2008 m. sausio 12 d., šeštadienis

Švediškos bandelės

 PICT8649 copy
25 g šviežių mielių (7 g sausų)
300 ml šilto vandens 
2 a. š. druskos 
2 a. š. cukraus
2 v. š. aliejaus
100 ml kreminės varškės
600 ml rupaus malimo miltų (~2,4 puodelio)
250 - 300 ml paprastų miltų (~ 1 puodelis)

Mieles sutrupinti ir sumaišyti su šiek tiek vandens. Maišyti, kol mielės ištirps, supilti likusį vandenį, aliejų, cukrų, druską ir varškę. Suberti didžiąją dalį miltų ir suminkyti lygią tešlą. Jei tešla vis dar lips prie rankų, suberti likusius miltus. Uždengti ir šiltai kildinti 30 minučių.

Tešlą paminkyti ir padalinti į 16 lygių dalių. Suformuoti bandeles, jas dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, aštriu peiliu įpjauti, pridengti ir dar pakildinti 30 minučių.

Kepti iki 220º C įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių, kol gražiai apskrus.

P. S. puodelis - 237 ml. Vietoje kreminės varškės įdėjau Mūsų tepamo varškės sūrelio su žalumynais. Tešlą ruošiau duonkepėje. Skanaus!

Šaltinis Anne's Food

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą