Vištienos šašlykas
Šį receptą man pasakė draugė - ačiū jai!
2 v. š. sojos padažo
½ stiklinės aliejaus
1 a. š. druskos
1 a. š. maltų juodųjų pipirų
1 a. š. džiovinto baziliko
½ - 1 a. š. skysto medaus ar cukraus
1 citrinos sultys
1,2 kg vištienos
Sumaišyti visus marinato ingredientus ir užpilti ant gabaliukais supjaustytos vištienos. Gerai išmaišyti ir marinuoti šaltai bent 12 val.
P. S. geriausiai šiam receptui tinka vištienos kumpeliai be kaulų ir odos. Nepaprastai skani ir sultinga mėsa! Galima kepti ir orkaitėje, sunėrus ant šaltame vandenyje išmirkytų iešmelių ir juos sudėjus ant grotelių. Nepamirškite po apačia padėti skardą, kur subėgs riebalai...
Tobulas receptas. Vištiena marinavosi maždaug parą laiko, o jau kvapas kepant....Kepėm vakar vakare ant iešmų, tai net kaimynė išlindo per balkoną pabumbėt, jog sąžinės neturim prieš miegą taip užkvepint :)))
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintikaip vilioja sitas receptas, butinai bandysim :)
AtsakytiPanaikintiIeva, tikiuosi, kad pabandžiusi nenusivilsi :)
AtsakytiPanaikintiJau marinuojasi :) Kaip laukiu rytojaus, net seile tysta....
AtsakytiPanaikintiblandynka, ar patiko?
AtsakytiPanaikintinorejau paiteirauti,kaip pas jus tokie gabaliukai dideli iseina is wistienos kumpeliu?nes kai as apdoroju wistienos kulksele, tai pas mane lb mazi ir ploni gabaliukai gaunas kai apipjaustau sausgisles...ar as ka ne taip darau?
AtsakytiPanaikintiaha, iš kur tų kumpelių gauti?
AtsakytiPanaikintiAš perku jau paruoštus vištienos kumpelius be kaulų ir be odos Maximose arba Rimi.
AtsakytiPanaikintiAčiū, bus išbandyta.. :)
AtsakytiPanaikintiPraeitos vasaros atradimas. Labai skanus patiekalas.
AtsakytiPanaikintiAš ir ne šašlykų sezono metu orkaitėje dažnai kepu vištieną pagal šį receptą. Puikiai gaunasi ne tik su kumpeliais, bet ir blauzdelėmis, o kainuoja žymiai pigiau :)
AtsakytiPanaikintididelis AČIŪ ! radau tai ko norėjau,man šis receptas tobulas :)
AtsakytiPanaikintiLabukas, na ka isbandem receptuka siandien ka galiu pasakyti niamu niamu visiems labai patiko skanus ir minkstas gavosi dariau is vistienos krutineles ir kumpeliu. Super receptas Aciu :))
AtsakytiPanaikintiReikia deti litra citrinu sulciu?
AtsakytiPanaikintiNa ne, litro nereikia, užteks ir vienos citrinos sulčių, kaip parašyta recepte...
AtsakytiPanaikintiLabai skanus saslykai iskepe pagal si recepta. Super.
AtsakytiPanaikintiO jeigu nedesiu sojos padazo,labai sugadinsiu marinata?
AtsakytiPanaikintiLabai patiko man sitas receptas...
AtsakytiPanaikintiPakest negaliu sojos padazo, tad galvojau saslykai tures ta specifini sojos padazo skoni, bet vis tiek ipyliau ir super - jokio sojos "prieskonio"... :)
Po to - kazkaip pesimistiskai galvojau, kad vistienos saslykas bus sultingas - kiek teko "zaist" su paukstienos marinatais saslykams - sultingu retai pasitaikydavo, o cia pabandziau - VAU! viskas super!... :)
Labai dekui uz si recepta...
Tiesa vieno dalyko pasiteiraut norejau - uzmarinavau truputi dagiau saslyko ir ne visa mesa iskepiau - norejau pasiteirauti - kiek maksimaliai laiko galima paukstiena laikyt tokiam marinate?
Ne kartą teko laikyti taip marinuotą mėsą šaldytuve beveik savaitę - puikiausiai išsilaikė :)
Panaikintisuper saslykiukai gavos,net didziausiems gurmanams patiko!!!:-)
AtsakytiPanaikintiNa o aš nusivyliau šiuo receptu, nepatiko visiškainei man nei draugams, kurie ją valgė, jautėsigrynas vištienos skonis, atrodė lyg būtų paimta be prieskoniu bei marinatų ir uzdėta tiesiaikepti ant iešmų.... na sekantį kartą tikrai nedaryčiau :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi radusi šitą receptą. Geresnių šašlykų nesu valgiusi.Kur nusinešu-mano būna patys geriausi .Labai ačiū.
AtsakytiPanaikintiO galima marinuoti kalakutiena?
AtsakytiPanaikintiKas tie kumpeliai? Ar turite galvoje kritinele?
AtsakytiPanaikintiLabai labai patiko, dar ne karta gaminsiu. Aciu
AtsakytiPanaikinti