2009 m. birželio 26 d., penktadienis

Olive Garden Black Tie Mousse Cake

P62600202-1 copy
Šokoladinis biskvitas
100 g sviesto, kambario temperatūros
½ st. cukraus
2 kiaušiniai, kambario temperatūros
½ st. pasukų ar kefyro
60 g šokolado
½ a. š. vanilės
2 a. š. kakavos miltelių
1 st. miltų
1 a. š. kepimo miltelių
¼ a. š. sodos
žiupsnelis druskos

Šokoladiniai putėsiai
2 a. š. želatinos
2 v. š. šalto vandens
4 v. š. verdančio vandens
215 g susmulkinto šokolado
215 g kreminio sūrio (maskarponės)
350 ml (1 ½ st.) riebios grietinėlės
1 a. š. cukraus

Itališko vanilinio kremo putėsiai
6 kiaušinių tryniai
100 g (1/2 st.) cukraus
6 v. š. persijotų miltų
2 a. š. želatinos
830 ml (3 ½ st.) riebios grietinėlės
2 a. š. vanilės

Glazūra
240 ml (1 st.) riebios grietinėlės
1,5 v. š. sviesto
325 g šokolado

Šokoladinis biskvitas
Orkaitę įkaitinti iki 170º С.
26 cm skersmens torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Ištirpinti šokoladą ir palikti, kad praauštų. Mikseriu išplakti minkštą sviestą su cukrumi iki purumo (~ 5 min.). Įmaišyti vanilę, po vieną įmaišyti kiaušinius (po kiekvieno plakti ~ 1 min.). Įmaišyti ištirpintą šokoladą. Atskirame inde persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir kakavą. Per tris kartus suberti miltų mišinį paeiliui su kefyru į sviesto – kiaušinių masę, kaskart išmaišant. Sukrėsti tešlą į paruoštą formą ir kepti 20 – 25 min., tikrinant, ar iškepė, mediniu pagaliuku. Biskvitą ataušinti ant grotelių.

Šokoladiniai putėsiai
Ant vandens garų vonelės ištirpinti šokoladą ir sūrį kartu. Ataušinti. Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir išbrinkinti. Tada užpilti verdantį vandenį ir maišyti, kol visiškai ištirps. Ataušinti. Grietinėlę plakti su cukrumi. Kai ji ims tirštėti, plona srovele nenustojant plakti supilti želatiną. Išplakti grietinėlę iki standumo. Į šokolado masę įmaišyti ¼ grietinėlės. Tada įmaišyti likusią grietinėlę. Užpilti ant biskvito, išlyginti paviršių ir dėti į šaldytuvą.

Itališko vanilinio kremo putėsiai
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo. Suberti miltus ir želatiną ir gerai išplakti. Grietinėlę su vanile užvirti. Nedideliu greičiu plakant trynių masę, į ją plona srovele supilti grietinėlę. Masę per sietelį supilti į puodą. Kaitinti ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės. Šiek tiek ataušinti ir supilti ant torto. Atšaldyti.

Glazūra
Grietinėlę ir sviestą užvirti, užpilti ant susmulkinto šokolado. Palaikyti 5 minutes ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Ataušinti iki temperatūros, šiek tiek didesnės, nei kambario, kol masė pradės tirštėti. Torto viršų ir šonus užpilti šokoladu. Likusį šokoladą atšaldyti, kol labai sutirštės, sudėti į konditerinį maišelį ir papuošti tortą.

P. S. tikrai labai skanus tortas :) Gaila, neturiu pjūvio nuotraukos, tačiau štai čia matosi, kaip jis atrodo dar nepadengtas glazūra... Skanaus!

Šaltinis Epicurious

21 komentaras:

  1. Ziurejau i ta torta, ziurejau, pagaliau nusipirkau produktus ir eisiu siandien gaminti:) Labai skaniai atrodo:)
    Ir dar klausimas ne i tema. Ten kur tortukas su melynem ir ramunelem, tai emet dziovintas is vaistines, ar kokias? :)

    Marija

    AtsakytiPanaikinti
  2. Marija, ar pasisekė pagaminti tortą?
    O ramunėles naudojau palaidas džiovintas iš vaistinės :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sonatina, tobulas tortas:) Labai skanu! Tik man ten begaminant kilo klausimas, ar tikrai ten reikia deti sausa zelatina, kai gaminamas italiskas musas. Kadangi suabejojau, kad mano zelatina istirps ( emiau tokia ukiska, stambia), tai as ja istirpinau garu vonelej ir supyliau, kai pagaminau visa krema.
    Ir dar toks klausimas. Kaip tobulai, kaip Jusu foto, uzpilti sokoladine glazura. Man ji uzsipyle, ale vistiek netaip tolygiai:)
    Po visos sios mano tirados, galiu tik pasikartoti, fantastiskai saknu. Brolis vos ne vienas puse torto is karto suvalge:)
    Marija

    AtsakytiPanaikinti
  4. Marija, aš taip pat labai abejojau dėl sausos želatinos bėrimo į kremą, bet surizikavau ir viskas puikiai pavyko ir jau ne kartą :) Bet, žinoma, galima daryti ir taip, kaip tu darei :)

    O glazūrą reikia pilti, kol ji dar pakankamai skysta. Jei glazūra labai sutirštėja, ją vėl reikėtų pašildyti, kad suskystėtų. Pas mane tikrai nėra tobulai užpilta, neveltui pridariau visokių bangelių, kad nesimatytų broko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gudruole, na ir as kita karta pridarysiu puikiuju bangeliu:)
    Marija

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ufff fantastiskai atrodo. Zinau, ka barakas gamins rugsejo proga :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laba, atrodo tikrai skaniai, greičiausiai bandysiu iškept sesers gimtadieniui, tik norėjau paklaust dėl puošybos: kaip tu padarei šonus, kad susidarytų iliuzija, tarsi tai buvo vos ne "klijuotas" šokoladas. Ar tu tik pylei glazūra, ar dar ir koregavai kokia mentele, tas vietas, kur neužsipylė ji? Būsiu labai dėkinga už atsakyma, kadangi kepinių puošyma ne mano stiprioji sritis, o tavo nuotraukose visi gaminiai atrodo kaip iš žurnalo :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Užpylusi glazūrą, pirmiausiai peiliu palyginu, kad užsidengtų visas tortas. O tada mediniu pagaliuku darau bangeles, kad pasislėptų nelygumai :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Savaitgalį buvom Olive Garden restorene ir pasiėmėm desertui šį torčiuką. Tikrai rekomenduoju - labai skanus, šokoladinis, lengvos tekstūros tortas. Ačiū, Sonatina, už jo receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ruošiuosi gaminti kažką iš Sonatinos tortukų. Gal kas jau gamino, o gal pati Sonatina galėtų patarti, kurį rinktis iš šio ir "Triufelio"? Noriu kažko šventiško, šokoladinio, bet, aišku, ir ne paties sudėtingiausio :) Būčiau dėkinga už patarimą.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Katute, būtų įdomu sužinoti, ar pagal šį receptą gaunasi kas nors panašaus į originalą :)..

    Lina, manyčiau Triufelis yra lengviau paruošiamas, nebent gąsdina lakštų kepimas... Tačiau abu tortai yra tikrai labai sodraus ir šventiško skonio :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Bandžiau šį tortą padaryti Kalėdoms, deja patyriau visišką fiasko. Šokoladiniai putėsiai nesustingo ir gavosi kažkoks skystis, kuris visas išbėgo pro formos šonus. Vanilinis kremas tuo tarpu gavosi kietas kaip cementas, ten jau nebebuvo ką 'kaitinti, kol sutirštės', ten tikrai reikia ne 6 šaukštų miltų, o perpus mažiau dėti... Ir galiausiai torto viršui glazūros gavosi tiek daug, kad pusę reikėjo išmesti nesunaudotos, nors aš ir taip dariau į didžiausią 28 cm formą - apliejau visą paviršių, šonus, kol jis sustingo dar dalis šokolado pritekėjo šaldytuve. Skoniu tortas gal ir buvo valgomas, bet jau vaizdo tai nebuvo jokio - gaila tiek veltui sugadintų produktų ir šventinės nuotaikos :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. as glazuros dariau kitam tortui.man buvo pats tas.gal per silta pylet ir ji visa iskart nubego ir todel daug liko? man liko, bet tikrai nedaug

      Panaikinti
  13. Naujiems metams išbandžiau ir aš šį receptą. Viskas gavosi gerai, tortas labai skanus. Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  14. nusprendziau gimtadieniui padaryti triufelini torta o papuosti kaip si. tik man patinka kai vidus sokoladinis o glazura balta. tai toks klausimelis: ar galima butu pacia glazura su bangelem padaryti is baltojo sokolado?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Niekada nedariau baltojo šokolado glazūros, bet teoriškai viskas turi gautis :) Tik tiek, kad baltas šokoladas gerokai kaprizingesnis už juodąjį, tad kaitinti jį reikia labai atsargiai...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Nuostabus tortas :) Aprašymas skamba sudėtingiau, nei iš tikro yra. Kepsim tepsim dar ne kartą :p

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveika Sonatina, pagyru sulaukiu visados del savo keptu tortuku, bet visi tortu receptai paimti is Jusu, dziaugiuosi, kad neteko ne karto nusivilti, igavau ne tik pasitikejima savimi, bet ir dideli bagaza ziniu ir tai yra deka Jusu tinklapio ir tikrai nuostabiu receptu...:) Aciu, linkiu niekada nesustoti !!!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Didžiulis ačiū už šį receptą, tortas pavyko puikiai, Jūsų tinklapio dėka išbandžiau daugybę receptų ir dar nė karto neteko nusivilti.

    AtsakytiPanaikinti