2008 m. sausio 22 d., antradienis

Makaronai su cukinijomis ir krevetėmis

PICT86842 copy copy 
4 asmenims

400 g makaronų
2 v. š. aliejaus
1 didelė česnako skiltelė, supjaustyta riekėmis
2 mažos cukinijos, supjaustytos riekėmis
2 v. š. citrinų sulčių
300 g krevečių
druskos, juodųjų pipirų

Įkaitintame aliejuje apkepti česnaką (~ 1 min.). Suberti cukinijas ir kepti, kol gražiai apkeps. Suberti krevetes ir kepti, kol pasidarys nepermatomos. Tuo metu pasūdytame vandenyje išvirti makaronus. Išvirusius makaronus sumaišyti su cukinijomis ir krevetėmis, pagardinti druska ir pipirais bei apšlakstyti citrinų sultimis.

P. S. labai greita, nesudėtinga ir skanu :)

Šaltinis Italia-magazine

8 komentarai:

  1. Si patiekala mes gaminame panasiai, tik pradzioje dedame chili pipiriuku, o cukinijoms apkepus - vynuoginiu pomidoriuku. Pagal italiskas taisykles padazas geriau deretu ne su spageti, o su didesniais makaronais, pvz. kaspineliais

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sonatina sveika,
    truputi ne i tema cia, bet nebezinau kur klausti,noriu padaryti triufeliu torta su avietemis ir grietinele...
    sakau issikepsiu biskvita is anksto, na isejo kaip ir sokoladinis omletas :( ir kai atsalo kazkoks kietas patapo, tai dabar galvoju ka blogai padariau, gal mazai cukraus? 2/3 puodeliai cukraus, kiek cia butu gramais? nes as dejau maziau negu stikline ir mase gavosi skysta labai, ir dar kokiu rezimu kepate biskvita su fenu ar be?
    labai dekoju
    PS: glazura gavosi super skani! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Urte, ačiū, pamėginsiu ir su čili pipirais ir pomidoriukais :)

    Jei kepu iškart kelias skardas, tada įjungiu ir ventiliatorių, o jei tik vieną - tai be ventiliatoriaus. Paprastai kepant su ventiliatoriumi temperatūrą reikėtų pamažinti 20 laipsnių. 2/3 puodelio cukraus būtų apie 130 g. Jeigu masė gavosi skysta - tiesiog nepakankamai išplakei kiaušinius su cukrumi. Tai labai priklauso ir nuo mikserio - su senuoju mikseriu niekada nepavykdavo normaliai išplakti, o dabar per 5 - 7 minutes masė gaunasi ideali. Mėgink dar kartą arba gal pati turi kokį išbandytą biskvito receptą - tiesiog išsikepk pagal jį, o iš čia panaudok tik glazūrą ir kremą...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super salocikes :) lb skanios, tik manau cukinijas geriau pakepinti orkaiteje, ir aliejaus daug nereikia, ir suminksteja :) tai pat, krevetes dejau marinuotas, tad nekepinau ju ir dar sliukstelejau sauksta marinato i salotas. Beje labai graziai atrodo salotos darant su makaronais-kaspineliais :)
    Aciu uz receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gaminau, patiko, nes greita. Kol isverda makaronai, padazas jau buna iskepes:)))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pabandžiau šį patiekalą ir aš. Patiko tai, kad nedaug ingridientų ir paprasta pagaminti, tačiau man kiek pritrūko skonio harmonijos, nežinau, gal aš citrinų sulčių per daug įdėjau. Šiandien pabandysiu pagaminti dar kartą, žiūrėsiu ar norėsis po to trečią kartą dar bandyti ar vis dėlto pasirinksiu ką nors kita :).

    AtsakytiPanaikinti
  7. Pasigaminau antrą kartą, skonis tikrai geresnis, manau pati patobulinusi patiekalo ruošimo būdą (nusausinusi krevetes), gal ipylusi kiek daugiau aliejaus, galėsiu šį receptą laikyti kaip vieną iš variantų greitiems pietums :).

    AtsakytiPanaikinti