
P. S. nepaprastai skanu!
Šaltinis receptų iš Glutafin ir Celtnet mišinys
Na va, vakar isbandziau ir si torta, tik su vysniomis, nes vysniu pilni namai, o serbentu siais metais dar neteko nei matyti nei ragauti:)
AtsakytiPanaikintiO tie pyragaiciai su vysniomis ir varske, super, irgi vakar padariau, tai net nespejom sulaukti kol padoriai sustingo:) Skanumelis, o ypac kai varske as dievinu:)
Marija
Nors imk ir kiekvieną receptą išsisaugok )
AtsakytiPanaikintiNuostabu )
Aš norėjau pasiteirauti - kokius sausainius naudojote šiam tortui? IŠ anksto dėkui už atsakymą.
AtsakytiPanaikintiMarija, ir kaip šis tortas su vyšniomis?
AtsakytiPanaikintiNolita, svarbiausia ne išsisaugoti receptus, o pagal juos ir pagaminti :)
Naudojau Selgos šokoladinius sausainius.
Na ka cia man kartotis... Nuostabu, dieviska, tobula:) Su vysniomis irgi labai skanu. Dar bandysiu su serbentais, kai tik is kaimo atkeliaus:)Oj,laukiu laukiu, serbenteliu laukiu:)
AtsakytiPanaikintiKaip as sito Sonatinos lobyno anksciau neradau...dabar tai atsigriebsiu:))))
Marija
Desertas dieviškas,gaminau su juod.serbentais,kaip ir priklauso,bet maskarponės dėjau 250 g,tai pats tas buvo,svečiai buvo sužavėti,surijo kaip smakai torčiuką.Lina
AtsakytiPanaikintisveiki, noriu paklaust ar marskapones visur yra, kazkaip nesu niekad pirkus ir net nepastebjau, ir kokia kg kaina? ar labai brangus jis?
AtsakytiPanaikintiMaskarponės būna visose didesnėse Maximose, Rimi, Iki ir netgi Norfose... Norfoje ir kaina geriausia - 500 g indelis kainuoja apie 11 Lt (Maximose toks pats indelis kainuoja apie 14 Lt).
AtsakytiPanaikintiSavaitgaliui dariau šį tortą. Super, labai skanu. Net tėtis, kuris neypatingai mėgsta tokio tipo tortus ar pyragus, suvalgė kelis gabalėlius. Kuo dižiausias dėkui už puikų ir nesudėtingą receptą.
AtsakytiPanaikintijau susiruosiau gamint si torta,bet niekur negavau as sokaladiniu sausainiu,visi jie pertepti idarais...net ir lenku parduotuveje neturejo....
AtsakytiPanaikintiIdomu ar butu galima kitokiais sausainiais pakeist ar turi but sokoladiniai?
nezinau,kurioj saly gyvenat,bet a spvz radau iskart susmulkintus sausainiu trupinius spec tokiems atvejams. buvo prie tortu papuosaliuku,kepimo milteliu ir t.t.
PanaikintiDžiaugiuosi, kad tortas patiko :)
AtsakytiPanaikintiŠiame recepte tikrai nebūtina naudoti šokoladinius sausainius. Tinka bet kokie sausainiai :)
o kiek laiko stingsta tas mascarpone? kiek salsytuve reikia laikyti, akd jau butu skanu? :))
AtsakytiPanaikintiNa, stingimo laikas priklauso nuo želatinos... Šaldytuve tereikia laikyti tiek, kad masė sustingtų ir būtų galima pjaustyti :)
AtsakytiPanaikintiSveika, o jei as vietoj maskarpones surio deciau Rama bonjour surelius (turiu as ju pilna saldytuva)- ar iseitu man tas tortas idomu :)
AtsakytiPanaikintiAurelija, tortas, žinoma, išeitų, tik skonis jau nebūtų toks, kaip su maskarpone :) Tik reikėtų ragauti įdarą, ar pakanka cukraus bei citrinos sulčių, nes tie sūreliai yra šiek tiek sūdyti...
AtsakytiPanaikintiSveika, darau as sita torta, ale man baltoji dalis gavosi patižus. as dejau zele pagal recepta ale gal kokia netikus zele naudojau.
AtsakytiPanaikintio kai darai krema tai reik viska sudet i puoda:maskarpone, zele ir grietinele ir viska kartu maisyt? nes man toj baltoj masej buvo ir smulkiu zele gabaliuku, nors pries tai zele buvau istirpinus. zodziu vaizdelis buvo nekoks tai susinervavau ale vyras vistiek visa tora su saukstu sukirto :) reik dar karta bandyt daryt
Aurelija, aš naudoju stiprią smulkią baltą želatiną. Želatinos būna tikrai skirtingo stiprumo ir visuomet reikia žiūrėti ant pakelio, kur nurodyta, kokiam skysčio kiekiui kiek jos reikia berti...
AtsakytiPanaikintiSmulkių želatinos gabaliukų liko greičiausiai dėl to, kad želatina nebuvo ataušinta iki tokios pačios temperatūros, kaip visas kremas. Prieš pilant želatiną į kremą, ją būtina ataušinti...
Laba diena,
AtsakytiPanaikintiBingo!!! Man šis tortas pavyko, paskaičiusi komentarus, bijojau, kad neištižtų, nes gaminau vyro gimtadienio šventei:) Dabar ruošiuosi daryti Kalėdoms su vyšniomis, ir norėjau Sonatinos, kaip šios srities profesionalės pasiklausti, gal galima būtų vietoje sausainių pagrindui naudoti biskvitą, jei taip, tai ką rekomenduotumėte. Man pagrindas gavosi kietai trapus, vyrui norėjosi minkšto, kaip jis sako, tokio kaip kepu iš Jūsų receptų "drėgną šokoladinį pyragą".
Būsiu dėkinga už Jūsų patarimą.
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Kepiau šį tortą 2 kartus - pirmąjį kartą pavyko nelabai gerai, nes kaip ir Aurelijai baltoji torto dalis buvo patižusi ir su želatinos gabaliukais... Suvalgėm, buvo skanu, bet rezultatas manęs netenkino, tai net naktį miegodama tarp sapnų pagalvodavau ką čia padaryti, kad tortas gautųsi. Ir sugalvojau :). Pasinaudojau patirtimi gaminant Sonatinos tortą "Triufelis", pakaitinau beveik iki užvirimo grietinėlę ir į ją įmaišiau dar karštą ištirpintą želatiną. Kai grietinėlė atvėso, sumaišiau ją su mascarpone ir kitais priklausančiais produktais - tortas puikiai sustingo, nebuvo jokios želatinos gabaliukų, todėl dabar vėl suku galvą kur čia gavus daugiau serbentų... Ačiū, Sonatina, už gerus receptus!
AtsakytiPanaikintiups, ne kepiau, o gaminau.....
AtsakytiPanaikintiDariau su vysniomis,labai skanu!!!Tik va su zelatina tai nesuprantu,kaip cia gaunasi.As per ta skubejima idejau ne 3 arbatinius saukstelius,bet 3 valgomuosius saukstus zelatinos!!!!Jau galvojau,kad viska sugadinau,bet tortas gavosi kuo puikiausias,ne per kietas!Tai jei buciau dejusi tuos 3 arbatinius saukstelius,butu gavusis kose.Na negi gali taip zelatinos tarpusavyje skirtis-kad Sonatinai buvo gerai.Kokia Sonatina jus zelatina naudojate?
AtsakytiPanaikintiO aš mėginau šį tortą daryti su šaldytomis avietėmis, kadangi šaldytų serbentų neradau..Irgi buvo super skanu! Tik antrą karą darant gal į uogų įdarą truputuką želatinos įdėčiau, nes man kaip ir daugumai tortukas truputuką patižes gavosi :)
AtsakytiPanaikintiLedi:man viskas gavos gerai, tik as ir noreciau mikstesnio "pado"
AtsakytiPanaikintiidomu ar galima biskvita det ,ar nesusigers tas baltas padazas i ji.
Beje dariau su vysniom ir braskem, tia man truputi rugstokos uogos gavos
Savaitgali noreciau daryti si torta,bet vietoj serbentu galvoju naudoti sviezias braskes.Gal galit patarti kaip jas paruosti? kaip suprantu puode virt jau ju nereiks :))) tai kaip atlikti visa si paruosimo procesa? Ir dar norejau paklausti...si torta reiks vezti gera valanda masina,ar neistiz? Gal kameroj palaikyti pries vezima? Aciu labai uz atsakyma :)
AtsakytiPanaikintiPagrindui ir aš pati mieliau naudočiau biskvitą, o ne trupintus sausainius. Čia puikiai tiktų šito torto, šito arba šito torto biskvitas.
AtsakytiPanaikintiAš naudoju smulkią baltą želatiną, pirktą Urmo bazėje, Dr. Oetker želatiną arba želatinos lapelius.
Živile, braškių užpilas gali būti ir verdamas, taip pat kaip ir juodųjų serbentų, braškes supjausčius riekėmis ar kubeliais, ir ruošiamas tik sutrynus uogas su cukrumi ir šlakeliu citrinų sulčių, čia jau jums reikėtų nuspręsti, kaip mėgstate...
Manau, kad galima tortą ir pašaldyti šaldiklyje, arba apsidraudžiant galima įberti ir šiek tiek daugiau želatinos...
Isbandziau sita PASAKISKA torta! Negaliu sulaukti, kada vel ji gaminsiu!! Dekui tau Sonatina nuo visos musu seimos
AtsakytiPanaikintiTurėjau akcijinės maskarponės, pasidomėjau kagi siūlo Sonatina gaminti iš jos :) ir kaip visada nenusivyliau, gavosi super skanu. Su želatina, tai bajeris buvo, kad man išvis dideliais gabalais sustingo, tad išgraibiau ją ir per naujo paruošiau želatiną, tada jau atvėsinau normaliai ir tik tada maišiau su kremu. Dėkui, Sonatina.
AtsakytiPanaikintiGiedre
Puikus tortas! Vietoje sausainių pagrindo dėjau pačios keptą migdolinį biskvitą, kreme pusę maskarponės pakeičiau natūraliu jogurtu, o viršutinį sluoksnį dariau su želatina, kad būtų tvirtas. Labai skanu ir paprasta.
AtsakytiPanaikintiAčiū, Sonatina, už receptą!
Nuostabus tortas, šiandien dariau :) tik vietoje serbentų naudojau braškes. tad dėkui už šį nuostabų recepta.
AtsakytiPanaikintiNeapsakomai skanu. Dariau su braškėmis (į užpilą dar įdėjau porą a.š. želatinos). Dar nespėjo gerai atšalti, o aš jau neiškentus gabalėlį "suragavau".
AtsakytiPanaikintiželatinos ir aš naudojau daugiau, dėjau 5 a. šaukštelius vietoj 3, ir nebuvo per daug.Pagrindui naudojau cinamoninius sausainius, bet galvoju, kad galejau maziau juos suspaust, kazkaip norejosi puresnio, lengvesnio pado. Matyt, per "gerai" suspaudziau :)Visumoj, skanus tortas, sake daryk dazniau ir kviesk i svecius :))
AtsakytiPanaikintiSveiki, gal pasakysite kaip perskaičiuoti produkto kiekius ant 24cm skersmens formos? Ir kaip čia su ta želatina jau nesuprantu.. 3 arbatiniai ar valgomi šaukštai?
AtsakytiPanaikintiJustina, 24 cm formai visus produktus reikėtų dauginti iš 1,4. Želatinos originaliame recepte nurodyta 3 arbatiniai šaukšteliai. Tad 24 cm formai reikėtų 4 su trupučiu. Bet daug kam atrodo, kad želatinos reikia daugiau, tad galima dėti ir kokius 5 - 6 šaukštelius...
AtsakytiPanaikintijeigu neturiu blenderio kaip smulkinti sausainius?:)
AtsakytiPanaikintiGalima juos sudėti į tvirtą maišelį ir trinti kočėlu.
PanaikintiSveika Sonatina,
AtsakytiPanaikintiNorejau paklaust ar uzpila galima daryti su melynemis ir ar galima visa procesa daryt kaip Asu serbentais?Aciu.
Sveiki, labai rūpi šis torčiukas, noriu pasitikslinti, ar grietinėlės nereikia prieš tai išplakti? tiesiog taip paprastai ją sumaišyti? ačiū.
AtsakytiPanaikintiDariau ne viena karta. Ir su serbentais,ir su vysniomis :) L.skanu. Tik ivedziau savo pakeitimus-idarui dedu visko perpus maziau,o uogu dedu daugiau. Gaunasi toks gaivus torciukas :)
AtsakytiPanaikintiLabas vakaras,noriu paklausti ar galiu maskarponės sūrį keisti rikota?
AtsakytiPanaikintiKeisti, be abejo galima, bet skonis bus visiškai kitas. Rikota - tai tiesiog rūgštoka pertrinta varškė, o maskarponė - labai švelnaus subtilaus skonio :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu, gardus tortukas, tikrai gaminsiu dar ne kartą :)
AtsakytiPanaikinti