2009 m. birželio 25 d., ketvirtadienis

Maltos mėsos vyniotinis su grybais

P6230129copy-1 copy
700 g maltos mėsos
1 kiaušinis
2 v. š. pieno
3 v. š. miltų
1/4 a. š. druskos
1 a. š. Viduržemio jūros prieskonių
2 v. š. aliejaus
300 g pievagrybių
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnai
4 v. š. grietinės

Pieną išplakti su kiaušiniu, Viduržemio jūros prieskoniais ir druska, įmaišyti miltus. Vieną svogūną smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti. Sumaišyti faršą su svogūnu, supilti pieno - miltų masę ir kruopščiai išmaišyti.

Kitą svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Suberti susmulkintus pievagrybius. Kai iš grybų išsiskyręs skystis beveik išgaruos - įdaras bus paruoštas. Pagardinti druska. 3 - 4 v. š. grybų pasilikti padažui.

Ant kepimo popieriaus ar plėvelės iš faršo suformuoti norimo dydžio stačiakampį. Ant 2/3 faršo paskleisti grybų įdarą. Ant viršaus užberti pusę sūrio. Keliant popierių į viršų suvynioti vyniotinį ir dėti į kepimo skardą siūle žemyn. Vyniotinio viršų keliose vietose perdurti mediniu pagaliuku, kad kepdamas jis nesutrūktų.

Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 min., kol vyniotinis gražiai apskrus.
Vyniotiniui baigiant kepti, pasiruošti padažą. Likusius grybus susmulkinti blenderiu ir pakaitinti keptuvėje. Sudėti grietinę ir likusį sūrį. Pakaitinti masę, kol užvirs. Skanaus!

P. S. labai skanu ir nesudėtinga! O įdarą galima sugalvoti kuo įvairiausią...

Šaltinis subscribe.ru

13 komentarų:

  1. kaip visada, niekada nenuvilianti...
    mmmm. buvo labai skanu ir lengva

    AtsakytiPanaikinti
  2. farso mase gana sausa gavosi, noretusi siek tiek dregnesnio vyniotinio. Butu galima imti riebesne kiauliena, bet tai tikrai ne geriausias ir svarbiausia ne sveikiausias variantas. Gal galite patarti ka butu galima ideti i farsa, kad jis kepant butu biresnis ir dregnesnis? Si karta nenorejau eksperimentuoti, bet siaip i kotletus dedam piene mirkyta bulka, gal cia panasus variantas padetu? Is anksto aciu uz patarima.

    AtsakytiPanaikinti
  3. aš tai siūlau daugiau pieno įpilti arba morkytę vieną kitą įtarkuoti - gausis ne toks sausas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. išbandžiau šį receptą, tik su krūva modifikacijų :) grybus naudojau šiemet rinktus ir šaldytus baravykus ir iš akies, prieskonių irgi įvairių iš akies. faršą naudojau kalakutienos, tad gavosi gan skystas, suvynioti problemų lyg ir nekilo, bet va paskui paimti vyniotinio visai nesigavo, slydo ir skėtėsi į visas puses :) tad taip ir sudėjau nuo apačios nenuėmusi kepimo popieriaus, kepiau su visu juo. iškepė, tik žinoma ne toks vyniotinis, kaip nuotraukoje, o labiau kotletas su įdaru :)
    ačiū už idėją

    AtsakytiPanaikinti
  5. tiesa, dar pastaba apie vyniojimą- gal ir kažkam kitam bus naudinga. sakinį "Ant 2/3 faršo paskleisti grybų įdarą" supratau, spėju, ne taip ir sudėjau grybus nuo paskleisto faršo krašto. visgi prieš vyniojant laiku susimąsčiau ir tuos du trečdalius sudėjau per vidurį faršo, palikdama kraštus vyniojimui, manau, taip ir reikėjo? nes realiai tiktaip susivynioja :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai labai patiko, gavosi kaip nuotraukoje ir visiskai ne skystas, ir tikrai ne sausas.Tikrai darysiu dar karta;D

    AtsakytiPanaikinti
  7. jau koks superinis dalykelis! aciu uz idejas kiekviena karta!!! p.s. o del sausumo galima i mesyte iberti siek tiek manu;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. manai labiau suris mase,bet dregnumo nepriduos,greiciau atvirksciai...

      Panaikinti
  8. Nuostabu! Labai skaniai iskepe. Ir seimyna ir draugai buvo be galo patenkinti! Aciu Sonatina uz paprastus, lengvai iveikiamus receptus. Jie atnesa svente i namus:)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dariau su vistienos farsu ir vyniotinis gavosi is tiesu puikus. Ir skanus ir lengvai pagaminamas! :) Toki vyniotini negeda ir sveciams patiekti ne tik kaip karsta patiekala, bet jis ir saltas skanus. Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Siandien kepiau, puikiai pavyko, seiminyksciams patiko. Net ir susiraukele anyta pagyre "visai nieko!" :).
    Aciu Sonatina ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai labai dekui uz nuostabu recepta :) nerealiai visiems patiko :) gaminsiu dar ir dar karta :) gavosi kaip is paveikslelio skonis nerealus... Na pieskoniukus naujodau druskyte pipiriukus ir vegeta bet zinot buvo tikrai nuostabu :))))))

    AtsakytiPanaikinti