Blyneliai su braškėmis ir varške
6 puodeliai braškių
6 v. š. cukraus
2 v. š. citrinos sulčių
200 g kreminės varškės
1,5 puodelio miltų
1 a. š. sodos
1/4 a. š. druskos
2 dideli kiaušiniai
1,5 puodelio pasukų ar kefyro
1 puodelis pieno
aliejaus
2 puodelius braškių plonai supjaustyti. Likusias braškes sutrinti blenderyje kartu su 4 šaukštais cukraus ir citrinos sultimis.
Varškę sumaišyti su 1/2 puodelio braškių tyrės.
Dubenyje sumaišyti miltus, sodą, druską ir likusius 2 šaukštus cukraus. Kitame dubenyje sumaišyti kiaušinius, pasukas ir pieną. Šį mišinį įmaišyti į miltus, tik kol nebesimatys sausų miltų. Nepermaišyti.
Įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus. Pilti po 1/2 puodelio tešlos į keptuvę ir kepti ant vidutinės ugnies apie 2 minutes, apversti ir dar kepti 1,5 - 2 minutes.
Kol iškeps visi blynai, jau iškeptus galima dėti į skardą ir laikyti šiltai iki 200° C įkaitintoje orkaitėje, kad neatšaltų.
Ant kiekvieno blyno dėti po 2 šaukštus varškės įdaro ir suvynioti. Ant viršaus dėti supjaustytų braškių ir pašlakstyti braškių tyre. Skanaus!
P. S. gaunasi apie 8 blyneliai. Braškių padažą ir varškės įdarą galima pasiruošti prieš kelias dienas, uždengti ir laikyti šaldytuve...
Šaltinis My Recipes
Ačiū, išėjo nepaprastai skanūs blyneliai, purūs ir lengvi. Labai švelnaus skonio patiekalas, pagalvojau, kad tokį net galima būtų patiekti kaip desertą.
AtsakytiPanaikinti