tag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post1118285930874467746..comments2024-03-15T16:56:32.174+02:00Comments on Sonatinos receptai: Tortas su maskarpone ir juodaisiais serbentaisSonatinahttp://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-78436767819499897412020-05-06T04:32:52.249+03:002020-05-06T04:32:52.249+03:00Labai skanu, gardus tortukas, tikrai gaminsiu dar ...Labai skanu, gardus tortukas, tikrai gaminsiu dar ne kartą :)Tortai su maskarponehttps://gaminam.lt/desertai/tortai/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-82005020247752322612014-12-01T10:43:01.909+02:002014-12-01T10:43:01.909+02:00nezinau,kurioj saly gyvenat,bet a spvz radau iskar...nezinau,kurioj saly gyvenat,bet a spvz radau iskart susmulkintus sausainiu trupinius spec tokiems atvejams. buvo prie tortu papuosaliuku,kepimo milteliu ir t.t.Dovinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-89412312853986813602014-05-09T12:25:43.974+03:002014-05-09T12:25:43.974+03:00Keisti, be abejo galima, bet skonis bus visiškai k...Keisti, be abejo galima, bet skonis bus visiškai kitas. Rikota - tai tiesiog rūgštoka pertrinta varškė, o maskarponė - labai švelnaus subtilaus skonio :)Sonatinosreceptainoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-48515835439466585832014-05-06T23:07:22.567+03:002014-05-06T23:07:22.567+03:00Labas vakaras,noriu paklausti ar galiu maskarponės...Labas vakaras,noriu paklausti ar galiu maskarponės sūrį keisti rikota?<br />Aušra Č.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-62298880238113652032014-05-05T19:15:25.104+03:002014-05-05T19:15:25.104+03:00Dariau ne viena karta. Ir su serbentais,ir su vysn...Dariau ne viena karta. Ir su serbentais,ir su vysniomis :) L.skanu. Tik ivedziau savo pakeitimus-idarui dedu visko perpus maziau,o uogu dedu daugiau. Gaunasi toks gaivus torciukas :)Giedrenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-26893210369084186162013-07-17T19:53:57.704+03:002013-07-17T19:53:57.704+03:00Sveiki, labai rūpi šis torčiukas, noriu pasitiksli...Sveiki, labai rūpi šis torčiukas, noriu pasitikslinti, ar grietinėlės nereikia prieš tai išplakti? tiesiog taip paprastai ją sumaišyti? ačiū.Kristinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-50244288360152348382013-07-05T18:55:10.653+03:002013-07-05T18:55:10.653+03:00Sveika Sonatina,
Norejau paklaust ar uzpila galima...Sveika Sonatina,<br />Norejau paklaust ar uzpila galima daryti su melynemis ir ar galima visa procesa daryt kaip Asu serbentais?Aciu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-69342200336016109952013-05-14T15:03:45.508+03:002013-05-14T15:03:45.508+03:00Galima juos sudėti į tvirtą maišelį ir trinti kočė...Galima juos sudėti į tvirtą maišelį ir trinti kočėlu. Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-4083169295896825142013-05-14T14:54:30.344+03:002013-05-14T14:54:30.344+03:00jeigu neturiu blenderio kaip smulkinti sausainius...jeigu neturiu blenderio kaip smulkinti sausainius?:)inga17https://www.blogger.com/profile/15052041886893785559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-54251998150859533852012-03-02T13:23:36.997+02:002012-03-02T13:23:36.997+02:00Justina, 24 cm formai visus produktus reikėtų daug...Justina, 24 cm formai visus produktus reikėtų dauginti iš 1,4. Želatinos originaliame recepte nurodyta 3 arbatiniai šaukšteliai. Tad 24 cm formai reikėtų 4 su trupučiu. Bet daug kam atrodo, kad želatinos reikia daugiau, tad galima dėti ir kokius 5 - 6 šaukštelius...Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-75970877316467796422012-02-29T11:46:47.724+02:002012-02-29T11:46:47.724+02:00Sveiki, gal pasakysite kaip perskaičiuoti produkto...Sveiki, gal pasakysite kaip perskaičiuoti produkto kiekius ant 24cm skersmens formos? Ir kaip čia su ta želatina jau nesuprantu.. 3 arbatiniai ar valgomi šaukštai?Justinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-4587813509444965222011-07-22T14:08:41.132+03:002011-07-22T14:08:41.132+03:00želatinos ir aš naudojau daugiau, dėjau 5 a. šaukš...želatinos ir aš naudojau daugiau, dėjau 5 a. šaukštelius vietoj 3, ir nebuvo per daug.Pagrindui naudojau cinamoninius sausainius, bet galvoju, kad galejau maziau juos suspaust, kazkaip norejosi puresnio, lengvesnio pado. Matyt, per "gerai" suspaudziau :)Visumoj, skanus tortas, sake daryk dazniau ir kviesk i svecius :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-21737620152009766812011-06-23T18:49:31.359+03:002011-06-23T18:49:31.359+03:00Neapsakomai skanu. Dariau su braškėmis (į užpilą d...Neapsakomai skanu. Dariau su braškėmis (į užpilą dar įdėjau porą a.š. želatinos). Dar nespėjo gerai atšalti, o aš jau neiškentus gabalėlį "suragavau".Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-21338803610383761922011-05-02T22:36:13.021+03:002011-05-02T22:36:13.021+03:00Nuostabus tortas, šiandien dariau :) tik vietoje s...Nuostabus tortas, šiandien dariau :) tik vietoje serbentų naudojau braškes. tad dėkui už šį nuostabų recepta.Agnėhttps://www.blogger.com/profile/06834350237545433223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-64461677226995593502011-02-10T11:22:14.221+02:002011-02-10T11:22:14.221+02:00Puikus tortas! Vietoje sausainių pagrindo dėjau pa...Puikus tortas! Vietoje sausainių pagrindo dėjau pačios keptą migdolinį biskvitą, kreme pusę maskarponės pakeičiau natūraliu jogurtu, o viršutinį sluoksnį dariau su želatina, kad būtų tvirtas. Labai skanu ir paprasta. <br />Ačiū, Sonatina, už receptą!Vilmahttps://www.blogger.com/profile/01630110662384772613noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-72679864212887437292010-12-05T09:56:15.911+02:002010-12-05T09:56:15.911+02:00Turėjau akcijinės maskarponės, pasidomėjau kagi si...Turėjau akcijinės maskarponės, pasidomėjau kagi siūlo Sonatina gaminti iš jos :) ir kaip visada nenusivyliau, gavosi super skanu. Su želatina, tai bajeris buvo, kad man išvis dideliais gabalais sustingo, tad išgraibiau ją ir per naujo paruošiau želatiną, tada jau atvėsinau normaliai ir tik tada maišiau su kremu. Dėkui, Sonatina.<br /><br />GiedreAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-51959424527652191102010-08-02T23:57:15.818+03:002010-08-02T23:57:15.818+03:00Isbandziau sita PASAKISKA torta! Negaliu sulaukti,...Isbandziau sita PASAKISKA torta! Negaliu sulaukti, kada vel ji gaminsiu!! Dekui tau Sonatina nuo visos musu seimosAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-46010868260545177742010-06-15T14:46:01.622+03:002010-06-15T14:46:01.622+03:00Pagrindui ir aš pati mieliau naudočiau biskvitą, o...Pagrindui ir aš pati mieliau naudočiau biskvitą, o ne trupintus sausainius. Čia puikiai tiktų <a href="http://sonatinos-receptai.blogspot.com/2010/06/rabarbaru-braskiu-ir-baltojo-sokolado.html" rel="nofollow">šito torto</a>, <a href="http://sonatinos-receptai.blogspot.com/2010/06/sokolado-ir-citrusiniu-vaisiu-tortas.html" rel="nofollow">šito </a>arba <a href="http://sonatinos-receptai.blogspot.com/2009/07/abrikosu-ir-baltojo-sokolado-tortas.html" rel="nofollow">šito</a> torto biskvitas.<br />Aš naudoju smulkią baltą želatiną, pirktą Urmo bazėje, Dr. Oetker želatiną arba želatinos lapelius.<br /><br />Živile, braškių užpilas gali būti ir verdamas, taip pat kaip ir juodųjų serbentų, braškes supjausčius riekėmis ar kubeliais, ir ruošiamas tik sutrynus uogas su cukrumi ir šlakeliu citrinų sulčių, čia jau jums reikėtų nuspręsti, kaip mėgstate...<br />Manau, kad galima tortą ir pašaldyti šaldiklyje, arba apsidraudžiant galima įberti ir šiek tiek daugiau želatinos...Sonatinahttps://www.blogger.com/profile/02749686997732925113noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-50756503336937172962010-06-15T11:53:44.954+03:002010-06-15T11:53:44.954+03:00Savaitgali noreciau daryti si torta,bet vietoj ser...Savaitgali noreciau daryti si torta,bet vietoj serbentu galvoju naudoti sviezias braskes.Gal galit patarti kaip jas paruosti? kaip suprantu puode virt jau ju nereiks :))) tai kaip atlikti visa si paruosimo procesa? Ir dar norejau paklausti...si torta reiks vezti gera valanda masina,ar neistiz? Gal kameroj palaikyti pries vezima? Aciu labai uz atsakyma :)Zivilenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-3550468669994966422010-04-10T09:46:37.179+03:002010-04-10T09:46:37.179+03:00Ledi:man viskas gavos gerai, tik as ir noreciau mi...Ledi:man viskas gavos gerai, tik as ir noreciau mikstesnio "pado"<br />idomu ar galima biskvita det ,ar nesusigers tas baltas padazas i ji.<br />Beje dariau su vysniom ir braskem, tia man truputi rugstokos uogos gavosLedinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-8998482387294233882010-02-12T15:17:39.790+02:002010-02-12T15:17:39.790+02:00O aš mėginau šį tortą daryti su šaldytomis avietėm...O aš mėginau šį tortą daryti su šaldytomis avietėmis, kadangi šaldytų serbentų neradau..Irgi buvo super skanu! Tik antrą karą darant gal į uogų įdarą truputuką želatinos įdėčiau, nes man kaip ir daugumai tortukas truputuką patižes gavosi :)Dalianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-1994671863853435762010-01-17T12:29:17.384+02:002010-01-17T12:29:17.384+02:00Dariau su vysniomis,labai skanu!!!Tik va su zelati...Dariau su vysniomis,labai skanu!!!Tik va su zelatina tai nesuprantu,kaip cia gaunasi.As per ta skubejima idejau ne 3 arbatinius saukstelius,bet 3 valgomuosius saukstus zelatinos!!!!Jau galvojau,kad viska sugadinau,bet tortas gavosi kuo puikiausias,ne per kietas!Tai jei buciau dejusi tuos 3 arbatinius saukstelius,butu gavusis kose.Na negi gali taip zelatinos tarpusavyje skirtis-kad Sonatinai buvo gerai.Kokia Sonatina jus zelatina naudojate?Giedrenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-12470682344128980582010-01-06T13:34:44.009+02:002010-01-06T13:34:44.009+02:00ups, ne kepiau, o gaminau.....ups, ne kepiau, o gaminau.....Monikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-40355177299883006872010-01-06T13:33:38.832+02:002010-01-06T13:33:38.832+02:00Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Kepiau šį tortą...Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Kepiau šį tortą 2 kartus - pirmąjį kartą pavyko nelabai gerai, nes kaip ir Aurelijai baltoji torto dalis buvo patižusi ir su želatinos gabaliukais... Suvalgėm, buvo skanu, bet rezultatas manęs netenkino, tai net naktį miegodama tarp sapnų pagalvodavau ką čia padaryti, kad tortas gautųsi. Ir sugalvojau :). Pasinaudojau patirtimi gaminant Sonatinos tortą "Triufelis", pakaitinau beveik iki užvirimo grietinėlę ir į ją įmaišiau dar karštą ištirpintą želatiną. Kai grietinėlė atvėso, sumaišiau ją su mascarpone ir kitais priklausančiais produktais - tortas puikiai sustingo, nebuvo jokios želatinos gabaliukų, todėl dabar vėl suku galvą kur čia gavus daugiau serbentų... Ačiū, Sonatina, už gerus receptus!Monikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7134358677246836038.post-24584349059555528962009-12-21T12:06:44.711+02:002009-12-21T12:06:44.711+02:00Laba diena,
Bingo!!! Man šis tortas pavyko, paskai...Laba diena,<br />Bingo!!! Man šis tortas pavyko, paskaičiusi komentarus, bijojau, kad neištižtų, nes gaminau vyro gimtadienio šventei:) Dabar ruošiuosi daryti Kalėdoms su vyšniomis, ir norėjau Sonatinos, kaip šios srities profesionalės pasiklausti, gal galima būtų vietoje sausainių pagrindui naudoti biskvitą, jei taip, tai ką rekomenduotumėte. Man pagrindas gavosi kietai trapus, vyrui norėjosi minkšto, kaip jis sako, tokio kaip kepu iš Jūsų receptų "drėgną šokoladinį pyragą".<br />Būsiu dėkinga už Jūsų patarimą.Irenanoreply@blogger.com