2007 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Obuoliniai tešlainiai

PICT76811-1 copy 
600 g obuolių
2 v. š. citrinų sulčių
2 kiaušiniai
150 g cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
1/2 a. š. druskos
2 v. š. grietinėlės
125 ml aliejaus
250 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių

Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais ir pašlakstyti citrinų sultimis.

Kiaušinius išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, grietinėle ir aliejumi. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, persijoti ir įmaišyti į kiaušinių masę. Galiausiai įmaišyti obuolius. Tešlą dėlioti šaukštu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepti iki 175º C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių. Atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.

P. S. labai minkšti ir sultingi tešlainiai...

Šaltinis kuking.net

30 komentarų:

  1. Vieni is skaniausiu obuoliniu kepiniu, ir labai nesunku pagaminti

    AtsakytiPanaikinti
  2. Laba diena Sonatina!

    Nepaprastai nuostabus j�s� kulinarinis puslapis. Patiekalai taip ir kvie�ia juos paragauti :).

    Labai sudomino �tai �ie obuoliniai te�lianiai. Tik turiu klausim� ar neb�t� galima apsieiti be kiau�inio arba j� kuo nors kitu pakeisti? B�iau be galo d�kinga, jeigu atsakytum�te.

    S�km�s :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Radau kelis galimus ir prieinamus kiaušinio pakaitalus kepiniuose, bet nei vieno iš jų nebandžiau :)

    1 kiaušinį galima pakeisti:

    želatina - 1 v. š. želatinos ištirpinti 1 v. š. šalto vandens, tada įpilti 2 v. š. verdančio vandens ir energingai plakti, kol suputos

    kukurūzų krakmolas - 1 v. š. krakmolo sumaišyti su 3 v. š. vandens

    bananai - 1/2 sutrinto sunokusio banano + 1/4 a. š. kepimo miltelių

    majonezas – 3 v. š. majonezo

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dekoju, uz patarimus ir uz tai, kad taip greitrai atrasete. Bandysiu ir tikiu, kad pavyks :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. nu ka, isbandziau sita nerealiai nuostabu recepta- ir greitai pasigamina, ir skonis nuostabus ir aromatas puikus, kodel niekas nepasake kad iskart dviguba porcija reikia daryt, nes pirmoji isgaravo nespejus atvesti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ieva, netrukus prasidės obuolių sezonas - tikrai dar galėsi išsikepti dvigubą porciją :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sonatina, o ar gali cukraus ir miltu gramus konvertuoti i mililitrus? Nuolat vargstu su tuom :)

    Dekoju.

    Siaip, jau viena bleka orkaiteje pagal mano pacios paskaiciavimus, gal dar spesiu pasitaisyti, jei busiu blogai paskaiciavusi :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Manyčiau, kad 150 g cukraus būtų apie 180 ml, o 250 g miltų būtų apie 420 ml... Bet gyvenimas labai palengvėja įsigijus elektronines svarstykles :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dekoju :) Taip ir pamaniau, kad tesla kazko skystoka sausainiams :)

    Del svarstykliu-gryna tiesa, tik rankos neprieina. Gal ka galite parekomenduoti ne super brangaus, tikslaus ir praktisko?

    Dekui.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tiesą sakant, naudoju visiškai paprastas Maximoje už maždaug 30 Lt pirktas elektronines svarstykles ir labai džiaugiuosi jas įsigijusi :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Niekad nesu valgius skanesniu sausainiu! Toks paprastas pagaminimas, o rezultatas super.

    Beje, del miltu. Pasveriau su svarstyklem (bet ne elektroninem, todel paklaida gali buti), o paskui ta kieki supyliau i inda mililitrais. Na zinokit man isejo viens prie vieno - 250 gr ir 25o ml. Bet tesla skystoka irgi buvo. Nezinojau, ar tokia ir turi buti. Tad sausainukai issilyde i blynelius :))) Bet labai skanus. Tikrai kepsiu dar ne karta.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pavadinimas "tešlainiai" nuteikė ne kaip, bet nuotrauka ir gausybė obuolių namuose privertė išbandyti. Rezultatas nustebino. Super :-)) Kepsiu dar ne kartą. Ačiū už puikų receptą :-)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Lady Mia, miltų svoris tikrai neatitinka mililitrų :) Bet vis tiek džiaugiuosi, kad gavosi skanu :)

    Dalia, pavadinimas tikrai gal ir nelabai viliojantis, bet rezultatas - nenuviliantis :)Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  14. o jei vietoj grietineles deti jogurta ar grietine?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Aš pastarąjį kartą kepdama nedėjau nieko - pavyko taip pat puikiai :-)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Taip, nusipirkus svarstykles turetu palengvet, nes kaip 150 g yra 180 ml, o 250 g yra 420 ml, tai gyvenimas tikrai nelengvas turetu but.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Na, kabinėtis prie žodžių labai paprasta, ypač anonimiškai :) Bet, jeigu įdomu, miltai yra lengvesni už cukrų, todėl jų tiek pat mililitrų, kaip ir cukraus, visuomet svers mažiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Ačiū labai už receptuką :o) tešla išejo visai neskysta, gal net mėginsiu kitą kartą dėti mažiau miltų :o) gavosi labai skanūs teškainiukai, tik spėju traukti iš orkaitės, apie ataušinimą kalbos neeina, vyras šlamščia net ausys lapsi :o))))

    AtsakytiPanaikinti
  19. Ir aš kepiau obuolinius tešlainius (na kodėl man tas žodis taip negražiai skamba?), pavyko labai puikiai!!! Skonis? Burnoje tirpstantys, minkštučiai, sultingi...
    Sonatina, dėkui!!! :) :) :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Euforija, labai smagu, kad tešlainiai patiko :)

    Lina, tiesiog nesugalvojau, kaip tiksliai juos pavadinti - į pyragaičius nelabai panašu, o sausainiams kaip ir per drėgni :) Džiaugiuosi, kad patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  21. Laba,
    O mane pavadinimas patrauke kaip tik :)) labai skanus, super! Ir lengva gaminti. Vyresnelis kerta be obuoliuku, jam atskirai iskepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. O jeigu vietoje grietinėlės dėčiau 30% grietinę? Tiktų? Ir jei taip, tai kokį kiekį tuomet jos dėti?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sonata, o kiek apytiksliai gaunasi jum sausainiu ?

    AtsakytiPanaikinti
  24. Kepiau ir as siuos obuolinius teslainius. Skonis geras, bet man, tai primena paprastus blunus, tik kad iskepti orkaiteje.

    AtsakytiPanaikinti
  25. štai ir aš susigundziau šiuo receptuku,turiu padekoti Sonatinai,jie tikrai man nepanašūs y blynus kaip Aurelija sako,tik kita kart desiu viena šsaukštelį kepimo miltelių,jauciasi kazkaip kai 2ydejau.o šseip tikrai greitas ir skanūs tešlainiukai:)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Šis receptas super! Nors pirmą skardą užsimiršus net šiek tiek prisvilinau, vistiek viską suvalgėm žaibo greičiu :) Man liko obuolių nuo Žerbo pyrago, tai aš su tais tarkuotais obuoliais ir dariau, labai gardu ir kiti kas ragavo net nesuprato, kad ten su obuoliais :)Tu Sonatina tikrai begalinis kulinarinių receptų lobynas, pritariu kitiems ;)Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  27. Fantastiško skonio tešlainiai. Dėkui :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. O "išplakti" tai su mikseriu, ar tiesiog šaukštu? Iš anksto ačiū už atsakymą :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Ieva, išplakti reikėtų mikseriu, o įmaišyti kitus produktus - šaukštu arba mentele :)

    AtsakytiPanaikinti