2009 m. birželio 14 d., sekmadienis

Vištienos šašlykas

Šį receptą man pasakė draugė - ačiū jai!

P6140008-1 copy
2 v. š. sojos padažo
½ stiklinės aliejaus
1 a. š. druskos
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
1 a. š. džiovinto baziliko
½ - 1 a. š. skysto medaus ar cukraus
1 citrinos sultys

1,2 kg vištienos

Sumaišyti visus marinato ingredientus ir užpilti ant gabaliukais supjaustytos vištienos. Gerai išmaišyti ir marinuoti šaltai bent 12 val.

P. S. geriausiai šiam receptui tinka vištienos kumpeliai be kaulų ir odos. Nepaprastai skani ir sultinga mėsa! Galima kepti ir orkaitėje, sunėrus ant šaltame vandenyje išmirkytų iešmelių ir juos sudėjus ant grotelių. Nepamirškite po apačia padėti skardą, kur subėgs riebalai...

26 komentarai:

  1. Tobulas receptas. Vištiena marinavosi maždaug parą laiko, o jau kvapas kepant....Kepėm vakar vakare ant iešmų, tai net kaimynė išlindo per balkoną pabumbėt, jog sąžinės neturim prieš miegą taip užkvepint :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. kaip vilioja sitas receptas, butinai bandysim :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ieva, tikiuosi, kad pabandžiusi nenusivilsi :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jau marinuojasi :) Kaip laukiu rytojaus, net seile tysta....

    AtsakytiPanaikinti
  5. norejau paiteirauti,kaip pas jus tokie gabaliukai dideli iseina is wistienos kumpeliu?nes kai as apdoroju wistienos kulksele, tai pas mane lb mazi ir ploni gabaliukai gaunas kai apipjaustau sausgisles...ar as ka ne taip darau?

    AtsakytiPanaikinti
  6. aha, iš kur tų kumpelių gauti?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Aš perku jau paruoštus vištienos kumpelius be kaulų ir be odos Maximose arba Rimi.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū, bus išbandyta.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Praeitos vasaros atradimas. Labai skanus patiekalas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aš ir ne šašlykų sezono metu orkaitėje dažnai kepu vištieną pagal šį receptą. Puikiai gaunasi ne tik su kumpeliais, bet ir blauzdelėmis, o kainuoja žymiai pigiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. didelis AČIŪ ! radau tai ko norėjau,man šis receptas tobulas :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labukas, na ka isbandem receptuka siandien ka galiu pasakyti niamu niamu visiems labai patiko skanus ir minkstas gavosi dariau is vistienos krutineles ir kumpeliu. Super receptas Aciu :))

    AtsakytiPanaikinti
  13. Reikia deti litra citrinu sulciu?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Na ne, litro nereikia, užteks ir vienos citrinos sulčių, kaip parašyta recepte...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Labai skanus saslykai iskepe pagal si recepta. Super.

    AtsakytiPanaikinti
  16. O jeigu nedesiu sojos padazo,labai sugadinsiu marinata?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labai patiko man sitas receptas...
    Pakest negaliu sojos padazo, tad galvojau saslykai tures ta specifini sojos padazo skoni, bet vis tiek ipyliau ir super - jokio sojos "prieskonio"... :)
    Po to - kazkaip pesimistiskai galvojau, kad vistienos saslykas bus sultingas - kiek teko "zaist" su paukstienos marinatais saslykams - sultingu retai pasitaikydavo, o cia pabandziau - VAU! viskas super!... :)
    Labai dekui uz si recepta...
    Tiesa vieno dalyko pasiteiraut norejau - uzmarinavau truputi dagiau saslyko ir ne visa mesa iskepiau - norejau pasiteirauti - kiek maksimaliai laiko galima paukstiena laikyt tokiam marinate?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne kartą teko laikyti taip marinuotą mėsą šaldytuve beveik savaitę - puikiausiai išsilaikė :)

      Panaikinti
  18. super saslykiukai gavos,net didziausiems gurmanams patiko!!!:-)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Na o aš nusivyliau šiuo receptu, nepatiko visiškainei man nei draugams, kurie ją valgė, jautėsigrynas vištienos skonis, atrodė lyg būtų paimta be prieskoniu bei marinatų ir uzdėta tiesiaikepti ant iešmų.... na sekantį kartą tikrai nedaryčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Džiaugiuosi radusi šitą receptą. Geresnių šašlykų nesu valgiusi.Kur nusinešu-mano būna patys geriausi .Labai ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  21. O galima marinuoti kalakutiena?

    AtsakytiPanaikinti
  22. Kas tie kumpeliai? Ar turite galvoje kritinele?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Labai labai patiko, dar ne karta gaminsiu. Aciu

    AtsakytiPanaikinti