2007 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Bandelės su sultiniu

PICT78042 copy 
1 puodelis daržovių sultinio
1 a. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių (7 g)
2 ¾ puodelio miltų
½ a. š. druskos
1 v. š. aliejaus

Mieles ir cukrų ištirpinti šiltame sultinyje ir palaukti 10 min., kol suputos. Dalimis beriant miltus užminkyti labai minkštą elastingą tešlą, galiausiai įbėrus druską ir supylus aliejų. Kruopščiai minkyti 10 – 15 minučių. Dėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengti plėvele ar rankšluosčiu ir šiltai kildinti 1 valandą.

Padalinti tešlą į 10 dalių ir suformuoti bandeles. Dėti bandeles į kepimo popieriumi išklotą skardą, viršų pabarstyti miltais, pridengti ir dar kildinti 20 - 30 minučių. Pakilusias bandeles būtinai įpjauti, kad kepdamos nesutrūkinėtų (aš tai padariau tiesiog įkirpdama žirklutėmis).

Ant iki 230º C įkaitintos orkaitės dugno padėti indą su karštu vandeniu. Kepti bandeles 3 – 4 minutes, tada temperatūrą sumažinti iki 200º C ir dar kepti 12 - 15 minučių, kol gražiai pagels.

P. S. puodelis - 237 ml. Sultinį paruošiau tiesiog iš kubelio. Naudojau 2 puodelius paprastų ir 3/4 puodelio rupaus malimo miltų. Tešlą ruošiau ir kildinau duonkepėje. Skanaus!

PICT78022 copy 
Šaltinis kuking.net

4 komentarai:

  1. Sonatina, ka tik issikepiau siu bandeliu. Kokios minkstutes ir skanios (ypac su sviestu)! Tesla per pusvalandi iskilo gal trigubai, ir bandeles iskepusios nesusmego visiskai, kaip daznai buna su mielinem. Dekui uz gera recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, norejau paklaust, ka daryt jei mieles nesuputojo sumaisius su sultiniu ir cukrumi, jau praejo 20 min?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiskam - nezinau ka daryciau, bet turbut per karstas sultinys 'uzmuse' mieles....
    As isbandziau - man pavyko atrodo, kvepejo skaniai ir buvo su vos traskia plutele, o viduje labai purios ir minkstos, skanu:) Pirmakart kepiau, tad nelabai zinojau, kaip iskilusia tesla suformuoti i bandeles - ar ja galima paminkyti, ar atgnybti ir rutuliukus daryti... gavosi ivairiu formu, bet skanios:)
    V.

    AtsakytiPanaikinti