2008 m. sausio 21 d., pirmadienis

Risotto su vištų kepenėlėmis

PICT86601 copy
6 porcijos

200 g vištų kepenėlių
1 svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 morka, smulkiai supjaustyta
1 saliero stiebas, smulkiai supjaustytas
75 g sviesto
500 g apvalių ryžių
1 stiklinė balto sauso vyno
1,5 l verdančio vištienos sultinio
druskos, pipirų
2 v. š. brendžio
1 v. š. riebios grietinėlės
1 v. š. kapotų petražolių
75 g tarkuoto parmezano

Sultinį užvirti ir virinti ant silpnos ugnies, kol bus ruošiamas risotto. Kepenėles padalinti į dvi dalis - vieną dalį smulkiai supjaustyti, kitą dalį - stambiau.

Pusėje sviesto apkepti svogūnus, morkas ir salierus, kol suminkštės. Sudėti smulkiai supjaustytas kepenėles ir kepti, kol kepenėlės parus, apie 2 - 3 min. Suberti sausus ryžius ir kepinti maišant apie 2 min., arba kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Supilti vyną ir maišyti, kol susigers.

Po vieną samtį supilti verdantį sultinį, kiekvieną kartą išmaišant, kol sultinys susigers į ryžius. Virti tol, kol ryžiai suminkštės. Nukelti nuo viryklės, pagardinti druska, pipirais, įdėti pusę likusio sviesto ir sūrį, išmaišyti, uždengti ir palikti, kol bus apkeptos kepenėlės.

Kitoje keptuvėje įkaitinti likusį sviestą ir jame apkepinti stambiai supjaustytas kepenėles. Supilti brendį ir leisti jam išdegti. Įmaišyti grietinėlę, petražoles ir pagardinti druska bei pipirais. Nukelti dangtį nuo risotto, išmaišyti, dėti į pašildytas lėkštes. Ant viršaus uždėti kepenėlių su padažu ir iškart patiekti.

P. S. sultinį naudojau vištienos iš kubelio. Skanaus!


Šaltinis italia-magazine

4 komentarai:

  1. Sonatina, o ka galima naudoti vietoj balto vyno? kazkaip nera jo namuose.. o gal jis isties duoda labai puiku nepakeiciama skoni, tada eiciau pirkti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paprastai vyną galima pakeisti sultiniu. Žinoma, vynas suteikia tikrai puikų aromatą, bet tikrai galima išsiversti ir be jo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ka gi, pagaminau , gavosi labai skanu ypac tas padazas, tik daugiau grietineles ten ipyliau :) mano mazyle kaip valge, o ir vyras pirstukus laizesi! aciu Sonatina!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ieva, labai smagu, kad receptas patiko :) O vyno ar vis gi pylei?

    AtsakytiPanaikinti