Tortiljos
2 ¼ puodelio (~315 g) miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos
2 v. š. aliejaus
¾ puodelio (~180 ml) pieno
Gerai įkaitinti keptuvę.
Pieną pakaitinti mikrobangų krosnelėje didžiausiu galingumu 1 minutę arba užvirti ant viryklės.
Visus sausus ingredientus sudėti į mikserio dubenį. Supilti aliejų. Viską truputį pamaišyti. Lėtai supilti karštą pieną vis maišant, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių. Maišyti tešlą 3 - 4 minutes, tada dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir kelis kartus paminkyti. Padalinti tešlą į 12 vienodo dydžio gabaliukų.
Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti į 15 cm dydžio apskritimą.
Kiekvieną tortiljos pusę kepti labai karštoje sausoje keptuvėje po 30 sekundžių. Skanaus!
P. S. labai minkštos ir labai skanios tortiljos... Kitą kartą bersiu vos vos mažiau druskos... Puodelis - 236 ml.
Šaltinis Om-nom-nomnivore
DZIUGU! SONATINA tu beprotiskai fantastiska kepejele ;]]] labai patiko sitos tortilijos.. netgi daug skanesnes,nei parduotuveje.. kai zinau,kad savom rankom keptos,tai sirdis net apsala kai paragauju :) receptukui 10 balu duodu
AtsakytiPanaikintiIssikepkit panos ;]]] lb skanu
O reikia i keptuve nors kiek aliejaus ar kitokiu riebalu pilti?
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad tortiljos patiko!
AtsakytiPanaikintiLina, ne, jokių riebalų į keptuvę nereikia. Tortiljas reikia kepti sausoje karštoje keptuvėje.
Sonatina,o kiek cia miltu reikia?:)
AtsakytiPanaikintiRecepte nurodyta - 2 ir 1/4 puodelio miltų. Puodelio talpa mililitrais ~237 ml. O šiaip toks puodelis miltų sveria ~140 g. Tad jei sversite, tai reikia ~315 g miltų, o jei matuosite mililitrais - tai ~530 ml.
AtsakytiPanaikintiSonatina ar butinai reikia maisyti su mikseriu, gal galima ir su rankom. Musu seimyna labai megsta tortilijas todel labai noriu ismokti kepti.
AtsakytiPanaikintiJolanta, niekada nebandžiau be mikserio, bet nemanau, kad gali nepavykti - tiesiog labai gerai išminkykite tešlą ir tikrai viskas pavyks!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus gavosi, tik be proto sunku iskocioti :)
AtsakytiPanaikintio gal galėtume pasiūlyti kokius ingridientus į vidų dėti? :)
AtsakytiPanaikintilabai ,skanios ,tik kad ne tokios grazios kaip pas jus nuotraukoje .O siaip,tai kazko labai keptuveje susitrauke.
AtsakytiPanaikintiSonatina, tortilijos kiek žinau kepamos iš kukurūzų miltų, gal aš klystu
AtsakytiPanaikintikiek laiko jas galima laikyti?gal galima i koki maiseli ideti kad nesdziutu? ar reikia suvalgyti iskarto?
AtsakytiPanaikintiLabai aciu uz si recepta!!!
Tortiljos būna ir iš kukurūzų miltų, ir iš paprastų miltų, o dabar dar atsirado ir iš rupaus malimo miltų...
AtsakytiPanaikintiSkaniausios, žinoma, ką tik iškeptos tortiljos. Bet jas sandariai supakavus kurį laiką galima laikyti šaldytuve ar net užšaldyti. Užšaldyti reikėtų sandariai supakuotas tortiljas, o atšildyti pirmiausiai kambario temperatūroje, o tuomet 10 - 15 minučių pašildyti karštoje orkaitėje.
Dar radau pasiūlymą šiltas tortiljas dėti į plastikinį maišelį, sandariai uždaryti ir leisti ataušti joms maišelyje. Tuomet laikyti kambario temperatūroje - tortiljos turėtų išsilaikyti iki savaitės.
Ačiū už receptą. Bet tas matavimas puodeliais....mane nervuoja (tik šiandien paskaičiau komentarus,kur radau kiek gr miltų reikia), na ir ką... užsimaišiau tokią tešlą, kad pati nepajėgiau, tad vyrui teko prakaituot prie kočiojimo stalo;))))), forma toli gražu nesigavo apvali, nes tešlos kraštai trūkinėjo...Galvoju,kad per kietą tešlą užminkiau dėl to...na bet antrą kart rinksiuos iškeptas.
AtsakytiPanaikintiO man, iš tiesų, labai patinka matavimas puodeliais (tiesiog investavau keliasdešimt litų į matavimo puodelių rinkinį), tačiau nematau problemų ir pasverti produktus, ir pamatuoti mililitrais... Tiesiog tenka prisitaikyti prie sudominusių receptų matavimo vienetų :)
AtsakytiPanaikintiTešla turėjo būti minkšta ir lengvai kočiojama. jeigu gavosi kieta - padauginote miltų...
gal galit pasidalinti koks tas "matavimo puodeliu rinkinys"
AtsakytiPanaikintiO su kuo tortilijas galima būtų valgyti? :)
AtsakytiPanaikintiAčiū už skanų receptą, ką tik išbandėm. Kol pasidariau įdarą, tai pusė tortilijų jau buvo "nugaravusios" :)
AtsakytiPanaikintiPaskaičius komentarus šiek tie pamažinau miltų ir šiek tiek padauginau pieno (300g ir 200ml)ir viską maišiau su savo geriausiu įrankiu- rankelėmis :) Tešla gavosi labai elastinga, minkšta ir skani. Kočiojau tol, kol pradėjau matyti per tortiliją stalviršio raštą :)
Visos šeimos vardu dar kartą ačiū už skanius pietus :)
Man kažkodėl įdėjus keptuvėn susitraukė.
AtsakytiPanaikintiLabai skanu. Nors forma gavosi tokia visai neapvali (bet tai skoniui netrukdė). Parduotuvėje šito "daikto" nebepirksiu, nes šitos tokios gerulės niam niam. Ačiū už receptuką.
AtsakytiPanaikintiLabai skanios tortilijos.
AtsakytiPanaikintiTik turiu klausimą: aš gaminau tešlą iš ruginių miltų, visų produktų dėjau kiek nurodyta. Tešla gavosi kietoka, nesikočiojo gabaliukai, skilo ir trūko šonai.
Ką padariau ne taip? Ar negalima naudoti ruginių miltų, gal kažko mažiau/ daugiau reikėjo?
Skonis super, ačiū už receptą. Ir gamybos procesas labai greitas, nesudėtingas. Tik man gavosi 9 padukai. Ir dar beformiai :D Čia jau mano įgūdžių stoka.. :D
AtsakytiPanaikintiAr šios tortilijos iseina traskios?
AtsakytiPanaikinti