2007 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Makaronai su cukinijomis

PICT76731_copy copy
200 g makaronų
2 nedidelės cukinijos
50 g sviesto
100 g tarkuoto parmezano
druskos
šviežio baziliko lapelių

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje.
Cukinijas supjaustyti stambiais gabalais ir sudėti į blenderį kartu su sviestu, keliais baziliko lapeliais ir šiek tiek karšto vandens. Viską sutrinti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į keptuvę ir kelias minutes pakaitinti. Suberti išvirtus makaronus ir išmaišyti. Pabarstyti parmezanu, dar kartą išmaišyti ir patiekti.

P. S. greita ir skanu. Kad būtų dar pikantiškiau, kartu su cukinijomis sutrinkite ir česnako skiltelę...

Šaltinis kuking.net

6 komentarai:

  1. Hmm... Man tai gavosi ne tai kad pikantiski, bet labiau neapetitiskai zali makaronai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mėgstantiems lengvą, sveiką maistą - tikrai turėtų patikti. :) Reikės kada nors pabandyti parmezaną, o tai visur paprastą fermentinį sūrį dedu. Ačiū, Sonatina, už idėją. Valgėm kaip garnyrą prie mėsos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kadangi namie buvo DIDŽIULĖ cukinija, nusprendžiau, kad užteks ne tik nuolat gaminamam jūsų aprašytam apkepui, bet ir šiam receptėliui. turimas blenderis man labai nepatinka, tai sutryniau cukiniją naudodama kombainą. laaabai skanu :) bijau, kad tamstos dėka po truputį tampu cukinijų gerbėja.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei trūksta skonio - labai puikiai tinka ir vizualiai papuošia keptos šoninės juostelės.

    AtsakytiPanaikinti
  5. pasidariau, ragavau, skanu... net seilė nutysta prisiminus...

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tikrai greita ir skanu. As taip pat visada kepdavau cukiniju apkepa, idomu buvo si savaitgali paeksperimentuoti su cukinija, tad isbandziau cukiniju keksa, pyraga is VMG ir siuos makaronus. Visi receptai labai vyke ir idomus :-)

    AtsakytiPanaikinti