2009 m. liepos 11 d., šeštadienis

Slyvų pyragas

P70400681-1 copy
Pierre Hermé saldžios tešlos
8 - 10 didelių sunokusių slyvų

Kremui
4 kiaušinių tryniai
50 g cukraus
1 a. š. vanilės
1 puodelis grietinėlės
1 puodelis pieno

Tešlą iškočioti ir įkloti į 28 cm skersmens pyrago kepimo formą. Uždengti kepimo popieriumi, pripilti pupelių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti kepimo popierių su pupelėmis, orkaitės temperatūrą prisukti iki 160°C ir dar kepti 10 minučių.

Kremui plakti trynius, cukrų ir vanilę, kol cukrus visiškai ištirps. Įmaišyti pieną ir grietinėlę.

Apkeptą pyrago pagrindą su kepimo forma dėti į skardą. Įpilti kelis šaukštus paruošto kremo. Išdėlioti riekėmis supjaustytas slyvas ir supilti likusį kremą. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 40 – 50 minučių, kol kremas apskrus ir sustandės. Jei paviršius ims skrusti per greitai – jį reikia pridengti folija. Pyragą ataušinti formoje – kremas aušdamas sustandės, todėl pyragą bus lengviau išimti iš formos.

P. S. sunaudojau ketvirtadalį tešlos, pagamintos iš viso recepte nurodyto kiekio. Man visas kremas netilpo į formą, todėl likusį kremą kaitinau ant silpnos ugnies vis maišydama, kol jis lengvai sutirštėjo. Taip paruoštą kremą patiekiau kartu su pyragu – jis puikiai čia tiko! Labai skanu...

P70400691-1 copy
Šaltinis Cook (almost) Anything

8 komentarai:

  1. pabandziau ir as,nzn ar jis ir turejo toks gautis,bet man kazkoks patizes isejo,is isores atrodo taip kaip ir foto,skonis neblogas,bet tas kremas truputi sutrauktas slyvu gavosi.juk logiska nes slyvos...rugscios:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jei pyragas patižęs - jį tiesiog reikėjo dar šiek tiek ilgiau kepti... Man kremas nesigavo sutrauktas. Gal tiesiog mano slyvos nebuvo tokios rūgščios :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labas Sonatina, tavo pyragu receptai skaniausi pasaulyje. Del sio slyvu pyrago turiu viena klausima: ar galima jame naudoti vietoj slyvu kokius nors kitus vaisius? Ir dar karta aciu uz Tavo veikla:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Katik iskepiau sy pyraga.Visiska nesamone gavosi.Kremui kiausiniu trynius plakiau iki baltumo ir standumo,grietinele atskirai iki standumo,dar braskinio standiklio siek tiek iberiau.Viskas lyg ir nieko,kol nepradejo kepti...Kepiau apie 1,5val.ir ne velnio man jis netirstejo.Atsaldziau pyraga manydama kad sutvirtes,o prapjovus tiesiog isbego viskas:( Tesla beja labai skani ir saldi.Neisivaizduoju kas butu buwe jei dar pieno puodeli buciau pylus kaip rasoma...:) Slyvos saldokos,niekas nieko nesutrauke man,bet mastau gal ir jos dar savo sultis paleido?gali taip buti?Betkuriuo atveju aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Išplakė giretinėlę :D na čia ir sugalvojote :D

      Panaikinti
  5. Kadangi slyvu metas,susigundžiau ir aš šiuo pyragu:) nors komentarai ir nelabai teigiami, bet idėja pasirodė skani, ir pataisoma:) Aš darydama padažą įdėjau porą šaukštelių bulvių krakmolo, ir viską paviriau ant mažos ugnies, kol masė sutirštėjo ir tapo panaši į vanilinį pudingą- kepdama užpyliau ant slyvų-vskas puikiai iškepė, gavosi toks standus pudinginis sluoksnis. Tik dėl proporcijų -Sonatina, taip ir likau nesupratus... kadangi radau tavo pastabose, kad hermio tešlos iš nurodytos masės užtenka keturiems pyragams, tai padalinau ingridientus iš keturių- ir vos vos taip skurdžiai pavyko ištiesti plonytį ant kepimo formos, o kraštam suformuoti išvis neužteko tešlos..tad kitą syk dvigubinčiau ar trigubinčiau tam paciam vienam pyragui.dabar tas pats dėl pudingo sluoksnio- rašei , kad padažo buvo per daug, liko , tad viska pdalinau iš dviejų- ir vėl- vos vos po kelis šaukštus ištepiau tešlos pagrindą..gal nesupratau minties- gal čia ir turi buti toks labai plonas plonas plonelytis pyragas?.... :) bet kokiu atveju ačiu uz recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Laba diena, kur perkate Pierre herme tesla?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pačiame viršuje yra nuoroda į tokios tešlos receptą.

      Panaikinti