2009 m. birželio 17 d., trečiadienis

Tortiljos

P61600871-1 copy

2 ¼ puodelio (~315 g) miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. druskos
2 v. š. aliejaus
¾ puodelio (~180 ml) pieno

Gerai įkaitinti keptuvę.

Pieną pakaitinti mikrobangų krosnelėje didžiausiu galingumu 1 minutę arba užvirti ant viryklės.

Visus sausus ingredientus sudėti į mikserio dubenį. Supilti aliejų. Viską truputį pamaišyti. Lėtai supilti karštą pieną vis maišant, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių. Maišyti tešlą 3 - 4 minutes, tada dėti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir kelis kartus paminkyti. Padalinti tešlą į 12 vienodo dydžio gabaliukų.

Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočioti į 15 cm dydžio apskritimą.

Kiekvieną tortiljos pusę kepti labai karštoje sausoje keptuvėje po 30 sekundžių. Skanaus!

P. S. labai minkštos ir labai skanios tortiljos... Kitą kartą bersiu vos vos mažiau druskos... Puodelis - 236 ml.

Šaltinis Om-nom-nomnivore

23 komentarai:

  1. DZIUGU! SONATINA tu beprotiskai fantastiska kepejele ;]]] labai patiko sitos tortilijos.. netgi daug skanesnes,nei parduotuveje.. kai zinau,kad savom rankom keptos,tai sirdis net apsala kai paragauju :) receptukui 10 balu duodu
    Issikepkit panos ;]]] lb skanu

    AtsakytiPanaikinti
  2. O reikia i keptuve nors kiek aliejaus ar kitokiu riebalu pilti?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai džiaugiuosi, kad tortiljos patiko!

    Lina, ne, jokių riebalų į keptuvę nereikia. Tortiljas reikia kepti sausoje karštoje keptuvėje.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sonatina,o kiek cia miltu reikia?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Recepte nurodyta - 2 ir 1/4 puodelio miltų. Puodelio talpa mililitrais ~237 ml. O šiaip toks puodelis miltų sveria ~140 g. Tad jei sversite, tai reikia ~315 g miltų, o jei matuosite mililitrais - tai ~530 ml.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sonatina ar butinai reikia maisyti su mikseriu, gal galima ir su rankom. Musu seimyna labai megsta tortilijas todel labai noriu ismokti kepti.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jolanta, niekada nebandžiau be mikserio, bet nemanau, kad gali nepavykti - tiesiog labai gerai išminkykite tešlą ir tikrai viskas pavyks!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai skanus gavosi, tik be proto sunku iskocioti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. o gal galėtume pasiūlyti kokius ingridientus į vidų dėti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. labai ,skanios ,tik kad ne tokios grazios kaip pas jus nuotraukoje .O siaip,tai kazko labai keptuveje susitrauke.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sonatina, tortilijos kiek žinau kepamos iš kukurūzų miltų, gal aš klystu

    AtsakytiPanaikinti
  12. kiek laiko jas galima laikyti?gal galima i koki maiseli ideti kad nesdziutu? ar reikia suvalgyti iskarto?
    Labai aciu uz si recepta!!!

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tortiljos būna ir iš kukurūzų miltų, ir iš paprastų miltų, o dabar dar atsirado ir iš rupaus malimo miltų...

    Skaniausios, žinoma, ką tik iškeptos tortiljos. Bet jas sandariai supakavus kurį laiką galima laikyti šaldytuve ar net užšaldyti. Užšaldyti reikėtų sandariai supakuotas tortiljas, o atšildyti pirmiausiai kambario temperatūroje, o tuomet 10 - 15 minučių pašildyti karštoje orkaitėje.
    Dar radau pasiūlymą šiltas tortiljas dėti į plastikinį maišelį, sandariai uždaryti ir leisti ataušti joms maišelyje. Tuomet laikyti kambario temperatūroje - tortiljos turėtų išsilaikyti iki savaitės.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ačiū už receptą. Bet tas matavimas puodeliais....mane nervuoja (tik šiandien paskaičiau komentarus,kur radau kiek gr miltų reikia), na ir ką... užsimaišiau tokią tešlą, kad pati nepajėgiau, tad vyrui teko prakaituot prie kočiojimo stalo;))))), forma toli gražu nesigavo apvali, nes tešlos kraštai trūkinėjo...Galvoju,kad per kietą tešlą užminkiau dėl to...na bet antrą kart rinksiuos iškeptas.

    AtsakytiPanaikinti
  15. O man, iš tiesų, labai patinka matavimas puodeliais (tiesiog investavau keliasdešimt litų į matavimo puodelių rinkinį), tačiau nematau problemų ir pasverti produktus, ir pamatuoti mililitrais... Tiesiog tenka prisitaikyti prie sudominusių receptų matavimo vienetų :)

    Tešla turėjo būti minkšta ir lengvai kočiojama. jeigu gavosi kieta - padauginote miltų...

    AtsakytiPanaikinti
  16. gal galit pasidalinti koks tas "matavimo puodeliu rinkinys"

    AtsakytiPanaikinti
  17. O su kuo tortilijas galima būtų valgyti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Ačiū už skanų receptą, ką tik išbandėm. Kol pasidariau įdarą, tai pusė tortilijų jau buvo "nugaravusios" :)
    Paskaičius komentarus šiek tie pamažinau miltų ir šiek tiek padauginau pieno (300g ir 200ml)ir viską maišiau su savo geriausiu įrankiu- rankelėmis :) Tešla gavosi labai elastinga, minkšta ir skani. Kočiojau tol, kol pradėjau matyti per tortiliją stalviršio raštą :)
    Visos šeimos vardu dar kartą ačiū už skanius pietus :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Man kažkodėl įdėjus keptuvėn susitraukė.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai skanu. Nors forma gavosi tokia visai neapvali (bet tai skoniui netrukdė). Parduotuvėje šito "daikto" nebepirksiu, nes šitos tokios gerulės niam niam. Ačiū už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Labai skanios tortilijos.
    Tik turiu klausimą: aš gaminau tešlą iš ruginių miltų, visų produktų dėjau kiek nurodyta. Tešla gavosi kietoka, nesikočiojo gabaliukai, skilo ir trūko šonai.
    Ką padariau ne taip? Ar negalima naudoti ruginių miltų, gal kažko mažiau/ daugiau reikėjo?

    AtsakytiPanaikinti
  22. Skonis super, ačiū už receptą. Ir gamybos procesas labai greitas, nesudėtingas. Tik man gavosi 9 padukai. Ir dar beformiai :D Čia jau mano įgūdžių stoka.. :D

    AtsakytiPanaikinti