Sluoksniuotas mėlynių desertas
   
150 g mėlynių  
250 ml vandens  
125 g cukraus  
¼ citrinos sulčių  
keli pipirai  
kelios kardamono kapsulės  
1 žvaigždinis anyžius  
  
citrinų kremo  
  
100 ml riebios grietinėlės  
2 v. š. mėlynių likerio  
  
Vandenį užvirti su cukrumi ir prieskoniais. Kai sirupas stipriai virs, suberti uogas ir pavirti kelias minutes. Išimti prieskonius, uogas nuvarvinti.  
  
Į deserto indelius išdėlioti uogas, dėti citrinų kremo, ant viršaus dėti grietinėlės, išplaktos su mėlynių likeriu. Skanaus!  
  
P. S. grietinėlę išplakiau su šaukšteliu cukraus, be likerio... Labai nesudėtingas, bet labai skanus desertas!  
  
Šaltinis La cuisine de Mercotte  
 





 
 Pranešimai
Pranešimai
 
 



O kas ten toks oranžinis mėlynių sluoksnyje šviečia - persikai, ne persikai... :)
AtsakytiPanaikintiTen citrinų kremas paskendęs :)
AtsakytiPanaikintiSupratau. Ačiū! :)
AtsakytiPanaikintiO kodel as negaliu matyti nuotraukyciu? :(((
AtsakytiPanaikintiDabar jau turi matytis visos nuotraukos :)
AtsakytiPanaikintiLabas vakaras Sonatina, o kas tas kardamono kapsules ir tas zvaigzdinis anyzius? kur ju galima gauti?
AtsakytiPanaikintiVaida.
Vaida, kardamonas ir žvaigždinis anyžius - prieskoniai. Jų tikrai galima įsigyti čia ir čia :)
AtsakytiPanaikintiAciu Sonatina uz atsakyma, bet kadangi gyvenu uzsienyje, tai net neisivaizduoju kaip tai turetu skambeti kroatiskai ir kur ju ieskoti. O gal galima butu siuos prieskonius pakeisti kuo kitu? Dekui.
AtsakytiPanaikintiVaida.
Be abejo, visus prieskonius galima pakeisti, o galima ir visai nedėti :) Vietoje kardamono galima įberti cinamono ar tiesiog vanilės... Aš anyžiaus nemėgstu, tad jo nedėjau visai...
AtsakytiPanaikintiO į mėlynių sirupą nesideda želatinos?
AtsakytiPanaikintiMan kažkaip atrodo, kad turėtų būti labai skysta.:)