Plekšnių suktinukai su sūrio ir krapų padažu
600 g plekšnių filė
1 a. š. druskos
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
250 ml žuvies sultinio
125 g sūrio
100 ml smulkintų krapų
1 - 2 v. š. krakmolo + 100 ml vandens
Žuvį pabarstyti druska ir pipirais ir susukti į ritinėlius pradedant nuo uodegos.
Sustatyti suktinukus į puodą ir užpilti sultiniu. Virti 5 minutes. Nukelti nuo viryklės ir išimti suktinukus.
Į puodą suberti susmulkintą sūrį ir krapus ir sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Padažą užvirti, supilti krakmolą, išmaišytą su vandeniu, ir pavirti 1 minutę.
Suktinukus patiekti užpylus padažu.
P. S. plekšnių filė dar perpjoviau išilgai pusiau, kad suktinukai nebūtų tokie dideli. Labai skanu!
Šaltinis My Recipes
Skamba paprastai ir labai gardžiai. O plekšnių filė šaldyta ar atvėsinta? Kažkaip nesu mačiusi tokio dalyko, tik cielas plekšnytes:)
AtsakytiPanaikintiPlekšnių filė pirkau šaldytas Sanitexe :)
AtsakytiPanaikintio suri ir krapus deti i ta sultini ar kitam cia jau puode?:)
AtsakytiPanaikintiLedi, sūrį ir krapus reikia suberti į tą patį puodą su sultiniu :)
AtsakytiPanaikintiMiela Sonatina, pabandžiau šį receptą. Greitai ir nesudėtingai...Tačiau padažas man pasirodė per sunkus. Gal dėl krakmolo? Gal grietinėlė būtų teisingesnis pasirenkimas? Ačiū, Virginija
AtsakytiPanaikinti