2009 m. birželio 21 d., sekmadienis

Panna Cotta su braškėmis

Na ir paskutinis receptas braškių savaitei :)

P62100702-1 copy
Jogurto Panna Cotta
200 g riebios grietinėlės
45 g cukraus
1 a. š vanilės
3/4 a. š. želatinos
100 g natūralaus jogurto

Nedideliame puode užvirti grietinėlę, cukrų ir vanilę. Tuo metu želatiną užpilti 1,5 v. š. šalto vandens. Kai grietinėlė užvirs, nukelti nuo viryklės ir įmaišyti želatiną. Maišyti, kol želatina visiškai ištirps. Kai masė atauš iki kūno temperatūros, įmaišyti jogurtą.

Supilti Panna Cottą į indelius ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

Braškių putėsiai
200 g trintų braškių
20 g cukraus
1 a. š. želatinos
150 g riebios grietinėlės

Želatiną užpilti 2 šaukštais šalto vandens ir išbrinkinti. Pusę barškių tyrės pakaitinti su cukrumi. Sudėti želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina visiškai ištirps. Įmaišyti likusią tyrę ir masę ataušinti.

Įmaišyti nelabai standžiai išplaktą grietinėlę. Supilti putėsius ant Panna Cottos ir leisti sustingti šaldytuve.

Braškių želė
150 g trintų braškių
30 g cukraus
1/2 a. š. želatinos

Želatiną užpilti 1 šaukštu šalto vandens ir išbrinkinti. Pusę barškių tyrės pakaitinti su cukrumi. Sudėti želatiną ir gerai išmaišyti, kol želatina visiškai ištirps. Įmaišyti likusią tyrę ir masę ataušinti.

Užpilti želė ant braškių putėsių ir leisti sustingti šaldytuve.

P. S. nepaprastai skanu, gaivu ir ne per saldu... Ant viršaus užberta morengų, kurie labai dera prie šio deserto...

Šaltinis Cannelle et Vanille

5 komentarai:

  1. Gaminau jogurtinę panna cottą pagal tavo receptą (tik derinau su vyšnių sluoksniu) - labai labai skanu buvo! Susigundžiau receptu, pamačiusi jį paskutiniame VIRTUVĖS numeryje... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, labai tau ačiū! Reikės ir man išmėginti tavo receptą iš šio žurnalo!

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kelios čia išeina tokios porcijos?

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveiki, o gal galite parašyti kokią būtent želatiną naudojate? nes su mūsų granuliuota geltonam pakelyje man nelabai stingsta

    AtsakytiPanaikinti