2008 m. sausio 7 d., pirmadienis

Vaflinis tortas

PICT86261 copy 
150 g juodojo šokolado
200 g minkšto kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus pudros
1 pakelis vanilinio cukraus
1 a. š. tirpios kavos
2 v. š. romo ar likerio
10 vaflių lakštų

Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės ir ataušinti. Į praaušusį šokoladą sudėti sviestą, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, kavą ir romą. Viską plakti mikseriu 5 minutes.
Kremu aptepti vaflių lakštus ir juos sudėti vieną ant kito. Viršutinį lakštą taip pat aptepti kremu, ant viršaus dėti folijos ar kepimo popieriaus, paslėgti ir pašaldyti šaldytuve 6 - 8 valandas.

Atšaldytą tortą galima aplieti tirpintu šokoladu. Skanaus!

P. S. dėjau 150 g sviesto ir 50 g cukraus pudros. Niekuo neslėgiau, tiesiog taip palaikiau šaldytuve :)


PICT86281 copy
Šaltinis restoran.ru

7 komentarai:

  1. Laba diena Sonatina,
    gaminau vaflini torta, ir noriu paklausti, ar gali buti, kad per mazai tepiau kremo, nes man vafliai atsisluoksniuoja? Laikiau saldytuve per nakti, bet neslegiau. Taip pat, tepant krema matesi tirpios kavos granules, ar taip turi buti?
    Nepaisant siu smulkmenu, tortas puikaus skonio! Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Irena, džiaugiuosi, kad tortas gavosi skanus :)
    Reikėtų naudoti kavos miltelius (granules galima tiesiog sumalti blenderiu ar kavamale), o ne granules, tuomet jų ir nesijaustų...
    O dėl sluoksniavimosi, tai net nežinau, ką patarti... Gal tikrai kitą kartą derėtų paslėgti?.. Gal dar priklauso nuo lakštų dydžio ir storio? Aš naudojau plonus nelabai didelius apvalius vaflius.
    Pjauti tortą reikėtų labai aštriu peiliu, tada sluoksniai mažiau sluoksniuotųsi...

    AtsakytiPanaikinti
  3. aciu ir sita gera recepta !! isbandziau su likeriu ir nedejau visai kavos bei neslegiau. jau po poros valandu ragavom nepakartojamo skonio vafliukus ; )) as tepiau apvalius mazus vafliukus, tai net pjaustytii nereikejo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Raimonda, labai šauni mintis pertepti mažus vafliukus - būtinai išbandysiu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. As sita torta darau taip , ir jo nepjaustai , o sulauzau.Isverdu tirstinta piena su kava apie 1, 3 valandos ant letos ugnies ir storu sluoksniu (taip skaniau )tepu ant vafliu suvynioju uzdedu ka nors paslegti (nededu i saldytuva) palaikau per nakti .Skanaus !

    AtsakytiPanaikinti
  6. katik padariau si torta dabar sala:)kremas tai labai skanus as pirkau apvaliu plonus vaflius tai visus 15 ir sutepiau nes daug to kremo gavosi.vietoj tirpios kavos ipiliau pataisytos espreso vesios ir ipiliau Beily likerio bet daugiau nei 2 saukstus:)laukiu kada susals nes atrodo labai graziai:)aciu uz gerus receptukus

    AtsakytiPanaikinti
  7. bandysiu ir aš jeigu pavyks, o žinau kad tikrai pavyks, ikelsiu ir nuotraukyte :)

    AtsakytiPanaikinti