Sluoksniuotos tešlos suktinukai su ančiuviais
20 vnt.
50 g ančiuvių filė (nuvarvinti ir smulkiai sukapoti)
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
2 v. š. tarkuoto parmezano
250 g sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio trynys, sumaišytas su 1 v. š. vandens
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Tešlą iškočioti į 15 x 35 cm dydžio lakštą. Ant tešlos tolygiai paskleisti ančiuvius. Pabarstyti pipirais ir parmezanu. Tešlą standžiai susukti iš abiejų pusių iki vidurio.
Paruoštą suktinį aptepti kiaušinio plakiniu ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis. Dėti riekes į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 10 minučių. Ataušinti ant grotelių.
Patiekti šiltus ar kambario temperatūros. Skanaus!
Šaltinis Canapés
labas Sonatina, is kur gaut tu anciuviu?
AtsakytiPanaikintiDidesnėse parduotuvėse būna šaldytuvuose netoli krabų lazdelių ar ikros :)
AtsakytiPanaikintiSveiki.O sluoksniuota tesla mieline ar bemiele?
AtsakytiPanaikintiGiedre, aš naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą.
AtsakytiPanaikintiNa va,isbandziau. Prie alaus tai labai tiko :))) Anciuviu dejau tik 35 g ,bet uzteko-jie labai surus.
AtsakytiPanaikintiAš kartais ančiuvius nuplaunu, kad sūrumas šiek tiek sumažėtų :)
AtsakytiPanaikintio kas tiktų vietoj jų?
AtsakytiPanaikintiNa net nežinau - tinka viskas, ką mėgstate :) Saulėje džiovinti pomidorai, galbūt tunas, galbūt smulkintas kumpis, o gal galima berti tik daugiau sūrio ir pabarstyti česnakų milteliais ar smulkintais česnakais...
AtsakytiPanaikinti