Makaronai su tunu
250 g makaronų
2 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
250 ml pieno
250 g tarkuoto fermentinio sūrio
1 skardinė konservuoto tuno
100 g šaldytų žirnelių
druskos
pipirų
malto muskato riešuto
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje ir nuvarvinti.
Puode ištirpinti sviestą ir jame pakepinti miltus. Maišant supilti pieną ir kaitinti, kol padažas ims tirštėti. Pagardinti druska, pipirais ir muskatu. Įmaišyti pusę tarkuoto sūrio. Tuomet suberti žirnelius, įmaišyti tuną.
Makaronus sumaišyti su paruoštu padažu.
Makaronus sudėti į apkepo indą ir užberti likus sūrį. Apkepti iki 220° C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus (apie 10 - 20 min.).
P. S. labai dažnai gaminu šį patiekalą :) Jei trūksta laiko, tai makaronus valgome tik sumaišytus su padažu :) Bet apskrudinus orkaitėje būna ypač skanu!
Šaltinis allrecipes.com
Šaunu, šitą išmėginsiu rytoj. Šaldytuve seniai stovi skardinė tunų, o makaronus jau nebepamenu, kada paskutinįkart viriau, tai bus pats tas. :)
AtsakytiPanaikintiAr patiko?
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptą, neapsakomai skanu, o ir pasidaryti lengviau, nei atrodė :)
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad patiko!
AtsakytiPanaikintiO norėjau paklausti baigus kaitinti sudėti sūrį, tuną ir žirnelius? paskui jau nebekaitinti?
AtsakytiPanaikintiJeigu makaronų nekepsite orkaitėje, tai sudėjus sūrį, tuną ir žirnelius padažą dar reikėtų pakaitinti, kad visi produktai sušiltų. O jei kepsite - kaitinti daugiau nebereikia.
AtsakytiPanaikintiAčiū labai. pagaminau ir labai patiko :)
AtsakytiPanaikintio galima konservuotus žirnelius dėti? atsiprašau jei kvailas klausimas....
AtsakytiPanaikintiŽinoma, galima naudoti ir konservuotus žirnelius, tačiau su šaldytais gaunasi žymiai skaniau :)
AtsakytiPanaikintiSkanu. :) Man gal net skaniau vien su padažu, nes kepant padažas susigėrė į makaronus (na, čia jau mano orkaitės problema, manau, nes kol sūris apkepa, tai reikia ilgokai pakepti, tiesiog senutė orkaitė, kuri linkusi viską deginti, kol aš suja susišneku :D).
AtsakytiPanaikintiSonatina,va radau kazkaip atsitiktinai tavo si tinklapi.Jezau,aciu labai tau uz tokius receptus.Kazkas nepakartojamo,taip sviesu siam tinklapi,taip malonu ziureti,skaityti,viskas taip aiskiai,foto super kokybiskos,aiskios.Didelis dekui uz tai,kkad esi :)
AtsakytiPanaikintiBet jau taip skaniai atrodo.
AtsakytiPanaikintiLabai ačiū!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Sonatina, už šį puikų receptą!!! Nesitikėjau, kad bus taip skanu ir lengva pagaminti:) Nuo šiol šis patiekalas bus mūsų namuose Nr.1:)
AtsakytiPanaikintiDėkui, labai labai skanu :) Tik draugas nerimavo kaip pilvas sureaguos į žuvį su pienu :D bet viskas tvarkoj :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu,aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiTiesa,tunas pas musu nelabai megstamas tad panaudojau konservuota krabo mesa. Super! :)
liabai skani uzkepele tik kitakart daugiau padazo ipilsiu nes makaronai sugere visa:)o snd su tuo paciu padazu dariau ryzius grybus soja ir zirneliai taip pat labai skanu:)aciu uz recepta
AtsakytiPanaikintiAčiū, džiaugiuosi, kad receptas patiko!
AtsakytiPanaikintiAciu Sonatina, fainas patiekaliukas, snd jau suvalgytas:) gerai ypatingai tada, kai norisi kazka greitai paruosti, bet kad butu siltas ir sotus patiekalas.
AtsakytiPanaikintiSkanus ir sotus patiekalas, labai paprastai pagaminamas, didelis dekui! ;o))))
AtsakytiPanaikintiGal galima būtų sužinoti, kokio dydžio tuno skardinė naudojama nurodytam kiekiui makaronų ir ar konservuotas tunas turi būti aliejuje ar savo sultyse? Ačiū iš anksto už info...
AtsakytiPanaikintiNaudojama standartinė 185 g dydžio skardinė. Kartais naudoju tuną aliejuje, kartais - savose sultyse (vis tiek gi skytį reikia nupilti). Reikėtų patiems pasirinkti tokį tuną, kokį mėgstate.
AtsakytiPanaikintilabas, dariau vakar si patiekala, bet vietoje zineliu dejau sauleje dziovintus pomidorus, tai gavosi dieviskai skanu! siulau pabandyti:)
AtsakytiPanaikintiLabai labai skanu pamaciu sita recepta nemaniau kad bus sakanu aciu labai uz recepta ;-)
AtsakytiPanaikintisuperinis receptas greita skanu:))))
AtsakytiPanaikintilabai tingejau gaminti, pamaciau si recepta, kadangi visko turejau pameginau. Ir tikrai likau nustebinta kaip skanu!
AtsakytiPanaikintiSonatina, ačiū buvo be galo skanu! Kadangi nenaudojame pieno, tai jį pakeičiau kokoso pienu. Tačiau vistiek visi nuopelnai tavo receptukui :))))
AtsakytiPanaikintiAčiū už receptuką,rytoj išmeginsiu. :)
AtsakytiPanaikintiSuperinis receptukas!
AtsakytiPanaikintiLabai paprasta,greita ir skanu;))
Dekui[;
Atrodo labai saunus receptukas, butinai isbandysiu kuria diena. Tik norejau paklausti del muskato riesuto. Turiu jo spintelej, bet niekad nenaudoju, tai nenusimanau, kiek jo reikia patarkuoti - trecdali, puse, visa? :))
AtsakytiPanaikintiAčiū, smagu, kad receptas jums patinka :)
AtsakytiPanaikintiRita, muskato nereikėtų padauginti - pradėkite nuo žiupsnelio :)
Na tikrai labai skaniai isejo, maniskis lapnojo, kad net ausys linko. Ir net isvadino tai skaniausiais mano kada nors pagamintais makaronais :)). As dejau ir konservuotus, ir saldytus zirnelius (reikejo pabaigti:), didelio skirtumo tarp ju nepastebejau. Dejau ir sauleje dziovintu pomidoru - tikrai jie man cia tinka. Bet kad butu visai tobula, man truksta dar kazkokio ingrediento... Kad daugiau pakramtyti butu ka :). Gal, sakau, kokiu pakepintu pievagrybiu kita karta pabandysiu ideti :)
AtsakytiPanaikintiTikrai nerealus ir greitai pagaminamas, be to be galo sotus...Vienas is mano megiamiausiu Sonatinos receptuku:))
AtsakytiPanaikintiNerealus receptas,labai skanus patiekalas ,as ji truputeli modifikavau -dejau sviezius zirnelius,spinatus ir lasisa vietoj tuno(nes jo tiesiog neturejau namuose ) ...mmmm Dekui uz puiku recepta
AtsakytiPanaikintiKelis kartus gaminau si patiekala, labai patiko. Dabar noriu pagaminti sveciams uz keliu dienu, bet uzmirsau - sios proporcijos 2 asmenims ar 4? :)) Kvailas klausimas, 250 gramu makaronu lyg ir 2 porcijoms, bet berods labai sotu buvo, gal net 4 porcijoms uzteko... Buciau dekinga, jei galetumete atsakyti :)
AtsakytiPanaikintiMums šio patiekalo užtenka 4 asmenims :)
AtsakytiPanaikintimano jau orkaiteje...as dar pomidoriuku idejau! :)
AtsakytiPanaikintiNiam niam kaip skanu. Ačiū Sonatinai už puikius receptukus :)
AtsakytiPanaikintivajetau kaip skanu :O aciu Sonatinai, kad "inese" dar viena puiku patiekala i mano valgiarasti :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu:) aciu uz recepta:)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu, anksciau ieskodavau receptu internete, o dabar iskart einu i Jusu puslapi :)
AtsakytiPanaikinti