Abrikosų ir baltojo šokolado tortas
Biskvitui
2 kiaušiniai
½ a. š. vanilės
5 v. š. cukraus
5 v. š. miltų
1 v. š. krakmolo
Sirupui
125 ml vandens
5 v. š. cukraus
1 - 2 v. š. likerio
Varškės ir šokolado įdarui
300 g balto šokolado
400 g riebios grietinėlės
400 g kreminės varškės
50 g cukraus
1 a. š. želatinos
~7 sunokę abrikosai
Abrikosų želė
250 ml trintų abrikosų
2 - 3 v. š. cukraus
1 a. š. želatinos
Biskvitas
24 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi.
Kiaušinių baltymus plakti, kol suputos. Toliau plakant suberti po šaukštą pusę normos cukraus. Padidinti greitį ir išplakti iki standumo.
Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki baltumo. Įmaišyti vanilę. Ant viršaus užsijoti miltus, sumaišytus su krakmolu, sudėti 1/3 baltymų ir viską atsargiai, bet kruopščiai išmaišyti. Įmaišyti likusius baltymus.
Tešlą sukrėsti į paruoštą torto formą ir kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje ~30 minučių. Iškepusį biskvitą ataušinti ant grotelių.
Sirupas
Vandenį užvirti su cukrumi ir maišyti, kol cukrus ištirps. Į ataušusį sirupą įmaišyti likerį.
Varškės ir šokolado įdaras
Želatiną užpilti 2 v. š. šalto vandens ir išbrinkinti. Šokoladą susmulkinti, užpilti 100 ml grietinėlės ir ant vandens garų vonelės tirpinti kartais pamaišant, kol šokoladas visiškai ištirps. Želatiną ištirpinti karštame šokolade.
Varškę išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Likusią grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į varškę. Įmaišyti šokoladą ir kubeliais supjaustytus abrikosus.
Biskvitą apjuosti torto formos kraštu ir sulaistyti cukraus sirupu. Supilti varškės ir šokolado masę. Šaldyti, kol sustings.
Abrikosų želė
Želatiną užpilti 2 v. š. šalto vandens ir išbrinkinti. Abrikosų tyrę sumaišyti su cukrumi (cukraus kiekį pakoreguoti pagal skonį). Pusę tyrės pakaitinti ir joje ištirpinti želatiną. Sumaišyti su likusia tyre ir užpilti ant sustingusio torto. Šaldyti mažiausiai 4 valandas. Skanaus!
P. S. kad būtų greičiau, vietoje biskvito galima naudoti sausainių pagrindą - 150 g sumaltų sausainių sumaišyti su 50 g tirpinto sviesto, suberti į torto formą, gerai suspausti ir atšaldyti...
labukas, as norejau paklausti kas galetu pakeisti varske, nes as airijoje gyvenu ir yra tik maskarpone? :)
AtsakytiPanaikintiNes ketitu gimtadienio proga pabandyti si tortuka? Ar nebus labai sunku? nes pirma karta darysiu tortuka.. O jis nepersaldus? tik labai noriu kad patiktu :)
AtsakytiPanaikintiRūta, teoriškai šiame recepte reikia naudoti neriebų cream cheese. dar galima naudoti ir rikotos sūrį. Su maskarpone gautųsi labai riebu, nes dedasi tikrai daug šokolado...
AtsakytiPanaikintiIš tiesų aš dėjau 100 g cukraus ir man atrodė šiek tiek per saldu. Todėl čia rašydama receptą cukraus kiekį sumažinau perpus iki 50 g. O dėl sunkumo tai net nežinau :) Man atrodo tikrai nesudėtinga :)
AtsakytiPanaikintiAciu, o gal galetum patarti, kuri pasirinkti torto recepta? :) jie visi is tavo receptuku ir nuotrauku, jau labai graziai ir skaniai atrodo, o as jau ryt ruosiuosi daryti tortuka,:)
AtsakytiPanaikintiDekui
Atsiprašau, kad laiku neatsakiau. Bet kokiu atveju, nežinant kokius produktus labiau mėgsti, patarti be galo sunku...
AtsakytiPanaikintiLAbas rytelis. :)
AtsakytiPanaikintiNa pavyko man sis tortukas... As pai neragauju, bet stebejau savo drauga nuo pirmo kasnelio :)) tai jis sake jog labai labai skanu ;)))
Liux receptas :)
Ooo, tikrai labai džiaugiuosi :)
AtsakytiPanaikintina labai graziai atrodo, saunuole :)
AtsakytiPanaikintitikrai skanus.gaminau.truputį saldokas, bet ko gero pati nepamažinau cukraus :)
AtsakytiPanaikintinemegstu balto sokolado,bet nuotrauka ir receptas sugunde pabandyt.viskas gavosi,bet...gal galima balta sokolada pakeisti kuo nors?
AtsakytiPanaikintisonatina,o kuo tu pakeiti ta crem cheese?jis pas mus toks brangus.Kokia cia ta kremine varke naudojat?
AtsakytiPanaikintiGalbūt vietoje baltojo šokolado dėčiau natūralaus jogurto...
AtsakytiPanaikintiŽygimantai, niekada nenaudoju cream cheese. Perku varškę Mūsų švelnioji. Dar sveriamos kreminės varškės galima įsigyti turguje…
labai aciu uz info
AtsakytiPanaikintiIr aš pabandžiau pagaminti šį gražuolį :) Tikrai labai skanu, tik aš dar mažiau dėčiau cukraus į įdarą, o į abrikosų želė bandysiu visai nedėti cukraus. Abrikosai patys jau saldus iš savęs, todėl norisi, kad torto viršus būtų šiek tiek gaivesnis. Beja, pabandysiu į įdarą įspausti šiek tiek citrinos sulčių. Manau tikrai nepakenks, o dar labiau pagyvins skonį.
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū už receptuką!
Laba diena, norėjau paklausti gal galima abrokosus pakeisti kuom nors kitu? ką patartumėte?
AtsakytiPanaikintiBe abejo, galima keisti. O kuo - tai turite išsirinkti tai, ką mėgstate: uogas ar vaisius... Tiktų braškės, mėlynės, avietės, konservuoti persikai ir pan. Tik tuomet ir viršutinį želė sluoksnį paderinčiau pagal naudojamą įdarą.
AtsakytiPanaikinti