Plekšnių suktinukai su sūrio ir krapų padažu
   
600 g plekšnių filė  
1 a. š. druskos  
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų  
250 ml žuvies sultinio  
125 g sūrio  
100 ml smulkintų krapų  
1 - 2 v. š. krakmolo + 100 ml vandens  
  
Žuvį pabarstyti druska ir pipirais ir susukti į ritinėlius pradedant nuo uodegos.  
  
Sustatyti suktinukus į puodą ir užpilti sultiniu. Virti 5 minutes. Nukelti nuo viryklės ir išimti suktinukus.  
  
Į puodą suberti susmulkintą sūrį ir krapus ir sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Padažą užvirti, supilti krakmolą, išmaišytą su vandeniu, ir pavirti 1 minutę.  
  
Suktinukus patiekti užpylus padažu.  
  
P. S. plekšnių filė dar perpjoviau išilgai pusiau, kad suktinukai nebūtų tokie dideli. Labai skanu!   
  
Šaltinis My Recipes  
 





 
 Pranešimai
Pranešimai
 
 



Skamba paprastai ir labai gardžiai. O plekšnių filė šaldyta ar atvėsinta? Kažkaip nesu mačiusi tokio dalyko, tik cielas plekšnytes:)
AtsakytiPanaikintiPlekšnių filė pirkau šaldytas Sanitexe :)
AtsakytiPanaikintio suri ir krapus deti i ta sultini ar kitam cia jau puode?:)
AtsakytiPanaikintiLedi, sūrį ir krapus reikia suberti į tą patį puodą su sultiniu :)
AtsakytiPanaikintiMiela Sonatina, pabandžiau šį receptą. Greitai ir nesudėtingai...Tačiau padažas man pasirodė per sunkus. Gal dėl krakmolo? Gal grietinėlė būtų teisingesnis pasirenkimas? Ačiū, Virginija
AtsakytiPanaikinti