Marokietiškos baklažanų ir avinžirnių salotos
2 - 3 v. š. alyvuogių aliejaus
400 g skardinė konservuotų avinžirnių
1 ryšulėlis šviežios kalendros, stambiai sukapotos
1 raudonojo svogūno galva, smulkiai supjaustyta
druskos, pipirų
400 g skardinė konservuotų avinžirnių
1 ryšulėlis šviežios kalendros, stambiai sukapotos
1 raudonojo svogūno galva, smulkiai supjaustyta
druskos, pipirų
Užpilui
1 a. š. paprikos miltelių
1 a. š. maltų kmynų
1 citrinos sultys
1 a. š. skysto medaus
4 v. š. alyvuogių aliejaus
Baklažanus supjaustyti storomis riekėmis ir dėti ant grilio grotelių. Aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais ir kepti, kol apskrus. Apversti, vėl patepti aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti, kol bus minkšti, iš viso apie 8 - 10 min. Iškepusias baklažano riekeles perpjauti į keturias dalis.
Avinžirnius perskalauti, gerai nuvarvinti ir sumaišyti su baklažanais, svogūnais ir kalendra.
Užpilui sumaišyti visus ingredientus, užpilti ant salotų, permaišyti ir patiekti. Skanaus!
1 a. š. paprikos miltelių
1 a. š. maltų kmynų
1 citrinos sultys
1 a. š. skysto medaus
4 v. š. alyvuogių aliejaus
Baklažanus supjaustyti storomis riekėmis ir dėti ant grilio grotelių. Aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais ir kepti, kol apskrus. Apversti, vėl patepti aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti, kol bus minkšti, iš viso apie 8 - 10 min. Iškepusias baklažano riekeles perpjauti į keturias dalis.
Avinžirnius perskalauti, gerai nuvarvinti ir sumaišyti su baklažanais, svogūnais ir kalendra.
Užpilui sumaišyti visus ingredientus, užpilti ant salotų, permaišyti ir patiekti. Skanaus!
P. S. baklažanus iškepiau tiesiog keptuvėje, vietoje raudonojo svogūno naudojau paprastą. Vietoje šviežios kalendros įdėjau šviežio baziliko...
Šaltinis bbcgoodfood.com
Sonatina, as kai verdu avinzirnius arba naudoju konservuotus, jie turi baisiai sleikstu prieskoni, as ji ivardiju kaip dveselienos, nors mano vyrui jie dveselienos neprimena. Taciau kavinese, avinzirniai jo niekada neturi. Per TV travelsu laida karta rode kazkoki siuzeta, kuriame virejas berods su soda avinzirnius vire ar kazkaip kitaip apdorojo su soda juos. As pamaniau, gal cia del to prieskonio?
AtsakytiPanaikintiKa manai apie tai?
Dekui.
Gal pabandyk nusipirkti kito gamintojo avinzirnius. Kiek juos viriau niekada nebuvo pasalinio nei skonio, nei kvapo. Tiesa naudoju ne konservuotus, o sausus is maiselio.
AtsakytiPanaikintiLabai skanios salotos, ypac uzpilas ypatingo skonio. Aciu, Sonatina.
AtsakytiPanaikintiTikrai skanu, nors vyras mano ne avinžirnių mėgėjas, bet skaniai kirto šias salotas☺
AtsakytiPanaikintiPasiskaičiau gerų atsiliepimų, pagaminau šias salotas, bet čia turbūt skonio reikalas - man nelabai patiko, antrą kartą negaminsiu
AtsakytiPanaikinti