2009 m. birželio 20 d., šeštadienis

Blyneliai su braškėmis ir varške

P62000031-1 copy
6 puodeliai braškių
6 v. š. cukraus
2 v. š. citrinos sulčių
200 g kreminės varškės
1,5 puodelio miltų
1 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos
2 dideli kiaušiniai
1,5 puodelio pasukų ar kefyro
1 puodelis pieno
aliejaus

2 puodelius braškių plonai supjaustyti. Likusias braškes sutrinti blenderyje kartu su 4 šaukštais cukraus ir citrinos sultimis.

Varškę sumaišyti su 1/2 puodelio braškių tyrės.

Dubenyje sumaišyti miltus, sodą, druską ir likusius 2 šaukštus cukraus. Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinius, pasukas ir pieną. Šį mišinį įmaišyti į miltus, tik kol nebesimatys sausų miltų. Nepermaišyti.

Įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus. Pilti po 1/2 puodelio tešlos į keptuvę ir kepti ant vidutinės ugnies apie 2 minutes, apversti ir dar kepti 1,5 - 2 minutes.

Kol iškeps visi blynai, jau iškeptus galima dėti į skardą ir laikyti šiltai iki 200° C įkaitintoje orkaitėje, kad neatšaltų.

Ant kiekvieno blyno dėti po 2 šaukštus varškės įdaro ir suvynioti. Ant viršaus dėti supjaustytų braškių ir pašlakstyti braškių tyre. Skanaus!

P. S. gaunasi apie 8 blyneliai. Braškių padažą ir varškės įdarą galima pasiruošti prieš kelias dienas, uždengti ir laikyti šaldytuve...

Šaltinis My Recipes

1 komentaras:

  1. Ačiū, išėjo nepaprastai skanūs blyneliai, purūs ir lengvi. Labai švelnaus skonio patiekalas, pagalvojau, kad tokį net galima būtų patiekti kaip desertą.

    AtsakytiPanaikinti