Greitai paruošiama kiauliena su Hoisin padažu
500 g kiaulienos išpjovos
1 v. š. sezamų aliejaus
druskos, pipirų
3 česnako skiltelės, išspaustos spaudykle
1/4 puodelio šerio
1/4 puodelio Hoisin padažo
skrudintų sezamo sėklų
smulkintų svogūnų laiškų
Išpjovą supjaustyti 2 cm storio riekėmis ir ištrinti šlakeliu sezamų aliejaus, druska bei pipirais.
Keptuvę gerai įkaitinti, įpilti 1 šaukštą aliejaus. Kepti kiaulieną, kol gražiai apskrus, po 2 - 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Išimti mėsą iš keptuvės, dėti keptuvę ant viryklės, suberti česnakus. Kai česnakai paskleis aromatą, supilti šerį ir Hoisin padažą. Išmaišyti ir kepinti, kol padažas šiek tiek sutirštės ir dings šerio kvapas, apie 4 minutes.
Vėl sudėti kiaulieną į keptuvę, išmaišyti, kad mėsa pasidengtų padažu ir pagardinti druska bei pipirais. Pabarstyti sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais, patiekti su ryžiais. Skanaus!
P. S. nepaprastai minkšta ir aromatinga mėsa... Ypač smagu, kad paruošiama taip greitai :)
Šaltinis Taste and Tell
Labai įdomu kur Hoisin padažas pirktas... Kažkaip nepastebėjau pas mus.
AtsakytiPanaikintiEgle, Hoisin padažą tikrai pirkau Lietuvoje, tik dabar nepamenu, ar Maximoje, ar Rimi, ar Iki. Jo būna egzotiškų produktų ir padažų skyreliuose :)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintinorejau pasiteirauti, kas yra "šeris" ir kur galima šį prieskonį įsigyti? Iš anksto dėkoju.
Šeris (Sherry) yra baltas spirituotas ispaniškas vynuogių vynas ir jo būna pirkti mūsų parduotuvėse. Manau, tikrai galima pakeisti paprastu baltu vynu ar netgi sultiniu :)
AtsakytiPanaikintiKepiau jau du kartus - labai skanu.
AtsakytiPanaikintiVilniuje Hoisin padažo tikrai yra Akropolio Maximoje, prieš mėsos skyrių stovinčioje neaukštoje lentynoje. Ten ir sojos padažų, ir sezamo aliejaus, ir dar visokio gėrio galima rasti. ;)
Jūrate, labai džiaugiuosi, kad receptas patiko :)
AtsakytiPanaikintiKokiems dar patiekalams gaminti siūlytumėt panaudoti Hoisin padažą.
AtsakytiPanaikintiHoisin padažas kiniečiams tas pats, kaip amerikiečiams barbekiu padažas :) Dažnai naudojamas marinatams ir greitai apkeptiems patiekalams. Jis kinietiškiems patiekalams suteikia spalvos, savito skonio ir sutirština. Dar šis padažas vadinamas Pekino padažu, nes naudojamas Pekino ančiai ruošti :)
AtsakytiPanaikintiValgem siandien pietums.Labai skanu!!!Padazas patiko,tai kita karta biski daugiau jo padarysiu :)
AtsakytiPanaikintiGiedre, labai džiaugiuosi, kad receptas patiko!
AtsakytiPanaikintiSonatina, labai aciu uz receptuka, vakar gaminau, beprotiskai fantastiskas patiekalas gavosi! :))
AtsakytiPanaikintio ar patiekalas neastrus?tiktu 4 m.vaikui?
AtsakytiPanaikintio ka duoda sezamu aliejus?ar galima ji pakeisti alyvuogiu aliejumi? ka duoda patiekalui šeris?
AtsakytiPanaikintiHoisin padažas visai neaštrus, tad vaikams patiekalas turėtų tikti. Maniškiams tikrai patiko :)
AtsakytiPanaikintiIr sezamų aliejus, ir šeris duoda savitą skonį. Sezamų aliejų galima pakeisti paprastu aliejumi, o vietoje šerio naudoti sultinį.
Sonatina, per tave dabar nebeišlendu iš virtuvės :) Vis noris dar ir dar kurį nors tavo receptą išbandyt, nes ką bedarau, viskas puikiai gaunas! Šis receptas ne išimtis ;)
AtsakytiPanaikintiHoisin padažą galima nupirkti ir internete: http://www.eastanbul.lt/padazas-hoisin :)
AtsakytiPanaikinti