2009 m. birželio 28 d., sekmadienis

Greitai paruošiama kiauliena su Hoisin padažu

 P62700631-1 copy
500 g kiaulienos išpjovos
1 v. š. sezamų aliejaus
druskos, pipirų
3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1/4 puodelio šerio
1/4 puodelio Hoisin padažo
skrudintų sezamo sėklų
smulkintų svogūnų laiškų

Išpjovą supjaustyti 2 cm storio riekėmis ir ištrinti šlakeliu sezamų aliejaus, druska bei pipirais.

Keptuvę gerai įkaitinti, įpilti 1 šaukštą aliejaus. Kepti kiaulieną, kol gražiai apskrus, po 2 - 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Išimti mėsą iš keptuvės, dėti keptuvę ant viryklės, suberti česnakus. Kai česnakai paskleis aromatą, supilti šerį ir Hoisin padažą. Išmaišyti ir kepinti, kol padažas šiek tiek sutirštės ir dings šerio kvapas, apie 4 minutes.

Vėl sudėti kiaulieną į keptuvę, išmaišyti, kad mėsa pasidengtų padažu ir pagardinti druska bei pipirais. Pabarstyti sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais, patiekti su ryžiais. Skanaus!

P. S. nepaprastai minkšta ir aromatinga mėsa... Ypač smagu, kad paruošiama taip greitai :)

Šaltinis Taste and Tell

16 komentarų:

  1. Labai įdomu kur Hoisin padažas pirktas... Kažkaip nepastebėjau pas mus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Egle, Hoisin padažą tikrai pirkau Lietuvoje, tik dabar nepamenu, ar Maximoje, ar Rimi, ar Iki. Jo būna egzotiškų produktų ir padažų skyreliuose :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,
    norejau pasiteirauti, kas yra "šeris" ir kur galima šį prieskonį įsigyti? Iš anksto dėkoju.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šeris (Sherry) yra baltas spirituotas ispaniškas vynuogių vynas ir jo būna pirkti mūsų parduotuvėse. Manau, tikrai galima pakeisti paprastu baltu vynu ar netgi sultiniu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kepiau jau du kartus - labai skanu.
    Vilniuje Hoisin padažo tikrai yra Akropolio Maximoje, prieš mėsos skyrių stovinčioje neaukštoje lentynoje. Ten ir sojos padažų, ir sezamo aliejaus, ir dar visokio gėrio galima rasti. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Jūrate, labai džiaugiuosi, kad receptas patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kokiems dar patiekalams gaminti siūlytumėt panaudoti Hoisin padažą.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Hoisin padažas kiniečiams tas pats, kaip amerikiečiams barbekiu padažas :) Dažnai naudojamas marinatams ir greitai apkeptiems patiekalams. Jis kinietiškiems patiekalams suteikia spalvos, savito skonio ir sutirština. Dar šis padažas vadinamas Pekino padažu, nes naudojamas Pekino ančiai ruošti :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Valgem siandien pietums.Labai skanu!!!Padazas patiko,tai kita karta biski daugiau jo padarysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Giedre, labai džiaugiuosi, kad receptas patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sonatina, labai aciu uz receptuka, vakar gaminau, beprotiskai fantastiskas patiekalas gavosi! :))

    AtsakytiPanaikinti
  12. o ar patiekalas neastrus?tiktu 4 m.vaikui?

    AtsakytiPanaikinti
  13. o ka duoda sezamu aliejus?ar galima ji pakeisti alyvuogiu aliejumi? ka duoda patiekalui šeris?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Hoisin padažas visai neaštrus, tad vaikams patiekalas turėtų tikti. Maniškiams tikrai patiko :)

    Ir sezamų aliejus, ir šeris duoda savitą skonį. Sezamų aliejų galima pakeisti paprastu aliejumi, o vietoje šerio naudoti sultinį.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sonatina, per tave dabar nebeišlendu iš virtuvės :) Vis noris dar ir dar kurį nors tavo receptą išbandyt, nes ką bedarau, viskas puikiai gaunas! Šis receptas ne išimtis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Hoisin padažą galima nupirkti ir internete: http://www.eastanbul.lt/padazas-hoisin :)

    AtsakytiPanaikinti