2007 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Salotos su silke ir šparaginėmis pupelėmis

PICT77192 copy

2 porcijos

250 g šparaginių pupelių
8 nedidelės bulvės
4 silkės filė gabalai
1 nedidelė svogūno galva

Padažui
50 ml sauso raudono vyno
1 v. š. vyno acto
1 v. š. smulkiai supjaustytų krapų
1 v. š. kapotų petražolių
1 v. š. cukraus
3 v. š. aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų

Bulves švariai nuplauti ir išvirti nenulupus. Praaušusias nulupti ir supjaustyti į keturias dalis. Šparagines pupeles išvirti. Silkę supjaustyti nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustyti plonais žiedais.
Padažui sumaišyti vyną, actą, cukrų ir žalumynus. Pagardinti druska ir pipirais, įmaišyti aliejų.
Bulves, šparagines pupeles, silkę ir svogūnus užpilti padažu, pamaišyti ir pašaldyti šaldytuve bent 1 val.

P. S. raudono vyno neturėjau, tad naudojau šerį... Nesitikėjau, kad bus taip skanu...

Šaltinis kuking.net

6 komentarai:

  1. bandžiau, tiesa iš mažesnių kiekių, skanu ir paprasta. Vyno kaip tyčia turėjau, neturėjau krapų... gal kada nors turėsiu visą nurodytą " komplektą ", o tada jau

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesiog isimylejau i shi recepta..LABAI patiko!! Dekui!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Isbandziau si recepta, tiesiog genialiai paprastas ir skanus! Rekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti
  4. O tarkim romas netinka arba maistinis vynas?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, merginos!

    O kas yra maistinis vynas? Aš pati neturėjau raudonojo vyno, todėl naudojau baltą šerį. Manau, romo per daug specifinis skonis, aš geriau rinkčiausi vyną...

    AtsakytiPanaikinti