Mielinės tešlos rageliai "Kifle"
Šie mielinės tešlos rageliai Balkanų šalyse tiek pat populiarūs, kiek kruasanai Prancūzijoje...
500 g miltų
20 g šviežių mielių (7 g sausų)
250 ml pieno
100 ml pasukų (jogurto)
1 kiaušinis
25 ml aliejaus
1 v. š. cukraus
1 a. š. druskos
100 g sviesto
sezamo sėklų ar kmynų rageliams pabarstyti
Mieles ištrinti su 1 a. š. cukraus, 1 a. š. miltų ir šiek tiek šilto pieno. Šiltai palaikyti 10 – 15 minučių, kol susidarys kepurėlė.
Miltus persijoti į dubenį, sumaišyti su druska, padaryti duobutę, supilti mieles, o tada paeiliui sudėti visus likusius produktus, išskyrus sviestą (kaušinį išplakti ir pusę supilti į tešlą, o kitą pusę pasilikti bandelėms aptepti). Užminkyti minkštą tešką. Galiausiai įminkyti ištirpintą ir ataušintą sviestą. Gerai išminkyti. Jei reikia, dar įberti 1 – 2 v. š. miltų.
Pridengti tešlą ir šiltai kildinti 30 – 40 minučių. Pakilusią tešlą padalinti į 18 dalių. Iš kiekvienos dalies suformuoti pailgą paplotėlį ir jį susukti į ragelį. Ragelius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dar pakildinti 15 minučių. Aptepti likusiu kiaušiniu ir pabarstyti sezamo sėklomis ar kmynais.
Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol gražiai parus. Skanaus!
P. S. tešlą ruošiau duonkepėje. Nepaprastai skanūs ir minkšti rageliai!
Šaltinis carina-forum
o kokie faini. Sonatina, gal zinai tu Croasants recepta? manos eima kazkur uzsieny valge ir dabar svaigsta... maciau internete pas Misele recepta bet ten super sudetingai kazkaip, gal koks paprastesnis receptas yra?
AtsakytiPanaikintiaciu kaip visada uz atsakymus
Pati niekada nemėginau daryti kruasanų - dar nepasiryžtu :) Receptų internete galybė ir visur mintis ta pati - daug sviesto, lankstyti, kočioti, lankstyti, kočioti :) Neabejoju, kad Mišelės receptas tikrai geras - nemanau, kad kitur būtų paprasčiau...
AtsakytiPanaikintiVa, radau video, kaip juos daryti :)
http://www.videojug.com/film/how-to-make-croissants
Norejau paklasuti, kas turima omeny su pasukomis? ar galiu naudoti naturalu jogurta ar kefyra? nelabai aisku man...
AtsakytiPanaikintiAs pati Kroatijoje gyvenu virs metu ir situos ragelius labai daznai valgau :) Dazniausiai jie idaryti varske ar lydytu suriu+kumpiu. Labai labai skanu!
AtsakytiPanaikintiAciu Sonatina uz nuostabius receptus!
Vaida.
Vaida, labai ačiū :)
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau visus bandelių receptus. Labiausiai patiko Kifle, mano mama tiesiog dievina šias bandeles.Dėkui, Sonatina, už šaunius receptus.
AtsakytiPanaikintiAurelija
Ka tik isbandziau, tikrai nesitikejau kad bus tokios skanios :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, labai smagu, kad patiko!
AtsakytiPanaikintikepiau ir sitas bandeles.gavosi puruteles,minkstutes.
AtsakytiPanaikintiaciu uz receta
Sonatina, vis rašai, jog tešlą darai duonkepėje. Kas ta duonkepė? Gal tikrai su ja patogiau ir greičiau gaunasi?
AtsakytiPanaikintiDuonkepė - tai tiesiog aparatas, skirtas tešlai suminkyti, pakildinti ir iškepti kepaliukui duonos. Aš turiu tokią duonkepę. Tik tiek, kad joje tik ruošiu tešlą - tereikia sudėti visus produktus, įjungti ir po 1,5 val. turiu suminkytą ir pakildintą mielinę tešlą :)
AtsakytiPanaikintiSonatina, norėčiau pabandyti išsikepti ragelių, tik noriu pasitikslinti,
AtsakytiPanaikintiar visus ingridientus į duonkepę dėti kaip įprastai: pirma - skyčiai po to sausi, ir kiek laiko reikia kildinti, ar užtenka programos tešlos minkymas. ( ~ 1,5 val.) ačiū už ats.
Taip, į duonkepę viską sudedu kaip paprastai, jungiu tešlos minkymo ir kildinimo programą (1,5 val.). Po to tešlą išimu ir formuoju bandeles ar duoną, dar kartą pakildinu ir kepu, kaip nurodoma recepte.
AtsakytiPanaikinti