2009 m. liepos 29 d., trečiadienis

Citrinų kremas (Lemon Curd)

P72500411-1 copy
3 citrinų tarkuota žievelė
5 v. š. sviesto
¾ puodelio cukraus
3 dideli kiaušiniai
3 citrinų sultys (~ ½ puodelio)
žiupsnelis druskos

Mikseriu gerai išplakti sviestą, cukrų ir citrinų žieveles. Po vieną gerai įmaišyti kiaušinius. Supilti citrinų sultis ir suberti druską.

Supilti masę į puodą ir virti ant silpnos ugnies nuolat maišant apie 10 minučių. Masę vienu momentu sutrauks, tačiau ji išsilygins ir sutirštės.

Kai tik masė sutirštės tiek, kad padengtų medinį šaukštą, nukelti nuo viryklės ir pertrinti per sietelį. Supilti į stiklinį dubenėlį ir ataušinti.

Laikyti šaldytuve ar užšaldyti.

P. S. puodelis - 250 ml. Šis kremas - puikus pyragų, pyragaičių įdaras ar priedas prie blynų :)

Šaltinis Sophistimom

4 komentarai:

  1. Esu dariusi tortą su citrininiu kurdu - labai labai skanu! Kremo likučius šaukštu kabindama suvalgiau be jokių priedų. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvau specialiai parsivežusi iš Londono paragauti - labai patiko! Tad teko pasidaryti pačiai :) O šis receptas labai paprastas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sonatina, bet tavo nuotraukos vis gražėja ir gražėja... Nueinu į puslapį po kelis kartus vien jų pasižiūrėti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vilma, ačiū :) Tikrai daug maloniau žiūrėti į naujas nuotraukas, nei į darytas prieš metus ar dar anksčiau...

    AtsakytiPanaikinti