2007 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Pyragaičiai su kriaušėmis ir nuga

untitled copy

Tešlai
275 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
75 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
150 g grietinės
50 ml aliejaus
1 kiaušinis

Įdarui
1 didelė kriaušė (~250 g)
100 g riešutų nugos
50 g graikinių riešutų

Aptepti
3 v. š. abrikosų džemo
2 v. š. vandens

Pasiruošti 12 keksiukų formelių (patepti riebalais ir pabarstyti miltais; jei formelės silikoninės – niekuo netepti).
Tešlai miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti. Suberti į miltus cukrų, vanilinį cukrų, sudėti grietinę, supilti aliejų, įmušti kiaušinį. Tešlą pamaišyti mikseriu, kol pasidarys trupiniai. Tada rankomis minkyti, kol tešla pasidarys elastinga ir lygi. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti tešlos stačiakampį (35 x 25 cm).

Įdarui kriaušę nulupti ir supjaustyti plonomis riekutėmis. Riešutus ir nugą susmulkinti. Ant tešlos stačiakampio paskleisti kriaušes paliekant po 3 cm iš visų kraštų. Ant viršaus užbarstyti riešutus ir nugos gabalėlius. Pradedant ilgesniuoju kraštu susukti vyniotinį. Jį supjaustyti į 12 lygių dalių (paprasčiausia pirmiausia pjauti pusiau, tada kiekvieną gabalą dar pusiau, o tada juos visus į tris dalis). Sudėti vyniotinio gabaliukus nupjauta puse žemyn į paruoštas keksiukų formeles ir kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Abrikosų džemą sumaišyti su vandeniu ir užvirti. Gautu mišiniu aptepti iškepusius pyragaičius ir ataušinti.

P. S. neturėjau nei kriaušės, nei graikinių riešutų, nei nugos, tad dėjau obuolio, banano, anakardžių riešutų ir šokolado gabaliukų. Labai skanu...

Šaltinis tv.gusto

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą