Keptas viščiukas su česnakais
1 viščiukas (~ 1,5 kg)
50 g minkšto sviesto
3 didelės česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 a. š. aliejaus
druskos, pipirų
Sumaišyti sviestą ir česnakus. Atsargiai atskirti viščiuko odą nuo mėsos ir sudėti česnakinį sviestą po oda ant krūtinėlės ir šlaunelių ir iš viršaus pirštais atsargiai tolygiai paskirstyti.
Aptepti viščiuką aliejumi ir pagardinti druska bei pipirais. Viščiuko kojas surišti.
Dėti viščiuką į kepimo indą krūtinėle į viršų ir kepti iki 190º C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tada viščiuką apversti ir kepti dar 30 minučių. Tada atversti vėl atgal, kad krūtinėlė gražiai apskrustų, ir kepti dar 30 minučių arba kol viščiukas iškeps (bendrą kepimo laiką reikia apskaičiuoti imant 30 minučių kiekvieniems 500 g mėsos).
Kepimo metu viščiuką retkarčiais palaistyti susidariusiomis sultimis.
50 g minkšto sviesto
3 didelės česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1 a. š. aliejaus
druskos, pipirų
Sumaišyti sviestą ir česnakus. Atsargiai atskirti viščiuko odą nuo mėsos ir sudėti česnakinį sviestą po oda ant krūtinėlės ir šlaunelių ir iš viršaus pirštais atsargiai tolygiai paskirstyti.
Aptepti viščiuką aliejumi ir pagardinti druska bei pipirais. Viščiuko kojas surišti.
Dėti viščiuką į kepimo indą krūtinėle į viršų ir kepti iki 190º C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tada viščiuką apversti ir kepti dar 30 minučių. Tada atversti vėl atgal, kad krūtinėlė gražiai apskrustų, ir kepti dar 30 minučių arba kol viščiukas iškeps (bendrą kepimo laiką reikia apskaičiuoti imant 30 minučių kiekvieniems 500 g mėsos).
Kepimo metu viščiuką retkarčiais palaistyti susidariusiomis sultimis.
P. S. tikrai paprastai paruošiama, bet nepaprastai skanu...
Šaltinis Exclusively Food
Iš tikrųjų labai paprastas ir geras receptas. Ką tik išbandytas :) Niam...
AtsakytiPanaikintiAčiū, Vilma :)
AtsakytiPanaikintiPritariu, labai skanu, visai seimai patiko :).
AtsakytiPanaikintiAciu
Visciukas isejo neskanus...niekam seimoje nepatiko, gal per mazai prieskoniu dejau...
AtsakytiPanaikintiOt geras šitas receptas, jau kelintą kartą pagal jį darau - visi kas gyvas subėga, suryja ir nieko nelieka :D
AtsakytiPanaikintio kokiu orkaites rezimu reik kepti vista? :) su vejeliu ar be-cia man pastoviai galvosukis ant tos vietos
AtsakytiPanaikintiAš visuomet jungiu kaitinimą iš viršaus ir iš apačios. Ventiliatorių jungiu vienu vieninteliu atveju - kai vienu metu dedu kepti kelias skardas.
AtsakytiPanaikintio kodel reik suristi kojas? klausiu nes kituose receptuose(pvz Beatos) nereik surisinet koju -tiesiog idomu kame cia skirtumas :):)
AtsakytiPanaikintiTiesiog taip buvo nurodyta originaliame recepte :) Kojos rišamos, kad iš orkaitės ištrauktas viščiukas gražiau atrodytų. Bet šiaip aš neberišu kojų ir viskas gaunasi puikiai :)
AtsakytiPanaikintiCia tokios kepejos, kad man gailatu, kurie tas vistas valgo.
AtsakytiPanaikintiDurniau. Gailėti reikia tų, kurie tų vištų negauna :P
AtsakytiPanaikinti