2009 m. birželio 30 d., antradienis

Plekšnių suktinukai su sūrio ir krapų padažu

P62800381-2 copy
600 g plekšnių filė
1 a. š. druskos
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
250 ml žuvies sultinio
125 g sūrio
100 ml smulkintų krapų
1 - 2 v. š. krakmolo + 100 ml vandens

Žuvį pabarstyti druska ir pipirais ir susukti į ritinėlius pradedant nuo uodegos.

Sustatyti suktinukus į puodą ir užpilti sultiniu. Virti 5 minutes. Nukelti nuo viryklės ir išimti suktinukus.

Į puodą suberti susmulkintą sūrį ir krapus ir sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Padažą užvirti, supilti krakmolą, išmaišytą su vandeniu, ir pavirti 1 minutę.

Suktinukus patiekti užpylus padažu.

P. S. plekšnių filė dar perpjoviau išilgai pusiau, kad suktinukai nebūtų tokie dideli. Labai skanu!

Šaltinis My Recipes

5 komentarai:

  1. Skamba paprastai ir labai gardžiai. O plekšnių filė šaldyta ar atvėsinta? Kažkaip nesu mačiusi tokio dalyko, tik cielas plekšnytes:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Plekšnių filė pirkau šaldytas Sanitexe :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. o suri ir krapus deti i ta sultini ar kitam cia jau puode?:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ledi, sūrį ir krapus reikia suberti į tą patį puodą su sultiniu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Miela Sonatina, pabandžiau šį receptą. Greitai ir nesudėtingai...Tačiau padažas man pasirodė per sunkus. Gal dėl krakmolo? Gal grietinėlė būtų teisingesnis pasirenkimas? Ačiū, Virginija

    AtsakytiPanaikinti