2008 m. sausio 1 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su ančiuviais

 PICT85731 copy

20 vnt.

50 g ančiuvių filė (nuvarvinti ir smulkiai sukapoti)
1/4 a. š. maltų juodųjų pipirų
2 v. š. tarkuoto parmezano
250 g sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio trynys, sumaišytas su 1 v. š. vandens

Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Tešlą iškočioti į 15 x 35 cm dydžio lakštą. Ant tešlos tolygiai paskleisti ančiuvius. Pabarstyti pipirais ir parmezanu. Tešlą standžiai susukti iš abiejų pusių iki vidurio.

Paruoštą suktinį aptepti kiaušinio plakiniu ir supjaustyti 1 cm storio riekėmis. Dėti riekes į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti, kol gražiai apskrus, apie 10 minučių. Ataušinti ant grotelių.

Patiekti šiltus ar kambario temperatūros. Skanaus!

Šaltinis Canapés

8 komentarai:

  1. labas Sonatina, is kur gaut tu anciuviu?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Didesnėse parduotuvėse būna šaldytuvuose netoli krabų lazdelių ar ikros :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki.O sluoksniuota tesla mieline ar bemiele?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Giedre, aš naudoju bemielę sluoksniuotą tešlą.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na va,isbandziau. Prie alaus tai labai tiko :))) Anciuviu dejau tik 35 g ,bet uzteko-jie labai surus.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš kartais ančiuvius nuplaunu, kad sūrumas šiek tiek sumažėtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Na net nežinau - tinka viskas, ką mėgstate :) Saulėje džiovinti pomidorai, galbūt tunas, galbūt smulkintas kumpis, o gal galima berti tik daugiau sūrio ir pabarstyti česnakų milteliais ar smulkintais česnakais...

    AtsakytiPanaikinti