2009 m. birželio 10 d., trečiadienis

Lazanija

P6090061 copy
Kažkada jau buvau įdėjusi šį receptą Supermamoje, bet kadangi jis tikrai labai vykęs - pakartosiu dar ir čia :)



500 g maltos mėsos
1 didelis svogūnas, sukapotas
400 g konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų
2 v. š. pomidorų tyrės
1 kubelis jautienos sultinio
1 1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/4 a. š. paprikos




2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
1/4 a. š. malto muskato riešuto
2 puodeliai pieno
1 1/4 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų



Keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, kol mėsa paruduos, o svogūnai suminkštės. Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti.
Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies, pagardinti druska, pipirais ir muskatu, įmaišyti pusę sūrio.
Supilti pusę mėsos į kepimo indą. Sudėti pusę lazanijos lakštų. Dėti likusią mėsą. Dėti likusius makaronus. Ant viršaus užpilt baltą padažą. Užberti likusį sūrį.
Uždengti ir kepti 200º C orkaitėje apie 40 minučių.

P. S. tai mūsų šeimos mėgstamiausia lazanija :)

Šaltinis Allrecipes.com

43 komentarai:

  1. Labai džiaugiuosi, rasdama kiekvieną įrašą!!Taip, taip, gardžioji lazanija nuo neatmenamų SM laikų. O jau apie lazaniją su varške tai išvis trūksta žodžių, kadangi neapsakomai skanu...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū! O SM laikai dar visai atmenami :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taviske lazanja austa orkaiteje, greit ragausim. Aciu uz skanius receptus! Daugeli ju emiau ir is SM, kol nebuvo sios svetaines.

    Aciu dar karta tau, auksaranke!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, turiu makaronų kaspinėlių, pieno, cukinijos ir vištienos. bandysiu prisitaikyti padažą ir daryti kasinėlinę vištieninę cukininę lazaniją :) parašysiu kaip gausis:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. labas Sonatina, noreciau suzinoti kaip gaminti lakstus lazanijai.aciu

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš pati negaminu lazanijos lakštų, bet štai čia yra išbandytas receptas...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sonatina, niekada nebandziau lazanijos gaminti, bet labai jau uzsimaniau, bandysiu pagal si recepta :) bet vat toks klausimas, ar butina uzdengti kai jau deti kepti? (nes neturiu tokio puodo su dangciu.. )ir ar gali buti kita mesa, pvz. kalakutienos ar vistienos farsas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki, aš truputį pasitikslinti norėčiau ar apačioj kepimo imdo tikrai turi būti mėsos padažas, o ne lazanijos lakštai? Tai kaip ji tada taip gražiai supjaustoma? ir visa puse lakštų reikia dėti iš karto, nesluoksniuojant jų su mėsa?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveikute :) noriu pasiteirauti "Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius". Dėti sultinio kubelį ar jau prieš tai vandenyje ištirpintą sultinį? Jei taip, tai kokiame kiekyje jį ištirpinti? :) Ačiū už puikius receptus ir geras idėjas virtuvėje ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Taip, į dugną pirmiausiai pilama šiek tiek mėsos padažo, kad ant viršaus uždėti lakštai neliktų sausi. Kepdamas padažas pakankamai susigeria į lakštus ir viskas normaliai pjaustosi.
    Lakštus dedu vienu sluoksniu ir sluoksniuoju su mėsa.

    Sultinio kubelį tiesio sutrupinu į padažą, jo netirpinu. Gerai išmaišius jis pats ištirpsta padaže :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveikutes kulinares.:)matau visos tik gaminate,tik girete musu nuostabiaja Sonatina.na istikruju ji to werta...kazkada dariau varskiecius ,buwo pasaka.Siandiena gaminu lazanija,turetu buti skanu..Esu kazkada senai dariusi,bet ji buwo panasesne y airiska lazanija,na man ji nepatiko.ziuresim kaip siandiena...

    AtsakytiPanaikinti
  12. Mes TIK sita lazanija ir tevalgome,superine,aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  13. We eat only this lasagne :) Perfect recipe, thanks, Sonatina.

    AtsakytiPanaikinti
  14. Wa chia tai receptukas!..
    Zhiauriai skani lazanija ir lb lengva pagamint...
    Panele surado per googla shi recepta - sako pabandom pagamint - pabandem ir galiu pasakyt, kad tokios skanios lazanijos dar nebuwau walges... :)
    Po dienos - gryzhes namo nezhinau kaip, bet wel atsiduriau wirtuwej gamindamas shia lazanija.. :D
    Atsargiai jus su ja - nes baigsis kaip man - karta paragaves - negali sustot... ;D
    Lb achiu uzh shi receptuka... ;)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Vakar kepem lazanija pagal si recepta, labai skanu, kvapnu, ypac skanus baltasis padazas, tik vienas klausimas - kaip ten su tais lakstais? ;) Gal komentaruose kazkur parasyta, neperskaiciau, bet butu gerai, jei ir recepte matytusi. nes kepant tiek laiko, kiek nurodyta, lakstai vis tiek lieka kieti. palikom ilgiau kepti, situacija pagerejo, bet vis tiek nebuvo to "makaronisko" minkstumo :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Agne, reikėtų atkreipti dėmesį į lazanijos lakštus. Vienus būtina prieš naudojan apvirti, o kitus galima iškart kepti užpylus padažu... Retkarčiais ir man lakštai gaunasi kietoki - tuomet uždengiu lazaniją folija ir dar šiek tiek pakepu.

    AtsakytiPanaikinti
  17. lakstus dedate nevirtus?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Aš dedu nevirtus lakštus, bet aš perku būtent tuos, kurių prieš vartojimą nereikia apvirti.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Labas Sonata, labai aciu uz recepta, lazanija labai skani!

    AtsakytiPanaikinti
  20. Norėjau pasiteirauti ar sūris tikrai mocarelos? Tas rutuliukais kur būna?

    AtsakytiPanaikinti
  21. Pirmą kartą kepiau lazaniją. Puikiai pavyko! Viskas tiesiog idealiai, tik šiek tiek padauginau rozmarino :) Patiko labai padažas, o paskrudęs mocarelos sūris tirpo burnoje. Maloniai nuteikia gomurį :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sveikute Sonatina,

    Noreciau labai pasigaminti sia lazanija, bet nezinau kiek to surio pirkti reikia. parasyta
    1 1/4 stiklines, bet kiek tai butu gramais?

    AtsakytiPanaikinti
  23. Viktorija, aš paprastai sunaudoju 250 g pakelį.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Aš norėjau paklausti, ar lazanija iškeps jei aš skardą išklosiu folija ir uždengsiu folija?
    Ir ar nebūtų galima naudoti šviežių nuluptų pomidorų?

    AtsakytiPanaikinti
  25. Skardos folija netiesčiau - nelabai bus patogu išimti iškepusią lazaniją. Pakaktų tik vos vos patepti formą aliejumi, nors aš išvis niekuo netepu ir nieko į dugną netiesiu. O uždengti folija puikiai tinka. Šviežius luptus pomidorus tikrai galima naudoti :) Ypač, jeigu jie iš savo daržo :)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Niam niam skanu. Mums taip pat patiko! Gaminsim vel:)

    AtsakytiPanaikinti
  27. kaip suprasti 11/2 a.s prieskoniu... tai reiskia 5 su puse saukstelio??

    AtsakytiPanaikinti
  28. 1 1/2 a. š. reiškia vieną su puse arbatinio šaukštelio :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Ačiū. Viskas pavyko!

    AtsakytiPanaikinti
  30. rytoj gaminsiu sia lazanija:)Sonatina, kiek porciju pagal si receptuka iseina?

    AtsakytiPanaikinti
  31. As truputi neupratau su tais lakstais. Pirma supilti puse mesos tada sudeti puse lakstu (5 lakstu is karto???) tada kita puse mesos ir kitus 5 lakstus? ar deti truputi mesos tarp kiekvieno laksto? aciu uz atsakyma, nes nekantrauju pasigaminti cia lazanija :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Na, viskas priklauso nuo jūsų formos dydžio. Jeigu forma tokia, kad vienas šalia kito telpa 5 lakšteliai, tai taip ir sluoksniuojate, kaip parašyta. Mano formoje vienas šalia kito telpa maždaug 3 lakštai, todėl aš sluoksniuoju tris kartus - mėsa, lakštai, mėsa, lakštai, mėsa, lakštai ir padažas...

    AtsakytiPanaikinti
  33. jau kepa lazanija.. kai ka pakeiciau savaip (neturejau mocarelos, tai dejau paprasta suri) bet tikiu, kad bus laaabai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Pati skaniausia lazanija!!! aciu Sonatina :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. Patikrinta, nuostabu ir nepakeiciama, tai sviezi lazanijos lakstai.

    AtsakytiPanaikinti
  36. labai nuostabus receptas :) ka tik iskepiau, gardi vakariene!! aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
  37. Labai puikus receptas:) ne per sausas ir puikiai pavykęs;)

    AtsakytiPanaikinti
  38. Ka tik pagaminau ir ka tik paragavau... Labai skani lazanija, geras receptas tik man siek tiek per suru. Kai kita karta gaminsiu desiu jos maziau.

    AtsakytiPanaikinti
  39. Siandien gaminau sita patiekala,tai.... Na zinokit siaubas... Tokios skanios lazanijos dar nesam valge!!!!!! :D ir draugai buvo patenkinti. Super!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  40. O kad patiekalas gautųsi dar skanesnis ir sveikesnis, rekomenduoju naudoti rankinę makaronų mašinėlę ir makaronų lakštus pasigaminti patiems :) www.pastamaker.lt

    AtsakytiPanaikinti