Lazanija
Kažkada jau buvau įdėjusi šį receptą Supermamoje, bet kadangi jis tikrai labai vykęs - pakartosiu dar ir čia :)
500 g maltos mėsos
1 didelis svogūnas, sukapotas
400 g konservuotų pomidorų be odelės, sutrintų
2 v. š. pomidorų tyrės
1 kubelis jautienos sultinio
1 1/2 a. š. prieskonių (baziliko, rozmarino)
1 a. š. druskos
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/4 a. š. paprikos
2 v. š. sviesto
3 v. š. miltų
1 a. š. druskos
1/4 a. š. pipirų
1/4 a. š. malto muskato riešuto
2 puodeliai pieno
1 1/4 puodelio tarkuoto mocarelos sūrio
10 - 12 nevirtų lazanijos lakštų
Keptuvėje apkepti mėsą ir svogūnus, kol mėsa paruduos, o svogūnai suminkštės. Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius. Uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 20 min., kartais pamaišyti.
Tuo tarpu vidutinio dydžio puode ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus. Palaipsniui supilti pieną. Užvirti nuolat maišant. Sumažinti ugnį ir virti 1 minutę. Nukelti nuo ugnies, pagardinti druska, pipirais ir muskatu, įmaišyti pusę sūrio.
Supilti pusę mėsos į kepimo indą. Sudėti pusę lazanijos lakštų. Dėti likusią mėsą. Dėti likusius makaronus. Ant viršaus užpilt baltą padažą. Užberti likusį sūrį.
Uždengti ir kepti 200º C orkaitėje apie 40 minučių.
P. S. tai mūsų šeimos mėgstamiausia lazanija :)
Šaltinis Allrecipes.com
Labai džiaugiuosi, rasdama kiekvieną įrašą!!Taip, taip, gardžioji lazanija nuo neatmenamų SM laikų. O jau apie lazaniją su varške tai išvis trūksta žodžių, kadangi neapsakomai skanu...
AtsakytiPanaikintiAčiū! O SM laikai dar visai atmenami :)
AtsakytiPanaikintiTaviske lazanja austa orkaiteje, greit ragausim. Aciu uz skanius receptus! Daugeli ju emiau ir is SM, kol nebuvo sios svetaines.
AtsakytiPanaikintiAciu dar karta tau, auksaranke!
Labai ačiū ir tau!
AtsakytiPanaikintiNa, turiu makaronų kaspinėlių, pieno, cukinijos ir vištienos. bandysiu prisitaikyti padažą ir daryti kasinėlinę vištieninę cukininę lazaniją :) parašysiu kaip gausis:)
AtsakytiPanaikintilabas Sonatina, noreciau suzinoti kaip gaminti lakstus lazanijai.aciu
AtsakytiPanaikintiAš pati negaminu lazanijos lakštų, bet štai čia yra išbandytas receptas...
AtsakytiPanaikintiSonatina, niekada nebandziau lazanijos gaminti, bet labai jau uzsimaniau, bandysiu pagal si recepta :) bet vat toks klausimas, ar butina uzdengti kai jau deti kepti? (nes neturiu tokio puodo su dangciu.. )ir ar gali buti kita mesa, pvz. kalakutienos ar vistienos farsas? :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, aš truputį pasitikslinti norėčiau ar apačioj kepimo imdo tikrai turi būti mėsos padažas, o ne lazanijos lakštai? Tai kaip ji tada taip gražiai supjaustoma? ir visa puse lakštų reikia dėti iš karto, nesluoksniuojant jų su mėsa?
AtsakytiPanaikintiSveikute :) noriu pasiteirauti "Dėti pomidorus, pomidorų tyrę, sultinį ir prieskonius". Dėti sultinio kubelį ar jau prieš tai vandenyje ištirpintą sultinį? Jei taip, tai kokiame kiekyje jį ištirpinti? :) Ačiū už puikius receptus ir geras idėjas virtuvėje ;)
AtsakytiPanaikintiTaip, į dugną pirmiausiai pilama šiek tiek mėsos padažo, kad ant viršaus uždėti lakštai neliktų sausi. Kepdamas padažas pakankamai susigeria į lakštus ir viskas normaliai pjaustosi.
AtsakytiPanaikintiLakštus dedu vienu sluoksniu ir sluoksniuoju su mėsa.
Sultinio kubelį tiesio sutrupinu į padažą, jo netirpinu. Gerai išmaišius jis pats ištirpsta padaže :)
Sveikutes kulinares.:)matau visos tik gaminate,tik girete musu nuostabiaja Sonatina.na istikruju ji to werta...kazkada dariau varskiecius ,buwo pasaka.Siandiena gaminu lazanija,turetu buti skanu..Esu kazkada senai dariusi,bet ji buwo panasesne y airiska lazanija,na man ji nepatiko.ziuresim kaip siandiena...
AtsakytiPanaikintiMes TIK sita lazanija ir tevalgome,superine,aciu!
AtsakytiPanaikintiWe eat only this lasagne :) Perfect recipe, thanks, Sonatina.
AtsakytiPanaikintiWa chia tai receptukas!..
AtsakytiPanaikintiZhiauriai skani lazanija ir lb lengva pagamint...
Panele surado per googla shi recepta - sako pabandom pagamint - pabandem ir galiu pasakyt, kad tokios skanios lazanijos dar nebuwau walges... :)
Po dienos - gryzhes namo nezhinau kaip, bet wel atsiduriau wirtuwej gamindamas shia lazanija.. :D
Atsargiai jus su ja - nes baigsis kaip man - karta paragaves - negali sustot... ;D
Lb achiu uzh shi receptuka... ;)
Vakar kepem lazanija pagal si recepta, labai skanu, kvapnu, ypac skanus baltasis padazas, tik vienas klausimas - kaip ten su tais lakstais? ;) Gal komentaruose kazkur parasyta, neperskaiciau, bet butu gerai, jei ir recepte matytusi. nes kepant tiek laiko, kiek nurodyta, lakstai vis tiek lieka kieti. palikom ilgiau kepti, situacija pagerejo, bet vis tiek nebuvo to "makaronisko" minkstumo :)
AtsakytiPanaikintiAgne, reikėtų atkreipti dėmesį į lazanijos lakštus. Vienus būtina prieš naudojan apvirti, o kitus galima iškart kepti užpylus padažu... Retkarčiais ir man lakštai gaunasi kietoki - tuomet uždengiu lazaniją folija ir dar šiek tiek pakepu.
AtsakytiPanaikintilakstus dedate nevirtus?
AtsakytiPanaikintiAš dedu nevirtus lakštus, bet aš perku būtent tuos, kurių prieš vartojimą nereikia apvirti.
AtsakytiPanaikintiLabas Sonata, labai aciu uz recepta, lazanija labai skani!
AtsakytiPanaikintiNorėjau pasiteirauti ar sūris tikrai mocarelos? Tas rutuliukais kur būna?
AtsakytiPanaikintiTaip, sūris būtent šitas.
AtsakytiPanaikintiPirmą kartą kepiau lazaniją. Puikiai pavyko! Viskas tiesiog idealiai, tik šiek tiek padauginau rozmarino :) Patiko labai padažas, o paskrudęs mocarelos sūris tirpo burnoje. Maloniai nuteikia gomurį :)
AtsakytiPanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiSveikute Sonatina,
AtsakytiPanaikintiNoreciau labai pasigaminti sia lazanija, bet nezinau kiek to surio pirkti reikia. parasyta
1 1/4 stiklines, bet kiek tai butu gramais?
Viktorija, aš paprastai sunaudoju 250 g pakelį.
AtsakytiPanaikintiAš norėjau paklausti, ar lazanija iškeps jei aš skardą išklosiu folija ir uždengsiu folija?
AtsakytiPanaikintiIr ar nebūtų galima naudoti šviežių nuluptų pomidorų?
Skardos folija netiesčiau - nelabai bus patogu išimti iškepusią lazaniją. Pakaktų tik vos vos patepti formą aliejumi, nors aš išvis niekuo netepu ir nieko į dugną netiesiu. O uždengti folija puikiai tinka. Šviežius luptus pomidorus tikrai galima naudoti :) Ypač, jeigu jie iš savo daržo :)
AtsakytiPanaikintiNiam niam skanu. Mums taip pat patiko! Gaminsim vel:)
AtsakytiPanaikintikaip suprasti 11/2 a.s prieskoniu... tai reiskia 5 su puse saukstelio??
AtsakytiPanaikinti1 1/2 a. š. reiškia vieną su puse arbatinio šaukštelio :)
AtsakytiPanaikintiAčiū. Viskas pavyko!
AtsakytiPanaikintirytoj gaminsiu sia lazanija:)Sonatina, kiek porciju pagal si receptuka iseina?
AtsakytiPanaikintiAs truputi neupratau su tais lakstais. Pirma supilti puse mesos tada sudeti puse lakstu (5 lakstu is karto???) tada kita puse mesos ir kitus 5 lakstus? ar deti truputi mesos tarp kiekvieno laksto? aciu uz atsakyma, nes nekantrauju pasigaminti cia lazanija :)
AtsakytiPanaikintiNa, viskas priklauso nuo jūsų formos dydžio. Jeigu forma tokia, kad vienas šalia kito telpa 5 lakšteliai, tai taip ir sluoksniuojate, kaip parašyta. Mano formoje vienas šalia kito telpa maždaug 3 lakštai, todėl aš sluoksniuoju tris kartus - mėsa, lakštai, mėsa, lakštai, mėsa, lakštai ir padažas...
AtsakytiPanaikintijau kepa lazanija.. kai ka pakeiciau savaip (neturejau mocarelos, tai dejau paprasta suri) bet tikiu, kad bus laaabai skanu :)
AtsakytiPanaikintiPati skaniausia lazanija!!! aciu Sonatina :)
AtsakytiPanaikintiPatikrinta, nuostabu ir nepakeiciama, tai sviezi lazanijos lakstai.
AtsakytiPanaikintilabai nuostabus receptas :) ka tik iskepiau, gardi vakariene!! aciu :)
AtsakytiPanaikintiLabai puikus receptas:) ne per sausas ir puikiai pavykęs;)
AtsakytiPanaikintiKa tik pagaminau ir ka tik paragavau... Labai skani lazanija, geras receptas tik man siek tiek per suru. Kai kita karta gaminsiu desiu jos maziau.
AtsakytiPanaikintiSiandien gaminau sita patiekala,tai.... Na zinokit siaubas... Tokios skanios lazanijos dar nesam valge!!!!!! :D ir draugai buvo patenkinti. Super!!! :)
AtsakytiPanaikintiO kad patiekalas gautųsi dar skanesnis ir sveikesnis, rekomenduoju naudoti rankinę makaronų mašinėlę ir makaronų lakštus pasigaminti patiems :) www.pastamaker.lt
AtsakytiPanaikinti