2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Makaronai su tunu

P60800251 copy
250 g makaronų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
250 ml pieno
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 skardinė konservuoto tuno
100 g šaldytų žirnelių
druskos
pipirų
malto muskato riešuto

Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Įmaišyti pusę tarkuoto sūrio. Tuomet suberti žirnelius, įmaišyti tuną.
Makaronus sumaišyti su paruoštu padažu.

P60800221 copy
Makaronus sudėti į apkepo indą ir užberti likus sūrį. Apkepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus (apie 10 - 20 min.).

P60800241 copy

P. S. labai dažnai gaminu šį patiekalą :) Jei trūksta laiko, tai makaronus valgome tik sumaišytus su padažu :) Bet apskrudinus orkaitėje būna ypač skanu!

Šaltinis allrecipes.com

41 komentaras:

  1. Šaunu, šitą išmėginsiu rytoj. Šaldytuve seniai stovi skardinė tunų, o makaronus jau nebepamenu, kada paskutinįkart viriau, tai bus pats tas. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už receptą, neapsakomai skanu, o ir pasidaryti lengviau, nei atrodė :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O norėjau paklausti baigus kaitinti sudėti sūrį, tuną ir žirnelius? paskui jau nebekaitinti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jeigu makaronų nekepsite orkaitėje, tai sudėjus sūrį, tuną ir žirnelius padažą dar reikėtų pakaitinti, kad visi produktai sušiltų. O jei kepsite - kaitinti daugiau nebereikia.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū labai. pagaminau ir labai patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. o galima konservuotus žirnelius dėti? atsiprašau jei kvailas klausimas....

    AtsakytiPanaikinti
  7. Žinoma, galima naudoti ir konservuotus žirnelius, tačiau su šaldytais gaunasi žymiai skaniau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Skanu. :) Man gal net skaniau vien su padažu, nes kepant padažas susigėrė į makaronus (na, čia jau mano orkaitės problema, manau, nes kol sūris apkepa, tai reikia ilgokai pakepti, tiesiog senutė orkaitė, kuri linkusi viską deginti, kol aš suja susišneku :D).

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sonatina,va radau kazkaip atsitiktinai tavo si tinklapi.Jezau,aciu labai tau uz tokius receptus.Kazkas nepakartojamo,taip sviesu siam tinklapi,taip malonu ziureti,skaityti,viskas taip aiskiai,foto super kokybiskos,aiskios.Didelis dekui uz tai,kkad esi :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ačiū, Sonatina, už šį puikų receptą!!! Nesitikėjau, kad bus taip skanu ir lengva pagaminti:) Nuo šiol šis patiekalas bus mūsų namuose Nr.1:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Dėkui, labai labai skanu :) Tik draugas nerimavo kaip pilvas sureaguos į žuvį su pienu :D bet viskas tvarkoj :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai skanu,aciu uz recepta :)
    Tiesa,tunas pas musu nelabai megstamas tad panaudojau konservuota krabo mesa. Super! :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. liabai skani uzkepele tik kitakart daugiau padazo ipilsiu nes makaronai sugere visa:)o snd su tuo paciu padazu dariau ryzius grybus soja ir zirneliai taip pat labai skanu:)aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  14. Ačiū, džiaugiuosi, kad receptas patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  15. Aciu Sonatina, fainas patiekaliukas, snd jau suvalgytas:) gerai ypatingai tada, kai norisi kazka greitai paruosti, bet kad butu siltas ir sotus patiekalas.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Skanus ir sotus patiekalas, labai paprastai pagaminamas, didelis dekui! ;o))))

    AtsakytiPanaikinti
  17. Gal galima būtų sužinoti, kokio dydžio tuno skardinė naudojama nurodytam kiekiui makaronų ir ar konservuotas tunas turi būti aliejuje ar savo sultyse? Ačiū iš anksto už info...

    AtsakytiPanaikinti
  18. Naudojama standartinė 185 g dydžio skardinė. Kartais naudoju tuną aliejuje, kartais - savose sultyse (vis tiek gi skytį reikia nupilti). Reikėtų patiems pasirinkti tokį tuną, kokį mėgstate.

    AtsakytiPanaikinti
  19. labas, dariau vakar si patiekala, bet vietoje zineliu dejau sauleje dziovintus pomidorus, tai gavosi dieviskai skanu! siulau pabandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai labai skanu pamaciu sita recepta nemaniau kad bus sakanu aciu labai uz recepta ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  21. superinis receptas greita skanu:))))

    AtsakytiPanaikinti
  22. labai tingejau gaminti, pamaciau si recepta, kadangi visko turejau pameginau. Ir tikrai likau nustebinta kaip skanu!

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sonatina, ačiū buvo be galo skanu! Kadangi nenaudojame pieno, tai jį pakeičiau kokoso pienu. Tačiau vistiek visi nuopelnai tavo receptukui :))))

    AtsakytiPanaikinti
  24. Ačiū už receptuką,rytoj išmeginsiu. :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Superinis receptukas!
    Labai paprasta,greita ir skanu;))
    Dekui[;

    AtsakytiPanaikinti
  26. Atrodo labai saunus receptukas, butinai isbandysiu kuria diena. Tik norejau paklausti del muskato riesuto. Turiu jo spintelej, bet niekad nenaudoju, tai nenusimanau, kiek jo reikia patarkuoti - trecdali, puse, visa? :))

    AtsakytiPanaikinti
  27. Ačiū, smagu, kad receptas jums patinka :)

    Rita, muskato nereikėtų padauginti - pradėkite nuo žiupsnelio :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Na tikrai labai skaniai isejo, maniskis lapnojo, kad net ausys linko. Ir net isvadino tai skaniausiais mano kada nors pagamintais makaronais :)). As dejau ir konservuotus, ir saldytus zirnelius (reikejo pabaigti:), didelio skirtumo tarp ju nepastebejau. Dejau ir sauleje dziovintu pomidoru - tikrai jie man cia tinka. Bet kad butu visai tobula, man truksta dar kazkokio ingrediento... Kad daugiau pakramtyti butu ka :). Gal, sakau, kokiu pakepintu pievagrybiu kita karta pabandysiu ideti :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Tikrai nerealus ir greitai pagaminamas, be to be galo sotus...Vienas is mano megiamiausiu Sonatinos receptuku:))

    AtsakytiPanaikinti
  30. Nerealus receptas,labai skanus patiekalas ,as ji truputeli modifikavau -dejau sviezius zirnelius,spinatus ir lasisa vietoj tuno(nes jo tiesiog neturejau namuose ) ...mmmm Dekui uz puiku recepta

    AtsakytiPanaikinti
  31. Kelis kartus gaminau si patiekala, labai patiko. Dabar noriu pagaminti sveciams uz keliu dienu, bet uzmirsau - sios proporcijos 2 asmenims ar 4? :)) Kvailas klausimas, 250 gramu makaronu lyg ir 2 porcijoms, bet berods labai sotu buvo, gal net 4 porcijoms uzteko... Buciau dekinga, jei galetumete atsakyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Mums šio patiekalo užtenka 4 asmenims :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. mano jau orkaiteje...as dar pomidoriuku idejau! :)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Niam niam kaip skanu. Ačiū Sonatinai už puikius receptukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. vajetau kaip skanu :O aciu Sonatinai, kad "inese" dar viena puiku patiekala i mano valgiarasti :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. Labai skanu:) aciu uz recepta:)

    AtsakytiPanaikinti
  37. Labai skanu, anksciau ieskodavau receptu internete, o dabar iskart einu i Jusu puslapi :)

    AtsakytiPanaikinti