2009 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su braškėmis

 P62400051-1 copy
1/4 puodelio maltų migdolų
1/4 puodelio cukraus
1 kiaušinio baltymas
1 atšildytas sluoksniuotos bemielės tešlos lakštas
125 g riekėmis supjaustytų braškių
cukraus pudros

Skardą iškloti kepimo popieriumi. Nedideliame dubenyje sumaišyti migdolus ir 2 v. š. cukraus. Kiaušinio baltymą išplakti šakute, kol suputos.

Tešlą iškočioti į 25 x 25 cm dydžio kvadratą ir perpjauti pusiau. Vieną tešlos gabalą dėti į skardą. Pabarstyti migdolų ir cukraus mišiniu, aplinkui paliekant 2 cm pločio kraštelius. Ant viršaus išdėlioti braškes. Tešlos kraštus aptepti baltymu.

Kitą tešlos gabalą sulenkti pusiau ir kas 1,5 cm padaryti 15 įpjovų (tik neįpjauti iki krašto). Sulenktą tešlą uždėti ant paruošto pyrago, atlenkti, sulyginti abiejų tešlos lakštų kraštus, juos gerai suspausti.

Pyragą aptepti kiaušinio baltymu ir pabarstyti likusiu cukrumi. Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20 - 25 minutes. Ataušus pabarstyti cukraus pudra ir patiekti su ledais.

P. S. labai paprasta ir labai skanu :)

Šaltinis Taste

6 komentarai:

  1. ar braskes galima pakeisti melynemis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. ar tiktų šaldytos braškės? ar šaldytos mėlynės?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Manau, kad šaldytos braškės nelabai tiks, nes jos atšilusios tiesiog pažliunga... Šaldytos mėlynės ar avietės tikrai tiktų.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gaminau ir aš :) Tik dariau iš abiejų tešlos lakštų, vienas kaip pagrindas, kitas ant viršaus. Gaila neturėjau migdolų, manau skonis būtų dar geresnis. IR dėjau daugiau rudojo cukraus nepagailėdama ant viršaus. Taip gražiai susikaramelizavo ir tapo trašku :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanus,pasakiskas desertas su ledais.Kepu visada po kelis kartus kiekvienais metais,kai darze prinoksta braskes.Aciu Jums labai uz saunius receptus.

    AtsakytiPanaikinti