2007 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Marokietiškos baklažanų ir avinžirnių salotos

PICT77982 copy
2 baklažanai

2 - 3 v. š. alyvuogių aliejaus
400 g skardinė konservuotų avinžirnių
1 ryšulėlis šviežios kalendros, stambiai sukapotos
1 raudonojo svogūno galva, smulkiai supjaustyta
druskos, pipirų

Užpilui
1 a. š. paprikos miltelių
1 a. š. maltų kmynų
1 citrinos sultys
1 a. š. skysto medaus
4 v. š. alyvuogių aliejaus

Baklažanus supjaustyti storomis riekėmis ir dėti ant grilio grotelių. Aptepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais ir kepti, kol apskrus. Apversti, vėl patepti aliejumi, pagardinti druska bei pipirais ir kepti, kol bus minkšti, iš viso apie 8 - 10 min. Iškepusias baklažano riekeles perpjauti į keturias dalis.

Avinžirnius perskalauti, gerai nuvarvinti ir sumaišyti su baklažanais, svogūnais ir kalendra.

Užpilui sumaišyti visus ingredientus, užpilti ant salotų, permaišyti ir patiekti. Skanaus!

P. S. baklažanus iškepiau tiesiog keptuvėje, vietoje raudonojo svogūno naudojau paprastą. Vietoje šviežios kalendros įdėjau šviežio baziliko...

Šaltinis bbcgoodfood.com

4 komentarai:

  1. Sonatina, as kai verdu avinzirnius arba naudoju konservuotus, jie turi baisiai sleikstu prieskoni, as ji ivardiju kaip dveselienos, nors mano vyrui jie dveselienos neprimena. Taciau kavinese, avinzirniai jo niekada neturi. Per TV travelsu laida karta rode kazkoki siuzeta, kuriame virejas berods su soda avinzirnius vire ar kazkaip kitaip apdorojo su soda juos. As pamaniau, gal cia del to prieskonio?
    Ka manai apie tai?
    Dekui.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal pabandyk nusipirkti kito gamintojo avinzirnius. Kiek juos viriau niekada nebuvo pasalinio nei skonio, nei kvapo. Tiesa naudoju ne konservuotus, o sausus is maiselio.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanios salotos, ypac uzpilas ypatingo skonio. Aciu, Sonatina.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tikrai skanu, nors vyras mano ne avinžirnių mėgėjas, bet skaniai kirto šias salotas☺

    AtsakytiPanaikinti