2009 m. birželio 22 d., pirmadienis

Vištų krūtinėlės su bazilikais ir citrina

p6210047copycopy1 copy
2 vištos krūtinėlės
1 citrinos žievelė ir sultys
3 v. š. šviežio baziliko, susmulkinto
2 skiltelės česnako, išspaustos spaudykle
2 v. š. aliejaus
druskos, pipirų

Vištos krūtinėles perpjauti pusiau ir lengvai pamušti. Sumaišyti šaukštą aliejaus, citrinos žievelę ir sultis, česnaką ir bazilik1. Užpilti marinatą ant vištienos, gerai išmaišyti ir pamarinuoti šaldytuve 1 - 2 valandas.

Išimti vištieną iš šaldytuvo ir 10 minučių prieš kepant palaikyti kambario temperatūroje. Įkaitinti keptuvėje šaukštą aliejaus. Dėti vištos krūtinėlės ir kepti 4 minutes. Apversti ir dar kepti 3 - 4 minutes, kol bėgs skaidrios sultys.

Iškepusią vištieną dar 5 minutes palaikyti prieš patiekiant, kad mėsa būtų sultingesnė. Skanaus!

Šaltinis For the Love of Cooking

4 komentarai:

  1. na man kazkaip ne taip isejo, skonis nelabai, gazkaip sis marinatas labiau gal tiktu zuviai, na man taip atrodo, ir mesyte gavosi sausa, nors viska dariau pagal recepta....:(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, kiekvienas patiekalas yra tiesiog skonio reikalas :) O kad mėsa gavosi sausa, tai keista - ar tikrai kepėt tik tiek, kiek nurodyta, o ne ilgiau?..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū Sonatina už receptą, tikrai buvo labai skanu , ir mėsa gavosi sultinga. Šiek tiek buvo rūgštoka, bet su ryžiais labai tiko. Žodžiu visi liko patenkinti :)
    O pas Jus ir mėsytė gaunasi rūgštoka? Ir dar pas Jus nuotraukoje atrodo paskrudusi vištiena , o kai aš kepiau gavosi balta, o ta kurią truputį paskrudinau paliko nebetiek sultinga ... :)
    Dar karteli Ačiū už recepta tikrai ji vėl kepsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aciu, uz si receptuka, ir as isbandziau, mano seimai patiko, mesyte buvo labai sultinga :) Tik taip graziai neapskrudo, kaip pas jus foto, pas mane buvo baltesne, bet vistiek buvo skanu :)

    AtsakytiPanaikinti