Makaronų – voveraičių apkepas
200 g makaronų
4 v. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
300 g šviežių voveraičių, supjaustytų gabaliukais
100 g virto kumpio, supjaustyto mažais kubeliais
1 – 2 v. š. kapotų prieskoninių žalumynų
2 kiaušiniai
250 ml pieno
5 v. š. grietinės
2 a. š. krakmolo
100 g tarkuoto fermentinio sūrio
¼ a. š. malto muskato
druskos, pipirų
Pasūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus išvirti makaronus.
Likusį aliejų įkaitinti keptuvėje ir jame pakepinti svogūnus. Sudėti kumpį, česnakus ir po kelių minučių voveraites. Troškinti apie 5 minutes. Pagardinti druska ir pipirais.
Kiaušinius, pieną, grietinę, krakmolą ir sūrį sumaišyti, pagardinti druska, pipirais bei muskatu. Makaronus sumaišyti su pakepintomis daržovėmis bei grybais, kiaušinių plakiniu ir žalumynais.
Gautą masę supilti į kepimo indą ir kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Skanaus!
Šaltinis Renate Kissel Apkepai
Smagu, Sonatina, kad galėsiu toliau gaminti Jūsų išbandytus patiekalus. :)
AtsakytiPanaikintiNoriu paklausti, ar voveraites reikia dėti virtas, marinuotas, ar tinka ir žalios?
Ačiū, Pasaule :)
AtsakytiPanaikintiO voveraites ir reikia naudoti žalias :)
Šiandien kepiau šį apkepą, turėjau voveraičių ir norėjau kažko įdomėsnio nei tiesiog pasikepti ant sviestuko.. Puikus apkepas! Ir nesudėtinga, ir skanu. Ačiū:)
AtsakytiPanaikintiDebesėli, smagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikinti