Sviestinė pynė (Brioche)
1 pakelis sausų mielių (7 g)
40 ml šilto vandens
25 g cukraus
300 g miltų
½ a. š. druskos
3 kiaušiniai, lengvai išplakti
125 g sviesto
1 kiaušinis aptepti
1 v. š. cukraus apibarstyti
Nedideliame dubenyje sumaišyti mieles, vandenį ir 1 v. š. cukraus. Uždengti ir palaikyti šiltai 10 minučių. Miltus persijoti ir dideliame dubenyje sumaišyti su likusiu cukrumi ir druska. Supilti kiaušinius, mieles ir minkyti 10 minučių, kol tešla taps lygi ir elastinga.
Sviestą padalinti į 10 dalių. Kiekvieną gabaliuką paeiliui įminkyti į tešlą. Kiekvieną kitą sviesto gabaliuką dėti į tešlą tik tuomet, kai ankstesnis gabaliukas bus visiškai įminkytas į tešlą. Dėti tešlą į dubenį, uždengti ir laikyti šaldytuve per naktį.
Padalinti tešlą į tris lygias dalis ir iš kiekvienos suformuoti 40 cm ilgio volelį. Volelius supinti į pynę. Pynę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir pakildinti apie 1 valandą. Patepti kiaušiniu, pabarstyti cukrumi ir kepti iki 220º C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 10 – 15 minučių.
P. S. tešlą be sviesto paruošiau duonkepėje, o tada po gabaliuką įminkiau sviestą. Labai skanu!
Sonatina,ACIU!!.Labai skani pynute.Is kitu tavo temu kepdavau duona(ir ne tik),laukiu daugiau receptuku duonkepei...
AtsakytiPanaikintiDuonkepe dirba kasdien,jau neprisimenu kada duona pirkau.
Dalia, labai džiaugiuosi, kad pynė patiko! Būtinai pasistengsiu įdėti daugiau receptų duonkepei :)
AtsakytiPanaikintiSonatina, esu istikima Tavo gerbeja. Malonu, kad visiskai nepalikai musu, ir toliau daliniesi savo ziniomis. ACIU!
AtsakytiPanaikintiPynute gavosi labai labai skani. Ypac silta, su pienu... Rekomenduoju!
Laura, labai ačiū! Džiaugiuosi, kad pynė gavosi skani :)
AtsakytiPanaikintilabas Sonatina
AtsakytiPanaikintinorejau paklaust..
ar butina laikyt per nakti saldytuve tesla
vietoj to negalima tiesiog pakildint?
na man tiesiog visi tavo receptai kuriuos bedaryciau payko isskyrus mociutes mieline tesla
ir dabar bijau vel su tuo saldytuvu....
beje be galo dekoju uz receptus:)
labai geri. tu genijus!:)
Kotryna, labai gaila, kad Močiutės tešla tau nepavyko...
AtsakytiPanaikintiBet šiuo atveju tešlą šaldyti būtina, kadangi į tešlą dedama nemažai sviesto ir norima išgauti panašų į sluoksniuotos tešlos efektą ir tiesiog subrandinti skonį... Šaltai kildinant tešlą sviestas nepradeda tirpti ir neatsiskiria nuo tešlos.
Nebijok to šaldytuvo - viskas tikrai pavyks :)
o butina kepti duonkepeje..??
AtsakytiPanaikintiNiekur neparašyta, kad būtina kepti duonkepėje :) Aš duonkepėje tik suminkau tešlą, o toliau viską darau taip, kaip parašyta recepte :)
AtsakytiPanaikintiSonatina, baisiai skani si pyne! Labai aciu uz gera recepta:)
AtsakytiPanaikintiGal galetumete parasyti kuo sausos mieles geresnes uz sviezias?visuose receptuose matau naudojate sausas.
AtsakytiPanaikintiSausos mielės gal ir ne geresnė už šviežias, tiesiog man jos patogiau. Nusipirkau 0,5 kg pakelį, laikau šaldytuve ir prireikus visuomet turiu, todėl sugalvojus išsikepti mielinį kepinį nereikia pirkti šviežių mielių. Be to, duonkepėje naudoti sausas mieles taip pat žymiai patogiau...
AtsakytiPanaikintijau gal as vsa nubludjau , bet ar galma pnute det duonkepe r joje ja kept?
AtsakytiPanaikintiPynės duonkepėje tikrai neiškepsite. Aš apskritai duonkepę kol kas naudoju tik tešlai suminkyti ir pakildinti...
AtsakytiPanaikintiPati skaniausia pynė, iš mielinių bandelių kepu visada tik šią
AtsakytiPanaikintioi pati skaniuasia,jau kelinta kata kepiu ir tuoj pat pradingsta.sestadienio duonyte pas mus.vaikas dar silta rytina .aciu
AtsakytiPanaikintiačiū, superinė!!! daug daug kartų kepta :)
AtsakytiPanaikintinoreciau pasiklausti o galima i vudu deti varskes ?
AtsakytiPanaikintiLabai skanu. Priminė močiūtės keptą pinutę. :) verta dėmesio.
AtsakytiPanaikinti