Lenkiški mieliniai blynai su obuoliais
250 ml šilto pieno
30 g šviežių mielių
1 a. š. cukraus
50 ml cukraus
2 kiaušiniai
250 g miltų
1 a. š. vanilinio cukraus
1 v. š. aliejaus
1 v. š. likerio (galima nepilti)
2 rūgštūs obuoliai (šiame recepte netinka saldūs), nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais
Dubenyje mieles ištrinti su 1 a. š. cukraus. Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Pridengti ir šiltai palikti 20 min., kol masė ims burbuliuoti ir kilti.
Kitame dubenyje mikseriu išplakti 5o ml cukraus su kiaušiniais. Įmaišyti kiaušinių masę į mieles. Suberti miltus, vanilinį cukrų, supilti aliejų ir likerį. Mikseriu paplakti 1 - 2 min. Įmaišyti obuolius, pridengti ir šiltai pakildinti apie 45 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kepti blynus ant vidutinės ugnies, kad jie spėtų pakilti, bet nesudegtų. Kepti, kol gražiai pagels, apversti ir pabaigti kepti.
Iškepusius pabarstyti cukraus pudra ir iškart patiekti.
P. S. tikrai skanūs blynai, bet į tešlą būtinai įberčiau ir žiupsnelį druskos :) Mieles naudojau sausas (7 g). Skanaus!
Šaltinis A Cat in the Kitchen
Tikrai labai skanūs. Ačiū Tau už tokį lobyną. Čia kasdien užsuku ir taip lepinu savo šeimyną skaniais pietumis.
AtsakytiPanaikintiRimvyde, džiaugiuosi, kad randi, kuo palepinti savo šeimą :)
AtsakytiPanaikintiIšbandžiau ir aš. Skanūs blynai :)))
AtsakytiPanaikintisituos irgi esu jau anksciau isbandziusi, nu liuks, kerta seimyna net ausys linksta, skanu labai!!
AtsakytiPanaikintiIr mums šie blynai labai skanūs :)
AtsakytiPanaikintiNa arba man šie blynai nesigavo, arba ne mūsų skonio...
AtsakytiPanaikintiVisų pirma, per "stipriai" jautėsi mielių skonis, antra, blynai gavosi ne tokie stori kaip nuotraukoje ir šiek tiek svilo prie keptuvės, trečia, šiek tiek per riebūs. Manau, reikėjo dėti daugiau miltų, tada gal ir ne taip aliejaus prisigertų ir putlesni būtų. O dėl mielių skonio tai nežinau kodėl taip gavosi...
Kristina, skoniai, žinoma, visų skirtingi :)
AtsakytiPanaikintiMielės galėjo jaustis, jei tešla per ilgai ir per šiltai kilo... O kad blynai neprisigertų riebalų, būtina jų per daug nevartyti - apkepti vieną pusę, apversti tik kartą ant kitos pusės ir kepti, kol iškeps...
liux blynai;]
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs blynai. Ačiū. Kepiau su šviežiomis mielėmis. ;)
AtsakytiPanaikintiAtrodo labai skaniai:) Sonatina, o čia tik stiklinė pieno - ar nemažokai gaunasi tų blynų šeimai? Gal reikia dvigubinti produktus?
AtsakytiPanaikintiMiela Sonatina,
AtsakytiPanaikintiką begaminčiau pagal tavo receptus - visada pasiseka ir gaunasi labai skaunu. Užgavėnėm kepiau šitus mielinius blynus ir pirmą kart mielinukai gavosi puikiai.
Mano pastabos: cukraus dėjau dvigubai mažiau ir vistiek gavosi labai saldu. Druskos žiupsnelį irgi dėjau.
Nuostabūs blynai! Gyrė net vyras, kuris nėra blynų mėgėjas, o po to pats du kartus kepė. Nežinau ar gali būti dar geresnis įvertinimas, nei tai, kad vyras, nelabai mėgstantis blynus pradeda juos kepti pats :))).
AtsakytiPanaikintisuuuper, labai skanūs :)
AtsakytiPanaikintiSonatina,sakyk,o kur tu kildai padaryta tesla??? padedi tiesiog ant spinteles ir uzdengi? Nes manneiskilo :( ir kaip darai jei naudoji sausas mieles,ar taip pat jas istrini su cukrum ir uzpili piena?? nes ant pakelio raso kad tik i miltus jas det ??? Gaila bet likom be vakarienes :(
AtsakytiPanaikintiAčiū, visiems :)
AtsakytiPanaikintiRasa, tešlą visuomet kildinu tiesiog ant spintelės. Tik ekstra atvejais dedu iki 50° C įkaitintą ir išjungtą orkaitę.
Jeigu tešla visiškai neiškilo - greičiausiai mielės buvo nebeaktyvios. Arba gal pieną užpylėte per karštą? Tuomet mielės irgi galėjo žūti. Pienas turėtų būti tik drungnas.
Ir naudodama sausas mieles viską darau taip, kaip nurodyta recepte.
Siūlyčiau patikrinti, ar mielės aktyvios – reikėtų sumaišyti 2-1/4 a. š. sausų mielių, 1 a. š. cukraus ir 1/2 puodelio drungno vandens. Jeigu per 2 – 3 minutes masė nepradeda rodyti gyvybės ženklų – vadinasi mielės neveiklios. Šiaip sausas mieles aš laikau šaldytuve labai sandariai uždariusi…
Aciuuuuuu labai uz atsakyma,eisiu siandien toliau bandyt :)
AtsakytiPanaikintiViskas ok,mums pavyko aisku nedaug pakilo,nes nebebuvo kada laukt,vaikai valgyt norejo,bet as uzdejau tuperware dangti ir veiksmas pajudejo dar pakaitinau ciut is apacios,zodziu nerealus blynai,vaikai kai pamate akis dideles padare ir sako OOOO KAIP DARZELI,PATYS MEGIAMIAUSI,sakau ne cia dar skanesni,cia su obuoliais Zodziu sunus sake po tokiu skaniu blynu nieko daugiau nevalgys.
AtsakytiPanaikintiAciu tau :mirksiukas:
Ką tik po skanios vakarienes :) labai skanūs blynai. Viskas puikiai pavyko iš pirmo karto. Anksčiau mielinių blynų nesu kepusi. Ačiū už aiškų receptą :)
AtsakytiPanaikintiSveika Sonatina, pirma karta sie blynai nepavyko, bet sikart gavosi tiesiog nuostalgiskas skonis :)
AtsakytiPanaikintiTik dejau kokosu aliejaus i tesla, naudojau sausas mieles, kildinau tiesiog ant spinteles, ir tesla graziai ir gan greitai kilo. Obuoliu nedejau,nes ju nebuvo ant mano stalo,taip pat pagardinau ziupsneliu druskos.
Stai mano mylimajam bus puikus vakaras kvepaintis siais blynais :)
Aciu labai, kartais tik reikia ideti laseli kruopstumo ir viskas pavyksta :)
na as tai niekad nebuvau kepus mieliniu blynu,taigi pirmakart dariau viska su sauso mielem,bet kadangi pas mus labai salta,tai kildinau tesla karsto vandens voneleje.Siaip viskas pavyko,tik pirmos keptuves labai kazko dege,nors kepiau ant maziausios liepsnos ir aliejaus negailejau?
AtsakytiPanaikintiLaba diena. O jei neturiu obuoliu, noriu kepti blynus be ju, ar keiciasi kitu ingridientu kiekiai?
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintitikrai skanus blynai. As namuose turiu alergišką kiaušiniams vaiką, tai nedėjau kiaušinių, tada automatiškai mažiau reikia miltų, ir mielių drąsiai galima mažinti 20%.
Sveiki,
AtsakytiPanaikintiBlynai gavosi labai skanus!! Purus,minksti ir idealiai saldus. Su braskiu uogiene pats tas :)