2009 m. liepos 28 d., antradienis

Rageliai

P72500231-1 copy
2 pakeliai (po 7 g) sausų mielių
1 puodelis šilto vandens
1 ¼ puodelio šalto sviesto
5 puodeliai miltų
1/3 puodelio cukraus
1 ½ a. š. druskos
¾ puodelio sutirštinto nesaldinto pieno
2 kiaušiniai
1 v. š. vandens

Mieles sumaišyti su vandeniu ir palaukti 5 – 10 minučių. Ištirpinti ¼ puodelio (~60 g) sviesto ir įmaišyti į mieles kartu su 1 puodeliu miltų, cukrumi, druska, pienu ir 1 kiaušiniu. Išmaišyti iki vientisos masės.

Į didelį dubenį suberti likusius 4 puodelius miltų ir sudėti gabaliukais supjaustytą 1 puodelį (~225 g) šalto sviesto. Kapoti peiliu, kol gausis stambūs trupiniai. Supilti mieles ir gerai išmaišyti, bet neminkyti. Uždengti ir laikyti šaldytuve 8 valandas (ar per naktį).

Tešlą lengvai pamaigyti, paminkyti apie 6 kartus ir padalinti į 4 dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 40 cm skersmens apskritimą. Kiekvieną apskritimą padalinti į 8 dalis ir susukti ragelius. Ragelius dėti į kepimo skardas, uždengti ir šiltai kildinti 1 valandą.

Likusį kiaušinį išmaišyti su 1 šaukštu vandens ir aptepti ragelius.

Kepti iki 165º C įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 minutes, kol lengvai apskrus.

P. S. puodelis - 236 ml. Dariau iš pusės normos ir vis tiek gavosi 32 normalaus dydžio rageliai. Teoriškai šie rageliai turėjo gauti panašūs į prancūziškus sluoksniuotus ragelius, tačiau tokie tikrai nebuvo :) Bet kokiu atveju, rageliai tikrai be galo skanūs, ypač kol šilti, ir labai lengvai pagaminami :)

Šaltinis Taste of Home

10 komentarų:

  1. Atrodo fantastiskai, tik tas sviesto matavimas puodeliais suglumino... Ji ten sutrekst, kad viska uzpildytu ar kaip? Ir puodelis 237ml?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai aciu uz Jusu bloga. Jau esu gaminusi pagal Jusu pateiktus receptus. Seimyna patenkinta :) Noriu paklausti kokio svorio yra Jusu naudoti pakeliai sausu mieliu?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, ačiū! O dėl sviesto - todėl tekste ir prašiau dar ir puodelių atitikmenį gramais :) Nežinau, kaip amerikiečiai matuoja sviestą puodeliais, bet aš sviestą sveriu :) 1 puodelis sviesto sveria apie 225 g.

    Labai ačiū :) Pakelis sausų mielių sveria 7 g (2 ir 1/4 a. š.). Būtinai tai nurodysiu ir recepte :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sonatina, super skaniai atrodo rageliai, noreciau vieno prie arbatos puodelio pvz. su abrikosu dzemu....

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neringa, ačiū! Kaip tik šią savaitę viriau abrikosų džemą :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Teks kazkada bandyt. Dabar laiko visai nera - uzimta su erasmusais lakstyt po lietuvisku patiekalu kavines ir ekskursijas... Ech o taip norisi kazka gero pagamint :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na, man laiko pagaminti viskam, ką norėčiau, irgi laiko per mažai :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. bandziau situos ragelius,gavosi laaaabai skanus,man panasus i kruasanus.isitrauksiu sita recepta i megztamu kepiniu sarasa.
    aciu sonatina.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sonatina, rageliai - pasaka! Minkstumas neapsakomas gavos. Kepiau jau 2 kartus, nesaldzius ir saldzius. Abu kartus labai skanu buvo. Aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  10. aciu Sonatina, nuostabus rageliai, net nesitikejau kad tokie skanus gausis. Man jie labai net panasus i kruasanus, tesla sluoksniuota gavosi. Aciu uz tinklapi, viskas gaunasi labai skaniai, visada laukiu nauju irasu.

    AtsakytiPanaikinti