Greitas mielinis obuolių pyragas
Tešlai
125 ml pieno
1 v. š. cukraus
1 a. š. sausų mielių
1/2 a. š. druskos
500 ml miltų
100 g sviesto
1 kiaušinio trynys
Įdarui
2 dideli obuoliai, supjaustyti kubeliais
50 g sviesto
2 v. š. cukraus
125 ml sirupo
1 a. š. su kaupu kukurūzų krakmolo
Šiltą pieną sumaišyti su mielėmis, kiaušinio tryniu ir cukrumi. Miltus sumaišyti su druska, į vidurį supilti mielių masę, sudėti minkštą sviestą ir tešlą minkyti 5 – 10 minučių, kol tešla taps minkšta ir elastinga.
Tešlą pridengti ir palaikyti 20 minučių. 2/3 tešlos iškočioti ir iškloti pyrago formos dugną bei sieneles. Pabarstyti šaukštu manų kruopų ar džiūvėsių, sudėti įdarą ir tinkleliu išdėlioti likusią tešlą.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels (~30 minučių).
Įdarui obuolius pakepinti svieste su cukrumi, kol suminkštės. Suberti krakmolą, išmaišyti, supilti sirupą ir pavirti, kol masė sutirštės.
P. S. sirupą naudojau juodųjų serbentų, todėl ir visas įdaras nusidažė tamsiai. Paprastas, bet skanus pyragas...
Šaltinis kuking.net
O kiek laiko kepti? ir kokioje temperaturoje?
AtsakytiPanaikintiAtsiprašau, pražiopsojau...
AtsakytiPanaikintiJau patikslinau recepte :)
tai va ka tik iskepiau si pyraga, galiu pasakyti, kad labai skanus, naudojau persiku syrupa :) saldu bet skanu :)
AtsakytiPanaikintip.s aciu uz greita atsakyma del kepimo temperaturos ir laiko :)
Kepiau si pyraga, tikrai labai paprastas ir skanus, rekomenduoju ir kitiems pabandyti! :) Beja sirupo neturejau, tai idejau ~150ml spanguoliu dzemo, puokiai tiko ir nieko nepagadino :)
AtsakytiPanaikintiLabai malonu, kad pyragas gavosi skanus :)
AtsakytiPanaikintiWe have few questions for you. Firstly, are there any diferences between "kukuruzu krakmolas " and simple " krakmolas" ?
AtsakytiPanaikinti_______________________________
My husband translated my comment in to this :
ar yra kepant skirtumas naudoti kukuruzu krakmola ir paprasta krakmola?
Well, the cornstarch is just one variety of the starches... What do you mean by simple starch?
AtsakytiPanaikintiI just prefer to use cornstarch in the desserts. Here http://www.foodsubs.com/ThickenStarch.html you can read more information about starches and find some substitutions, if you like :)
Mėgstu skaityti knygas
AtsakytiPanaikintiIr aš mėgstu :)
AtsakytiPanaikintilabai skanus pyragiukas! vietoj sirupo as dejau saldytas melynes su cukriuku :) dekui uz receptuka :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus pyragiukas :) naudoju ji nuolat :) naudoju ne tik obuolius, bet ir saldytas braskes, melynes, zodziu viska, kas tik po ranka :) super
AtsakytiPanaikintiP.S. man pats skaniausias kai palieku pastoveti per nakti.
labai skanu!
AtsakytiPanaikinti